Att vara redo för måndag.

 
 

AT2B1514

 
 

AT2B1516

 
 
 

Och så var vi hemma igen efter en ganska lång dag med mycket väntan och träffar med alla olika instanser, lämnande av blodprov, bebisruckning, hälsogenomgång och allt annat som skulle utföras. Jag vet tyvärr fortfarande inte vem som ska skära i mig på måndag, det får jag tydligen inte veta förrän på morgonen där, men det går ju bra det också. Huvudsaken är att någon gör det. Däremot var narkosläkaren en helt fantastisk kvinna som jag verkligen håller tummar och tår för ska vara den som tar hand om mig på måndag – får jag henne och läkaren med det fräsiga namnet så är det ett dream team utan dess like.

Allt var iallafall bra, vi ska dyka upp vid klockan 07 på måndag och sen får man liksom se i vilken operationsordning vi hamnar – om vi tas först eller sist eller mittemellan. Jag är nervös såklart, men ändå lugn på något vis. För jag resonerar lite som att oavsett vad så kan det ju inte bli värre än sist; och sist överlevde jag ju, om än i tvivelaktig psykisk balans.

Men nu är jag så trött att ögonlocken bara faller ihop och jag ska lägga mig på sidan i sängen med kudden mellan låren och några Digestive-kex med vitlöksost (dör vad gott) i näven och se på Blacklist (nya seriefyndet, rekommenderas!) och vara gravid. För det är jag ju bara i några dagar till som mest.

Bara några dagar.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “Att vara redo för måndag.

 1. I Lööv blacklist. Och the Borgias. Och just nu håller vi på att titta igenom hela Prison Break.

  Passa på och njut.
  Ladda batterierna.

 2. Spännande blir det… akuta fall kan komma in då går dom före planerade snitt , därför svårt att ge exakt tid .
  Kommer att gå bra såklart 🙂 Lycka till familjen ….

 3. Det kommer gå så bra på måndag. Jag skulle göra om det anytime.
  Skulle vilja tipsa dig om att be om Emla kräm på ryggen direkt när du kommer in för då känns knappt spinalbedövningen alls. Jag bad om det vid snitt 2 och det var grymt.
  Och att du tejpar snittet med vanlig kirurgtejp ett helt halvår. Det gör att det läker såå mycket finare utan skav mot jeans etc. Mina snitt syns knappt idag förrän man tittar nära.
  Som sagt, jag är övertygad om att måndag blir en fantastisk upplevelse för er. Det är så lugnt och harmoniskt och så långt ifrån din tidigare kaosupplevelse som man bara kan komma.
  Stor kram!
  Mia

   1. Man tejpar på längden. Bara att måtta lagom bit och tejpa på. Byt inte för ofta då blir huden irriterad. Någon gång i veckan räcker! Tänk på att skydda ärret för sol första året, tejpen är toppen till det med!

 4. Spännande!
  Jag visste också snittdag med andra barnet och hade turen att komma först i ordningen. Kom in vid 7 och efter dusch, sättning av nålar och en sista röntgen för att se hur bebisen låg (i förhållande till de 7 kilo myom jag hade…men det är en annan historia!). Kl.11.20 plockades världens sötaste bebispojke ur min mage. All personal som opererade och assisterade var klädda i gummistövlar (det blir ju så blött…var kommentaren:D…)!!

  Lycka till:) Susanne

 5. Har nog missat en stor del. Vad hände under förra förlossningen som gör att du väljer att snittas? Ren nyfikenhet. Hoppas att allt går fint på måndag, tack för all inspiration.
  Kramar

 6. Var med om samma upplevelse för 5 veckor sedan. Så himla magiskt och fantastiskt. Och stort! Lycka till!

 7. Härligt! Träffade en kompis i affären innan i kväll å hon hade ”bara” 7 veckor kvar, sa hon…. å du har inte ens 7 DAGAR kvar!! Ta vara på sista tiden nu å be om fotmassage varje kväll, medan det är din rättighet!;);)
  Önskar Er stoort lycka till på måndag. Varma kramar

 8. Emma,Lycka till,det kommer gå fint det här! Du har en helt underbar tid framför dig❤️ Kram

 9. Ååå fattar inte att det redan är dax känns som du precis berättat att du var gravid ! Jag blev akutsnittad med mina twins det gick jättebra .. Och även om man har ont och känner sig överkörd av en asfaltläggare efteråt så är ju lyckan så stor så man helt enkelt inte tänker på det . Lycko dig /er som ska snusa på go bebis … Kram kram och lycka till !!

 10. Åh vad spännande, Emma! Det kommer gå så bra så. <3 Låter som du har fantastiska människor där som kommer ta hand om dig på bästa sätt. Jag födde min son med planerat snitt för många år sedan, och det var en otroligt fin och speciell upplevelse. Många varma lycka-till-kramar!

 11. Vet Emma, digestivekex och vitlöksost är en kombo..har du testat vitlöksost på wasa husman som man doppar i varm oboy? Det hörrödu är så himla gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *