Att ha en helt ny färg.

 
 

AT2B07551

 
 
 

Färgen Kalklitir tog fram till mig, ja. Ska vi titta på den?

Såhär såg alltså rummet ut innan.

 
 
 

AT2B07951

 
 

AT2B0815

 
 

AT2B0820

 
 
 

Och när det torkade.

Och sen var jag tvungen att åka ifrån huset och fick alltså inte se det färdiga resultatet förrän i fredags – dagen då vi flyttade in. Så det var med galet stor förväntan jag öppnade dörrarna i fredags må ni tro. Då skulle jag ju få se den.

Färgen som Audur och jag tagit fram just för det här rummet. En färg som inte fanns och som jag försökte förklara som ”grå-brun-lite-fuktig-cement-liksom, mjuk-och-varm-inte-kall” när jag via bilder och ord försökte beskriva vad jag var ute efter.

Och vet ni? Den blev exakt så.

 
 
 

AT2B0873

 
 
 

Titta bara!

Hur vacker?!

Lite mörkare än exempelvis Leo, men inte för mörk, lite grå men också lite brun, varm och inte kall – och framförallt så levande. I det här rummet bad jag om att dom skulle ta i lite så vi fick fram den där ”stripiga” känslan på väggarna; det där lite ojämna som jag älskar. Inga x-strokes här, det skulle vara ruffare än ett sovrum, men fortfarande kännas mjukt.

Jag. Är. Så. Nöjd.

 
 
 

AT2B0885

 
 

AT2B0861

 
 
 

Och den skiftar i olika ljus; från mer grått i ett visst ljus till mer brunt i ett annat…

 
 
 

AT2B0868

 
 

AT2B0849

 
 
 

Så, där är ”min” nya färg.

Den vackraste jag kunde tänka mig, och som harmoniserar så fint med Leo i sovrummet och den vi valde till genomgångshallen (ni ska få se det rummet sen också). Och ännu vackrare blev den när soffan och matta kom in, och det gröna skåpet fick ta sig plats. Åh. Jag ska ta lite bilder på det möblerat så ni får se – även om det inte är klart så ger det ju ändå en känsla. Och taklister ska upp!

Men färgen ska finnas i deras sortiment precis som Leo, och kommer att heta Emma.

Leo och Emma, alltså.

Dom är inte kloka de där islänningarna. Men jag älskar dom.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

50 kommentarer till “Att ha en helt ny färg.

 1. Preciiis sådär vill jag ha det! Makalöst vackert.
  Hur gör man för att få fram det strimmiga? Är just det som är så vackert när det blir så levande.
  Du har en sån känsla för det där <3

  Kram

  1. När det är mer pigment i färgen (som i denna) så kommer det enklare fram (dom lite ljusare färgerna är svårare). Det får man fram genom att måla med ganska omväxlande kraftiga och mjuka tag, och framförallt inte vara för ”noga” med att det ska bli jämnt.
   Kram

 2. Jättefin färg, men måste erkänna att jag, förmodligen eget allt renoverande, reagerade på en annan sak. Så många uttag! Vad fantastiskt bra de tänkte när de drog om elen. Man kan aldrig få för många uttag. Mycket vackert rum.

 3. Otroligt fint, både färgen Leo och färgen Emma!
  I vissa sken förvandlas färgen till en sammetslen vägg tycker jag, så häftigt!

 4. Hej!!!!
  Vi har en brun soffa som jag är rädd ska skifta mot rött om det blir för mycket grått i väggfärgen. Tror du att denna kan funka????
  Skulle vara så sjukt fint i vårat vardagsrum!!!
  Tack för en underbar blogg!

  1. Svårt att säga när jag inte vet vilken nyans av brunt, men ta hem ett färgprov och kolla! <3

 5. Lite för grått och trist för min smak men kan tänka mig att med möbler på plats och allt så blir det grymt mycket finare. Du har nog kunskap för det där och jag är en ovan amatör, därför ser jag inte det du ser. Men en sak vet jag, faan vad jag vill flytta när jag ser dina bilder. Är så sugen på lägenhet igen, vill inte ha hus och vill flytta nu!

  Lycka till med allt.

 6. Det är såå otroligt vackert! Färgerna kommer verkligen till sin rätt och den får verkligen ta plats i dessa stora rum. Längtar tills bilder kommer när några möbler har fått inta sin plats. Lycka till md allt! Kram

 7. hej Emma och familjen,

  vad tjusigt ni får det, tänka att ett hus kan förvandlas så med hjälp av färg och struktur, jag får känslan av att vilja gå där och ta på väggen…he he skumt men den ser väldigt klapp vänlig ut precis som dina vovar 😉

  ha en underbar vecka nu och försök att njuta av allt vackert som redan åsta kommits i erat nya hem, om ni hade en ”dröm” innan så måste väl detta hus vara den underbara ”verkligheten”

  kram på Er/Mia

 8. DET kan nog vara färgen jag letat efter i flera år! Kanske vårt vardagsrum äntligen ska får nya färg?

 9. SÅ snyggt!!
  Har varit på resande fot och inte ens klivit av planet när jag kollar detta! Har varit grymt nyfiken på resultatet som verkligen äger!!
  Färgen Emma! Fantabulös!

 10. Hej Emma!
  Jag är väldigt sugen på färgen Sky, var in å kikade på inreda.com och såg att du använt dig av färgen. Har en liten fråga, jag upplever den väldigt turkos på första bilden och det är så jag vill ha den men på din vägg såg den inte så turkosig ut! 😉 Hur blir resultatet??

  1. Hej!

   Jag målade sky i vårt kök i Lutande Huset och jag upplevde färgen som väldigt ”pastellig” och ljus. Vill du ha en kraftigt turkos färg så tror jag att du kan blanda sky med nåt för att få den mer ”mörk” eller pigmenterad, men det får du kolla med Kalklitir för det vet jag tyvärr inte :/

 11. Precis så där helt otroligt vackert! Har du någon aning om när färgen kan tänkas komma ut till försäljning? Kramar

   1. Å tack gulliga Annelie, har beställt ett färgprov, så hoppas jag har det snart hi hi och hoppas färgen är precis som jag tror. Ha det gott!

 12. Assså shiiiiiit!!! 🙂 🙂 Så himla snyggt, o luddigt o mysigt o rätt färger. Du kan snart anordna visningstillfällen för färgerna i ditt hus, tror alla snart vill ha dessa färger och när man ser hur snyggt det blir – to die for helt enkelt. Sköt om din mammakropp och passa på att njuta av alla fina väggar. kram

  1. Ha ha ha jag är nog inte så sugen på att använda mitt hem som visningslokal 😉 Jag BOR ju här liksom 🙂
   Kram

 13. Suck så vackert! Nu väntar jag bara på en kulör som heter ”Mannen” och som är litet mer strandsandbrun men ändå grå. Det fattar säkert islänningarna!

 14. Så himla vackert…när jag ser på din första bild där man ser igenom alla rum till det sista rummet där lampan hänger – vid en snabb blick ser det ut som ett stort ansikte där lampan är näsan. Konstigt vilka bilder man kan få fram. Du är så duktig, önskar jag haft bara en pytteliten del av din kunskap, må väl

 15. Fantastiskt Emma!! Både resultatet och det faktum att båe du å Leo har varsin färg uppkallad efter er – så skoj!! 🙂 Kramar!

 16. Emma, så ljuvligt att få följa dig och ännu ett husprojekt! Så inspirerande att jag vill klicka mig in flera gånger om dagen och se om du har lagt upp några nya inspirerande bilder. Du är duktig, tjejen! 😀

 17. Vilken läcker färg. Och vilka färgskiftningar, väggarna lever kommer säkert skifta i färg beroende på ljuset. Emma lika vacker som sin namne. Och färgsprakande på sitt dova vis.

 18. Hej Emma! Fantastiskt vacker färg! Jag hittade den nu på Inreda.com när jag skulle beställa mer färg till mitt sovrum som behöver ett till lager Celadon Primo. Beskrivningen av färgen du tagit fram låter precis som det jag söker. Lite brunare och varmare ton som skiljer sig från det betonggråa som jag har i vardagsrummet. Hur är färgen Emma jämfört med Celadon Primo (som jag sett att du använt tidigare)? Mörkare? Vad tror du om att måla andra lagret med färgen Emma istället?

  1. Hej! Den är lite mörkare och mycket mer grå än Celadon, men inte så grå som betong utan med lite mer värme i. Kan man väl säga 🙂 Så svårt att beskriva! Men är det en brun färg du vill ha så skulle jag gå på Celadon. Vill du ha en grå med lite brunt i skulle jag ta Emma. Hoppas det hjälpte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.