Att ha ännu en skillnad.

 
 

AT2B7284

 
 
 

En annan sak som är annorlunda med andra barnet för mig är att den där nestinghysterin inte alls är lika närvarande. Med Buse så tapetserade vi barnrummet i vecka 20-nånting tror jag och jag köpte på mig kopiösa mängder kläder, prylar och bra-att-ha-saker som man sen kom underfund med inte alls användes. Den här gången? Milsvid skillnad.

Vi har skruvat upp bottnen i spjälsängen igen, det är väl ungefär det vi har gjort.

Lillebror kommer ha Buses gamla säng. Varför inte liksom? Den funkar utmärkt. Och vi har ju inte så många rum i det här huset, så Buses gamla rum kommer att få bli bebisrum än en gång – hur roligt det än skulle vara att få gå bananas med ännu ett barnrum. Det är ju fortfarande fint och får väl räknas som nytapetserat, så jag kan liksom inte rättfärdiga för mig själv att måla om.

 
 
 

AT2B7285

 
 

AT2B7294

 
 
 

Det jag införskaffat?

Det jag vet att man faktiskt behöver den här gången. Sköna bodys med omlottknäppning så man slipper försöka trä något över huvudet på den lilla parveln i början; jag tycker att det är mycket mer behagligt med omlott. Oii hade en dunderrea så när jag handlade till Buse så passade jag på att beställa ett gäng superfina bodys och annat till lillebror också. Krabban här ovan kommer från Emma&Malena som jag tycker gör så himla mycket fint.

(Huvudet på väggen är en gammal present från min mamma och blomkransen är också gammal från KyssJohanna).

 
 
 

lb

 
 
 

Babyfiltar!

Herregud vad jag använde babyfiltar med Buse! Att bära runt i, svepa in, lägga över, packa runt. Kunde inte ha för många. Så den här gången har jag laddat upp.

Dessa kommer från Elodie Details som har så jäkla snygga saker att jag blir lite matt. En blå med Petit Royal-brodyr och så ett tvåpack mjuka, lena filtar varav den ena har lite retro luftballonger som tryck.

Älskar’t.

 
 
 

AT2B7297

 
 
 

Och så en skötväska!

Min förra går inte att rädda så det fick bli en ny. Jag gillar när det är ganska enkelt och inte så pråligt, och den här (från Elodie Details den också) är perfekt med skötbädd och mängder av fickor och fack inuti att stoppa allt skräp man tenderar att släpa med sig.

Och ja, det är egentligen allt.

Ett riktigt bra babylarm har vi också skaffat och vi måste väl ta tag i det där med vagn snart, men annars har vi liksom nästan allt från när Buse var bebis – och som sagt så vet jag framförallt vad som faktiskt var nödvändigt för oss och inte. Det är med andra ord aningen mindre hetsigt den här gången, lite mer balanserat.

Och det tackar man ju inte nej till, direkt.

 
 

flingan2

9 kommentarer till “Att ha ännu en skillnad.

  1. Jag har läst din blog ganska länge nu och det är så roligt att följa dej på din livsresa. Du tar underbara bilder och skriver så fint. Men det jag tycker är absolut bäst med just din blogg är att du tar dej tid och svarar dina läsare på ett så fint sätt. Skulle gärna smaska i mej ett par Limhamnsbomber men jag tror inte dom finns i NYC ;-). Så du får njuta en extra istället. Kramar

  2. Ja jag tycker med det är underbart att du svarar i kommentarsfältet 🙂
    Jag undrar, köpte ett fast objektiv med lågt ”f”, men jag undrar hur jag ska kunna ta bilder med suddig bakgrund utan att hela bilden blir suddig ifall det skulle vara ett objekt som rör sig.. Eller om jag darrar till lite med handen.
    Kram Lotte

    1. Det är lite olika inställningar som krävs för rörliga objekt – mitt tips är att plöja en massa tutorials, finns mängder på nätet både i textform och i videoform. Vad det gäller att bilden blir oskarp om ”handen rör sig” så verkar det som om du har alldeles för lång slutartid (lång slutartid = du måste vara blickstilla).
      Kram

  3. Känner igen det där. Första barnet handlade det om allt runt omkring, vagn, kläder, säng osv. Nummer två är man mest intresserad av…….vem är det och är allt bra? Njöt så av otroligt av tvåan och i vårt fall trean. Prylarna kom i prioritet 5 kanske. Eller 10. Ja, trean åkte hem invirad i en filt. 🙂 Lycka till!

  4. Håller med ang. omlottbodies! Har aldrig förstått varför det inte bara görs omlott-modeller med tanke på hur mkt de små liven ryggbajsar och kräks när de är nyfödda. Så ska man behöva krångla av sådant över hela huvudet sen

  5. Hej Emma!

    Jättefina saker till bebis! Är ju perfekt att ni har kvar så mycket saker från när Buse var bebis.
    Vi ska få vårt första barn (bf 24 april:) och behöver ju köpa allt nytt. Men har bara köpt lite kläder än;)
    Hihi det kan ju lätt bli lite hysteriskt men än så länge känner vi oss ganska lugna:) Det enda jag känner är väl att det börjar bli dags att köpa vagn snarast eftersom det kan vara långa leveranstider.
    Såg din snygga skötväska på Instagram och har letat efter en graphic devotion från eloide details men den har ju varit slut överallt! Men det som är så bra med Instagram är ju alla bra tips man kan få av människor som man inte känner:) Jag fick ett bra tips av en gullig tjej så nu har jag beställt en!:)

    Nu har jag babblat klart:)

    Ha en fin kväll!

    Kram Sofi

  6. Åh vilken himla snygg skötväska. En sån skulle man haft, syns ju som inte att det är just en skötväska 🙂 För övrigt ser den lille ut att få det hur mysigt som helst i Buses gamla rum.

  7. Förstår att det är lätt att ”hysteriköpa” en massa inför första barnet, men ju fler man har destu lugnare blir det. Fick höra en gång när jag var yngre att ju äldre man är i syskonskalan, desto fler bilder på en brukar föräldrarna ha tagit. För behovet att dokumentera varje ögonblick blir mer avtrubba. Så om man t ex tagit 10000 bilder på barn 1, tar man generellt sätt 8000 på barn 2 och på barn 5 blir det typ 5000 bilder. Kan tänka mig att det är inte riktigt är så numera med alla mobiltelefonkameror tillgängliga hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg