Att ha gått in i vecka 30.

 
 

AT2B7832

 
 
 

Två veckor nästan sen senaste magbilden, men här är vi alltså i vecka 30. Lillebror och jag. Aningen urlakad, blek och matt efter helgen, men i hög grad levande och väldigt gravid.

Vecka 30 startar idag och jag vet i vanlig ordning inte riktigt vad som sker där inne, men just nu handlar väl det mesta om att lägga på sig i vikt och växa kan jag tänka mig och det verkar han ju inte ha några problem med. Det är ju inte klokt vad magen exploderar!

Det är så jag hajar till varje gång jag går förbi en spegel.

Visst känner jag mig tung och stor, men inte stor som bilden skickar tillbaka.

 
 
 

v30

AT2B7797

 
 
 

Det är lite svårt att säga hur vecka 29 var som gravid då jag mest spenderade den sjuk på ena eller andra sättet; men jag känner inte att det sker så mycket just nu mer än själva växandet. Sparkarna är konstanta och han har definitivt en favoritposition långt ner i magen, kissnödigheten har återinträtt och håret är fortfarande sådär lyxigt levande som jag vet kommer vara ett minne blott om några månader – men jag mår liksom precis likadant. Inga särskilda hormonväxlingar, kliandet från tidigare (främst på magen) har gått över och det som finns kvar är andfåddheten och oförmågan att hålla igång någon längre period utan att få vansinnigt ont i arslet. Japp, foglossning har klivit in i bilden (hade inga med Buse) men bara när jag anstränger mig. Om jag städar, till exempel, så klarar jag nu bara runt två, tre timmar innan jag har så ont att jag kvider och måste gå och lägga mig. Och det där är en utmaning för mig; att faktiskt lyssna på när det är dags att lägga av och inte bara köra på med samma åsnelika envishet och dundertempo som jag är så van vid.

Så här är jag och lillebror, nu i vecka 30.

Hur mår ni?

 

[ den vackra odd molly-koftan fick jag av ett tag sen av Anette på Acorns, den finns här ]

 
 

cherry

28 kommentarer till “Att ha gått in i vecka 30.

  1. Waow, vilken härlig mage!!! Så fint med växande magar.
    Här i Småland har vi sportlov denna veckan och jag har lyxen att också kunna vara ledig.
    Ha en bra dag!

  2. Du klär verkligen som gravid 😀
    Här har barnen sportlov så vi ska ut i skogen och grilla med vänner.
    Min bebis är 4 månader nu och håret blev ju verkligen katastrof!! Ska klippa mig i veckan och hade behövt kapa minst 3dm men få nöja mig med 10-15cm…
    Ha en bra dag, spännande med övervåningen!!
    http://lotte4.blogspot.se

    1. Åh gud jag vet – det blev så himla livlöst och sprött runt 4 månader sist :S Tog ganska lång tid innan det återhämtade sig.

  3. V 31 och jag kör på som vanligt. Dvs med en himla massa illamående, lite spontankräkningar när medicinerna inte räcker till och ganska rejält med foglossning. Åsså de vanliga sakerna vanliga höggravida klagar på förstås :-). Kan säga att jag glatt räknar ner dessa sista 8 veckor som gravid EVER (blir igångssatt i v 38). Mamma, pappa och två otåliga storasystrar väntar på sin lilltös 🙂

  4. Hu vilken pärs du haft i helgen… Stackare där. Hoppas du bara kan ta en lugn måndag och återfå lite nya krafter.
    Du ser strålande vacker ut ska du veta!!! O är det något jag avundas andra kvinnor så är det oftast deras hår… OMG vilket svall du har, helt galet!!! Buhu, jag med mitt typiskt tunna blonda skandinaviska.
    Ha en fin måndag och va rädd om dig”
    Kram Anna

  5. Vackra du 🙂 Jag är i vecka 36 (helt otroligt vad tiden gått – kan inte nästan tro det är sant!!!) nu och magen ÄR SÅ STOR 😀 Dags att börja tvätta småsmåkläder.nu jag är inte alls redo.. 2 åringen sover ännu i spjälsängen o jag undrar hur vi skall någonsin få henne att flytta till stora sängen.. Vi väntar vårt tredje barn – en liten flicka till vi skall få <3 <3 ha en underbar dag <3

  6. jag har haft kraftig foglossning sen vecka 19 och gud vad det ändrat livet. det är stundtals frustrerande att vara så fången i sin egen kropp. jag är i stort behov av min sambo och ibland blir jag tokig och vill bara gå iväg på en långpromenad. Men, det går ju inte när man knappt kan gå genom lägenheten. Men, snart är hon här och då är detta förhoppningsvis ett minne blott. Du är jättefin i din mage tycker jag!

  7. Härligt ändå att läsa om andras krämpor… 😉 Här är det dock snarare två, tre minuter av ansträngning innan det blir dags för vila. Tur att det är övergående.

  8. Så fin mage det är så man blir lite sugen på ett barn till 😉 Min tös föddes i v.31, fullt frisk och är en glad 1 1/2 åring idag. Förutom att lungorna ”mognar” det sista så ökar dom i vikt och längd dom sista veckorna. Kram

  9. Vilken fin mage 🙂 Det är så svårt att greppa hur stor magen kommer bli. Tycker att min är rätt lagom stor nu i v22 men när jag tittar på bilder från sista veckorna med första barnet. Oh, my! Det är inte riktigt klokt hur stor jag var! Jag verkar ha åkt på gallsten och väntar på ultraljud för att bekräfta det :/ Under tiden är det massa gott jag får undvika. Vill helst inte bli liggande på golvet i en liten kallsvettig hög av smärta igen 🙁
    Skönt att du är frisk nu. Magsjuka är verkligen ingen höjdare. Kram

  10. Jo, tack som frågar 😉 Här mås inte så vidare..men det som inte dödar härdar har jag hört 😀
    Har nu avverkat vinterkräksjuka i början av året som sedan avlöstes av en mysig helt normal vanlig förkylning med feber och sånt. Nu toppar jag det hela med feberskyhigh, hosta, halsfluss samt inflammerade luftrör som gör att jag inte vågar ligga och sova :=
    Tur man kan sitta och läsa bloggar 🙂

    Otroligt fin mage, spännande att se vem som bakas därinne. Hoppas du och familjen får vara friska nu, fy tusan och vara magsjuk och gravid-ingen hit!!

  11. Jag saknar Tommy Körberg looken 🙂 När kommer den? 😉
    Skämt-å-sido, Du är jätte vacker! Både nu och som Tommy Körberg.
    Puss på dig!

  12. Gårdagen bjöd på härligt vårväder en dov molande huvudvärk som varekn försvann av glasögon, tabletter eller socker. Fel barn somnade i vagnen på skogsprommisen men alla sov gott innan 8 och jag maken och bebis kunde en skön kväll och somna tidigt. Idag ingen huvudvärk!

  13. Jag har fem underbara barn och min äldsta son har nyss köpt lägenhet med sin flickvän kan du förstå så tokigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg