Att duka till fest och annat.

 
 

AT2B8402

 
 
 

Det har ju kommit riktigt bra hittepåväxter nu för tiden!

Just magnoliakvistar har jag sett lite här och där i år (som de på XxxLutz, eller de här som jag hittade i en liten blomsterbutik) och dom funkar finfint som dekoration tycker jag. Antingen kan man ju göra hela träd genom att fästa dom med ståltråd – lite som vi hade på vårt bröllop, fast på den tiden fanns det tyvärr inga bra fejkmagnolior så jag fick göra silkespappersblommor istället, eller göra mindre saker om man nu inte vill gå komplett bananas hemma. Som här i Buses rum; där dom helt enkelt får stå i en vas tillsammans med körsbärsgrenar. Har man lite grövre grenar i en vas så går det ju att klippa loss själva blommorna och vira dom i olika höjder så blir det lite mer levande.

 
 
 

AT2B8404

 
 
 

Just på ställen där det faktiskt är helt okej att gå bananas, som på fester eller dop eller bröllop eller i ett barnrum, tycker jag att det är fantastiskt när man faktiskt tar i. Som att dra in hela träd och dekorera dom, eller att göra maffiga bordsdekorationer som ser till att det händer lite på höjden. Just när man gör festdekorationer måste man ta i lite tycker jag om man vill få till den där åh herregud-känslan. Och vill man inte gå överbord är ståltråd och mindre grenar och fuskblommor hur bra som helst.

Ska vi kika på lite festdekorationer jag gjort?

Den här till exempel som jag gjorde till mitt dåvarande jobbs firmafest när jag var gravid med Buse. Minns ni? Temat var ”En midsommarnattsdröm”.

 
 
 

sf101

 
 

sf1

 
 

sf9

 
 

sf8

 
 

sf21

 
 
 

En så, så rolig kväll! Och alla var så vackra i sina maskeradkläder och fe-vingar och fantasiparaply.

Här använde jag träd och väldigt kraftiga grenar som bas och fyllde på med fejkad murgröna, fejkrosor, lite riktiga blommor i oasis, ljusslingor, vindruvsklasar, lyktor, mossa med mera.

 
 
 

20261_236768446580_585356580_3789805_5794779_n

 
 
 

Och ovan ser ni en gammal nyårsdukning i den lägenhet vi bodde i då. Trollhassel, silverljusstakar, ljusslingor och julpynt i mindre format fick vara basen, och i och med att grenarna på trollhassel är så tunna gör det ingenting att de bygger på höjden då och då eftersom man fortfarande ser varann över bordet.

 
 
 

Untitled-17

 
 
 

Och så vårt bröllop, ja.

Där gick jag ju komplett bananas med marshmallows, pastellfärgat godis, små skyltar, magnoliaträd från danmark, pärlor, hittepåfåglar, små pins att fästa på varje gäst, fjädrar, smutsrosa rosor och ett cirkustältstak gjort av ljusslingor. För att nämna något.

(Alla bilder har Mikael Stiller tagit, han är så bra).

 
 
 

DSC5613_Edit

 
 

DSC6331

 
 

DSC6672

 
 

Untitled-21

 
 
 

Jag gjorde egna inbjudningskort och som ovan; egna program till kyrkan. Som i sin tur var dekorerad med fejkrosblad och vindsnurror. (Det är många som mailat och frågat om jag vill sälja mina gamla bröllopsdekorationer – men dom är inte till salu. Det mesta finns ju inte kvar, men det som finns kvar har alldeles för stort affektionsvärde för att göra oss av med).

(Fler bilder från bröllopet om ni inte sett dom, finns i kategorin ”äktenskapet och bröllopet” här åt höger).

Och minns ni strandbilderna åt Nyblom Kollén? Där hade jag ett bröllop i huvudet också, fast i mycket mindre skala:

 
 
 

AT2B90721

 
 

nk1

 
 
 

Så ja, där var lite tips och förhoppningsvis lite inspiration om ni har en stundande fest eller bara vill gå loss lite extra någon gång. Det behövs oftast bara en stege, ståltråd, lite tålamod, lite saker ni hittat i naturen och en gnutta galenskap för att skapa stämning.

För just att få skapa miljöer och dukningar – det är nog bannemig nåt av det roligaste jag vet.

 
 

cherry

19 kommentarer till “Att duka till fest och annat.

 1. Ja du är verkligen en fena på det där med att få till snygga maffiga dukningar 🙂 Det är himla kul att kolla igenom för inspiration. Idag ska vi fira mig och sonens födelsedagar men här blir ingen sån dukning haha
  Du, jag undrar en sak haha, den där sexspalten eller va det va, ha du den kvar än?
  http://lotte4.blogspot.se

 2. Wow så fint Emma!! Har inte sett bilder från ert bröllop tidigare, fantastiskt vackert! Kan inte vara annat när det gäller dig, vilken känsla du har för det vackra 🙂

  Kram och go lördag på dig!
  Catta

 3. Heej, vad kul att du lägger upp dessa bilder nu ..för ett par dagar sedan pratade jag med föräldrarna om hur jag vill dekorera mitt bröllop (ska ju gifta mig i sommar!) och skickade just bilderna från P sommarfest där du dekorerat 😀
  Det är precis så jag vill ha det på vårt trädgårdsbröllop, sagolikt. Alltså stora dekorerade grenar, blommor, djur osv !
  Hur lång tid tog för dig att fixa inför midsommarnattsdrömmen?

 4. Vilka härliga bilder! Jag sitter och försöker spåna lite dekoration för lokalen vi ska ha vår bröllopsfest i. Dessvärre är det en ganska utmanande lokal, många blandade stilar och färger och framförallt är taket en smärre katastrof. Men får försöka överglänsa med någon pampig, men ändå personlig, bordsdekoration istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg