Att ha fastnat i ännu en drömmig serie.

 
 

knick-3-hp

 
 
 

Jo, man kan ju tycka att jag och mannen inte gör annat än att glo på serier.

Men det är liksom en ritual vi har; på kvällarna när Buse somnat och det bara är vi så kryper vi ihop tillsammans med täckena upp till hakan och ser något avsnitt innan vi släcker för natten. Det är ju så galet mysigt, och för oss ett sätt att varva ner.

Och nu har vi alltså fastnat totalt i en serie som är så himla vacker. himla vacker. På ett bildligt sätt, men också på ett skört och ontskönt sätt.

Vacker bara.

 
 
 

the-knick

 
 

s01e07_46

 
 
 

The Knick (finns på HBO) handlar om kirurgen John Thackery (Clive Owen) som är både briljant och plågad, och om hans gäng av läkare på sjukhuset i New York. Det utspelar sig år 1900 och miljöerna är fantastiska. Och inte bara miljöerna!

Personporträtten, alltså. Man kan smälla av. Och dessa öden och svårigheter som var så närvarande vid den tiden, och som tyvärr i viss del hänger kvar än idag.

 
 
 

lat-cindy-the-knick-la0019224599-20131106

 
 
 

Vackert, vackert.

 
 
 

75b

 
 

75

 
 
 

Ljuset är oslagbart, ljuset och miljöerna.

 
 
 

Dr.-Algernon-Edwards-André-Holland-in-THE-KNICK

 
 
 

Och som sagt personporträtten. Som Algernon Edwards (älskar namnet btw) på bilden ovan. Att vara färgad och kirurg på ett vitt sjukhus år 1900 – ni kan ju tänka er.

 
 
 

the-knick-season-1-episode-10-clive-owen-michael-angarano

 
 
 

Och så min favorit; mannen till vänster. Bertie. En mild, mjuktalande man som man bara vill ta hem och ge kakor.

 
 
 

TheKnick0137

 
 
 

Så; letar ni efter en lågmäld men vacker och samtidigt intensiv och lite smärtsam serie att förälska er i så testa The Knick. Jag älskar den och sörjer att jag bara har ett avsnitt kvar.

Åh. När man förälskar sig i en serie, alltså.

Bästa känslan.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ha fastnat i ännu en drömmig serie.

  1. Åh, tack för tipset! Jag och sambon har precis samma ritual som ni – och nu har vi precis tittat klart på Prison Break (som jag totalt råvägrade se till en början… men ibland får man ge med sig och inse att man har fel 😉 )! Ska introducera den här för sambon!

  2. Haha, precis samma kvällsrutin här! Tack för tipset. Vi är uppe i The Affair nu och längtar till nya säsongen av House of Cards. Thank god för alla välproducerade serier!

  3. Tack för tipset! Mannen och jag har i princip samma ritual, serie på datorn i sängen, bland det bästa som finns! Vi har just sett färdigt True Detective som är sååå fantastiskt bra och idag kan man börja streama House of Cards igen, yay! Men när den är slut, då får det bli The Knick! Har du förresten sett Mozart in the Jungle?! Om inte, se den!! Uuuunderbara karaktärer och miljöer i New York och fantastisk musik. Inte alls bara sex som man kan tro när man ser de dåliga trailersarna (hmmm, bra ord…). Rekommenderas varmt, min man älskade den också och vi tog tre avsnitt om dagen! 🙂
    Ha en härlig helg!
    Kram Jenny
    http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *