Att ha något efterlängtat på gång.

 
 

AT2B1013

 
 
 

Där, nere i källaren, har vi något efterlängtat på gång.

Våra taklister!

Lite över 25 meter taklister om man ska vara exakt, just nu under målning utav lager ett innan dom ska upp i vardagsrummet. Det här är en av de saker jag är absolut mest förväntansfull över, eftersom jag tror att det kommer att göra en så himla stor skillnad.

Buse håller med.

Tycker du dom är fina? frågade jag när jag själv beundrade dom.

Jag tycker att dom skulle vara ännu finare i mitt rum, svarade han lillgammalt och fick mig att skratta.

Lilla Buse. Klart han ska ha taklister förr eller senare, han också.

 
 
 

AT2B1015

 
 

AT2B1016

 
 
 

Vi körde på frigolitvarianten tillslut.

Jag var först rädd för att det skulle kännas lite ”fjasigt” med frigolit, tunt liksom, men när jag såg prisskillnaden mot massivt trä så fick förnuftet ta över. De ska ju ändå sitta i taket, och vi behövde den maffiga versionen på 10 cm vilket inte var billigt alls om man nu ville ha trä. De här gick loss på 299 kr för 2 meter, så det är ju inte tokbilligt det heller, men med tanke på vilket lyft jag hoppas det blir i rummen så kommer det förhoppningsvis vara värt det. Och sen är det en praktisk fråga; jag är för gravid för att stå på en stege och hjälpa mannen hålla lister som ska sättas fast och de här är så lätta att han enkelt kan fixa det där själv. (Frigolitlister finns på dom flesta byggvaruhus, dessa köpte vi på Bauhaus).

Så nu ska dom torka och sen ska dom äntligen upp.

Ho hooo, jag tror det blir bra.

 
 

cherry

31 kommentarer till “Att ha något efterlängtat på gång.

  1. Hej, vi har och har haft frigolit i alla våra hus och de är jättefina, man ser ingen skillnad alls. Så kul att följa er lanthandel. Kram i vårsolen från västkusten

    1. Nej jag tycker det också, särskilt när de är målade – då ser dom ju riktiga ut :))
      Kram

  2. Kommer bli toppen såklart!
    Men du, det finns ju något superlim-aktigt man kan använda för att fästa taklister. Om jag inte är helt ute och cyklar tror jag vi gjorde det i förra huset… Så slipper man borra och spackla och måla och allt igen…

  3. Hej Emma! Har själv satt upp frigolit lister och väl på plats blir som som vilka trälister som helst, supersnygga alltså! Köpte mina för samma summa men efter några renoveringar så har har jag upptäckt att dom kostar typ 10:- metern i Polen så om du behöver fler så har jag en kontakt som nog kan ta hem till dig // följer ivrigt utveckligen det kommer bli jättefint!

  4. Emma, Emma, Emma.

    varför har jag inte besökt din blogg på så länge för?
    Att vara här inne, att läsa sina texter, frossa i dina bilder, mysa med dig och dina fantastiskt lugnande vardagsberättelser är för mig T e r a p i.

    Precis vad man behöver i ett stressat samhälle. En bubbla att krypa in i där inget utanför spelar någon roll för en stund. Din blogg är en feel good blogg i den sanna bemärkelsen.

    Lycka till med det nya huset, den nya bebisen och den nya staden Emma 🙂

    Stor kram

  5. Om du väljer frigolitlister så ska jag inte skämmas för de som vi (mannen) satte i sovrummet för ett antal år sedan. Kan Emma så kan jag.

  6. Frigolitlister? Nej där dog min beundran. Men snälla! Kalklitir för en förmögenhet och sedan frigolitlister? Förlåt, men NEJ!

    1. Nu har jag ju inte betalat för Kalklitiren som jag skrivit (Kalklitir är dock inte dyrare än en vanlig färg, det gick tex 4 påsar till sovrummet); men jooo – det var absolut värt att lägga knappt 4000 kr per rum istället för 8000 kr per rum för oss. Vi ska ju byta kök också till exempel och jag lägger mycket hellre pengar på ett kök än på taklister, personligen. Och på lite nya möbler. Men där gör ju alla som dom vill 🙂 Det finns ju en miljon olika alternativ i olika prisklasser och det är bara att välja vad man tycker att man har råd med och vad man vill prioritera. Finns liksom inget rätt eller fel där, åt något håll.

      1. Det beste med de listen virkere jo å være at man kan handtere dem alene. Jeg er ensamstående og mangler lister i et om. Fikk nå inspirasjon til å komme i gang igjen;)
        Tusen takk! Er de lette å sage i riktig lengde? Dvs fungerer det på samme sett som med trelister? Å lime dem opp er jo helt genialt:)

        1. De väger verkligen ingenting, så du klarar absolut av det själv! De är lätta att såga i (precis som med trälister beror det väl lite på utrustningen) bara man vet hur man ska göra 🙂

  7. Ja, där får vi nog sägas ha helt olika smak. Plast skulle jag nog aldrig hänga upp i ett gammalt hus. Eller i något hus för den delen. Här jobbar vi på att bit för bit plocka bort allting konstgjort. Men vi har inte så bråttom heller så då får saker och ting ta sin lilla tid.

  8. Jag har inga problem med frigolitlister, visste inte ens att det fanns förrän i dag 😉
    Väl på plats kan ju ingen ana att det inte är gediget trä. Smart och ekonomiskt. Och du, Emma, det blir allt rackarns fint i din lanthandel!

  9. Halloj !!
    Alltså gahhh….vad snyggt detta kommer att bli !!
    Hela alltet,golvet,färgerna listerna …allt !!
    Kalklitir,alltså,borde nog handlas in snarast,så levande, så vacker 😉
    Får såååå mycket inspiration och energi av dig, du är så härlig 🙂
    Angående listerna , så är dessa varianter de allra,allra basta om man ska sätta nya,tycker jag. De är relativt billiga,är lätta att sätta upp och de är precis lika fina som ”riktiga”, när de är målade, syns ingen skillnad alls .Vi bor i ett bostadshus från 1800-talet ( i Roms innerstad ) och när vi flyttade hit så fanns det taklister på två väggar ( ?!) i ett rum. Vi lät det vara så, det ser charmigt ut 😉 Sedan satte vi upp taklister i vardagsrummet och i köket. I köket även en tunnare i taket ca 30 cm från väggen. Dessa är i frigolit, är målade och ser precis likadana ut som de äkta 😉
    Önksar dig en trevlig dag 🙂
    Väntar med spänning på resten 😉
    Kram,
    Monica i Rom

  10. Ni får UPP listerna! Bara det är ju en bedrift! Strunt samma om det plast, trä eller sugarpaste, bara NI tycker om det.
    Men jag är avis på er källare! Den ser ut att vara ett bra utrymme till lite av varje. Som att måla lister i tex. Fin vecka på dej! Kram Louise

  11. Åh, såklart Buse vill ha fina lister i sitt rum också. Lilla sötnosen.
    Så himla härligt att få följa er i er renovering av lanthandeln.
    Kram

  12. Samma här, jobbar febrilt med att ta bort konstgjorda saker i ett 100 år gammalt hus. Det kostar, men plast går bort.

  13. Hej!!

    Jag satte kaffet i halsen när jag läste att taklister är så dyrt för vi behöver måååånga meter snart o jag trodde verkligen inte att det skulle gräva ngt stort hål i rustningsbudgeten!!

    Men sen blev jag konfunderad för de priser som listspecialisten.se har är ju väldigt humana och även om man vill ha en egen form så kostar det ju oftast bara några hundringar extra!?!? Får jag fråga vart trälister var så dyra??

    Snyggt blir det ju hur som och färgerna i ert hus är ju underbara!!!

    Kram

    1. Det beror ju helt på vilka lister du ska ha. Vi hade svängda tak, så vi behövde lister som täcker över 1 dm, är tjocka (80 x 100 är våra, bygger alltså 80 i tak och 100 på vägg), har rätt böj och gärna har mönster. Det i massiv trä är inte billigt. Ska man bara ha en ”vanlig” 15 x 45 tex så är det inte alls lika dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg