Att vara gravid i vecka 28.

 
 

AT2B7339

 
 
 

Vecka 28, alltså.

Eller nästan 29 får man väl säga då jag byter på måndagar. Nu går det riktigt, riktigt fort och trots att jag försöker komma ihåg att fotografera magen i nästan exakt samma vinklar varje vecka så är det nästan omöjligt att komma ihåg det på dagen. Jag har ju inte alls koll på veckorna på samma sätt.

Men jag är stor, det är jag, och det känns.

 
 
 

AT2B7325

 
 

AT2B7314

 
 

AT2B7330

 
 
 

(Tröjan är ett ljuvligt skirt reafynd som ger mig vårkänslor deluxe – den finns här).

 
 

Den här veckan har jag börjat känna av det lite jobbiga med att vara gravid, jag som är så himla förskonad från precis allt. Men nu värker revbenen i ryggen av att pressas utåt, jag kan inte sitta i vissa positioner utan att det känns som mjölksyra och det är helt enkelt trångt där inne. Att lungorna får ta en hel del stryk märks också, jag flåsar och pustar något kopiöst, som att jag är konstant andfådd.

Men det är egentligen allt jag har att klaga på. Och det är inte mycket.

 
 
 

AT2B7384

 
 
 

Annars är allting fint.

Det vankas glukosbelastning i veckan om jag inte minns fel – så snart är det alltså dags igen att åka in aptidigt och dödshungrig och svepa den där söta sörjan för att kolla läget. Jag minns att jag tyckte det var skitjobbigt med Buse det där med att fasta från klockan 22, men jag har tack och lov inte riktigt samma problem med att gå utan mat den här graviditeten så det känns helt hanterbart.

Även om en Marabou Japp eller två gärna hade fått grunda för sörjan.

 
 
 

AT2B7419

 
 
 

Och ja – ni som ville se bild på ögonbrynspennan på! Här är jag alltså, inklusive ögonbrynspenna. Jag har ju ganska mycket bryn i mig själv, men jag har glest längst fram och så slutar dom liksom på mitten så de två ställena får hjälp. Tar 3 sekunder och gör en ganska stor skillnad.

Men jahapp – vecka 28 (snart 29), verkstaden börjar bli trång och jag flåsar som en gammal astmatiker. Men drygt 70% av graviditeten är avklarad och snart, snart har vi en liten här hemma att kalla vår.

Det är en svindlande tanke.

För att uttrycka det milt.

 
 

flingan2

24 kommentarer till “Att vara gravid i vecka 28.

  1. Nämen varför ska du göra glukosbelastning? Här i Västerbotten gör man det bara om dom misstänker graviditetsdiabetes.

      1. Jaha ok, ja varför inte. Det är väl aldrig fel att kolla för säkerhets skull. Dumt att inte alla får göra det. (Inte för att kag är avis på själva drycken

          1. Om du upplever det som jobbigt att gå fastande och ta provet så fråga om du får göra som jag gjorde ( kräktes nämligen av det under graviditet nr 1). Jag fick istället äta en brakfrukost, ägg, bacon, leverpastej, juice etc. Det gick likabra att ta testet på överfull mage ( med rätt mat). Mycket enklare;-) Kram Jess

  2. Stor? På fotona, jag ser bara en smashing kvinna! Är helt säker på att det är Vapiano-pasta och Limhamnsbomberna som gör dig så extremt snygg när du är gravid. Japp, det tror jag! Ha en fab dag! <3

  3. Alltså du är så vacker att jag får andnöd! På riktigt så ser ju du sådär drömmigt ”glowig” ut. Blir faktiskt lite avvis, själv ser jag bara, rund, ut, fast rund är ju också en form, haha.
    Härlig helg på er!

  4. idag gick jag in i v 34 och vi var på ultraljud. nu är det så nära så nära. jag känner att jag haft en toppengraviditet men det var precis som att all hell broke loose i v 32. Ont, obekväm, flåsig, kissinödig och herregud, dessa svullna fötter. jag blir typ rädd för mina egna kroppsdelar! men snart är hon ute och det är ju så sjuuuuukt spännande. Vem är hon? Hur ser hon ut? Hur kommer allt kännas? ahhh, lungorna får knappt plats i bröstet, men det får inte kärleken heller! =)

    1. Härligt avslut på texten!
      En del vill ju nästan stoppa tillbaka bebisen när den kommit ut, för att man har ont, är trött, kanske lite deppig, känner sig smått kvävd och måste amma non stop. Men härligt för dem som ser fram emot de första veckorna och klarar av att njuta.

  5. Fina bilder som vanligt på bloggen.

    När jag gjorde glukosbelastningen bävade jag för sötschocken på morgonen och tog därför med
    mig en flaska citronjuice (färdigpressad & koncentrerad). Jag hällde i och det blev en söt-syrlig dricka som var riktigt god. Otrolig skillnad.
    Kram

  6. Glukosbelastning? Vad är detta? Födde barn -10 i en stor stad och kommer inte ihåg att de var något jag genomgick…

    1. Det gör man för att upptäcka ev graviditetsdiabetes. Där jag går görs det på alla, men det verkar vara olika i olika delar av landet. ”glukostest” eller ”sockertest” kallas det också.

  7. Jag har fått göra glukosbelastning under mina två sista graviditeter – detta efter att min lilla son dog i v 42, två veckor över tiden. Kanske är det på grund av komplikationer under tidigare graviditeter som man får göra det? Stort lycka till med graviditeten. Jag följer din blogg varje dag och hoppas innerligt att det ska gå bra för lilla bebis i magen.

    1. Men oj så fruktansvärt! Herregud, Sandra, jag är SÅ ledsen.
      Men här får alla göra det, oavsett problem eller inte. Jag fick ju göra med Buse också, och då hade jag ingen graviditet bakom mig. Lika bra att kolla tycker jag, så jag är ändå glad att dom gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg