Att se hur det vänder.

 
 

AT2B9376

 
 
 

Okej, nu vänder det. Ser ni? Rabatterna är fulla av vår och i morgonljus är det nästan magiskt tydligt att den står precis runt hörnet och knackar på. Våren!

Det ska bli underbart att få barn på våren där här gången, få uppleva skillnaden. Buse kom ju i början av oktober vilket hade sina fördelar det med, men något uteliv var det knappast tal om och att sitta på trappan och se morgonljuset när man blev väckt tidigt var det verkligen inte tal om. Och jag minns med fasa hur det var när han en period bara ville somna om jag var ute och gick – och det var svinkallt och blåste halv storm över åkrarna och jag gnisslade tänder över att jag tvångsmotionerades på vad som kändes som ryska tundran.

Brrrrr.

 
 
 

AT2B9374

 
 
 

Ser ni? Snart slår dom ut.

Och jag sitter här och tuggar mina Hönökakor efter ännu en natt där jag vaknat klockan 02 och sen inte kunnat somna om förrän fyra ungefär. Det är helt galet den här graviditeten; kroppen vill verkligen se till att jag är inkörd i att vakna udda tider (vilket för mig är ett tecken på att moder jord då och då är full på jobbet – för att trötta ut mamman innan det är dags på riktigt känns inte så genomtänkt) och det var väldigt, väldigt längesen jag sov en hel natt utan att vakna en enda gång. Har ni haft likadant? Jag är liksom klarvaken och kan absolut inte somna om, och för att krydda det lite extra så känner jag att jag inte är den enda som är vaken om vi säger så. En viss bebis verkar vara lagd åt nattuggle-hållet och boxar loss med glädje för att hålla mig sällskap.

Men några timmars sömn har jag fått, vår poddinspelning igår gick nog bra och idag ska jag försöka vara klar nog i huvudet för att strukturera upp en utbildning i försäljning som jag ska hålla på ett företag torsdag-fredag. Det blir nog sista utbildningsuppdraget jag tar på mig innan lillebror levereras.

Och våren! Den står precis runt hörnet.

Det känns från själen ut.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

19 thoughts on “Att se hur det vänder.

 1. Jag håller precis med. Inte nog med att man vaknar för att man måste vända på sig pga ont i hela kroppen (man vänder ju inte sig i sömnen längre om man säger så…), nog fasen ska man då bli så klarvaken att man inte ens kan somna om igen. Det brukar sluta med att jag går upp och kissar och sedan placerar min otympliga lekamen på soffan. Ibland somnar jag, ibland är jag vaken resten av natten. Sen vaknar man och barn och det är dags för alla morgonrutiner och dagislämning igen. Känns som om jag aldrig får sova ordentligt.

 2. Vår äldsta son (som i år fyller 11 år) är född i april och den absolut bästa årstiden för en nyfödd! Minsta sonen (som snart är 10 år) är född i september och då var det kallt & blåsigt och inte alls lika mysigt som i april!

 3. Jag var lika med båda barnen. Vaknade 1-2tiden och låg vaken i några timmat. Vet inte hur många böcker jag plöjde igenom under nätterna då jag var gravid!

  Här är vi inte lika långt gällande våren ännu, men lökarna börjar i alla fall titta upp ur jorden och snön är borta. Idag ska grillsäsongen inledas och gräsmattan krattas. Väntar bara på att den utlovade solen ska titta fram först.

 4. Underbart inlägg! Tack för morgonens första skratt: ”moder jord då och då är full på jobbet”!

 5. Visst blir man helt prillig av lycka att våren är här!! Sååååå ljuvligt 🙂
  Ingen kul med vakna nätter.. men Hönökaka är gott, jag som är född och uppvuxen på ön och allt. Åkes bageri ligger rakt över gatan från där jag jobbar, de har bräckbod som man kan fynda i 🙂

  Hoppas du får en skön dag, trots sömnbrist 🙂
  Kram Catta

 6. Jag vaknade också kl 02 inatt, vet inte riktigt varför men tror det är någon form av förbredelse. Jag är i v 38 och börjar så smått inse att det inom kort kommer komma en förlossning. Att det då också kommer en bebis känns fortfarande lite svårt att förstå, med även det lägger sig nog 🙂

 7. Ja, möjligen kan hon vara full på jobbet men trots allt kanske det faktiskt är för att du ska bli förberedd på vad som komma skall. Inatt fick jag för första gången en hel natts sömn sedan vår dotter föddes 140205. Kan avslöja att jag känner mig som en ny människa som fått gjort mängder på jobbet:)

  Som många före mig skrivit, dina bilder är fantastiska!

  All lycka till!

 8. Jag har sovit bra med kudde under magen och mellan benen osv… men- fick influensa från h-tet /värsta hostan sista veckorna med sista barnet : (
  Fy för den lede! Så satt jag i en fåtölj o hostade mig genom nätterna. .. slumrade lite och hostade loss igen …bläää! Jag undrade sååå hur jag skulle kunna föda ?? Hostandes liksom? Men kroppen är ju en cool uppfinning! När förlossningen började så”pausade”hostan-tills bebin var ute!
  Sen hostade jag igen! Fast inte när jag ammande. ..

 9. Men jag antar att det är den tidiga morgonsolen som ger de fantastiska bilderna som ögonen inte vill sluta sjunka in i, en kopp hett kaffe och tassa ut i det gräset, våren är fantastisk.

 10. Haha, ja jag tror inte ett smack på att det är en förberedelse inför att vara uppe på natten när barnet väl är fött. Männen/partnern som inte är gravid har ju inte dessa pre-baby sömnrubbningar, enbart den havande kvinnan har dom. Sömnbrist är inget man kan lagra åt det positiva hållet och är det någon gång man behöver mer sömn är det som gravid. Själv har jag sovit sämst i början av mina graviditeter men på slutet sov jag som en klubbad säl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *