Att vara glad i badrummet.

 
 

AT2B1676

 
 
 

Att det är större rum här i Lanthandeln (och fler!) har ni ju sett, men det jag tycker är absolut lyxigast är det där med att ha flera badrum – och att ha lite större badrum. Som är som ett rum, liksom.

Det här är det ena badrummet vi har på nedervåningen, och det vi använder mest. Och japp, det är tapetserat – men den här tapeten stör mig faktiskt inte lika mycket (med det inte sagt att det inte ska målas sen). Jag vet att många höjer på ögonbrynen angående tapet i våtrum när det inte är en våtrumstapet, men jag hade samma lösning i ett annat badrum en gång i tiden och det funkade fint – huvudsaken är att man har rätt BAKOM tapeten vad det gäller alla spärrar och färger, och att det finns dokumenterat (men kolla med ert försäkringsbolag för guds skull innan om ni nu vill ha vanlig tapet i ett badrum, jag vill inte svara för alla). Han som ägde det här huset en gång i tiden och gjorde badrummen var vvs:are, så den biten känns trygg.

Även om det är ett gammalt hus så är det så mycket av de de större, tyngre bitarna som redan är gjort vad gäller ny el och nya rör och sånt, och det är skönt.

 
 
 

AT2B1677

 
 
 

Japp.

Jag har en flådig lampa i badrummet, minsann! (Från Olsson&Jensen).

Tyckte att den passade så himla fint där. Och nej, den är inte inkopplad – det behövs inte eftersom det finns belysning i taket redan, den är bara där för att vara vacker. Så därför vågar jag ha en helt vanlig lampa så nära vatten utan att vara rädd för att det ska börja spraka när jag morgonduschar.

Jag tycker att man får lov att ha saker uppe bara för att de är vackra också. Inte bara praktiska.

 
 
 

AT2B1684

 
 
 

Badbombs-högen från Lush är påfylld nu i nya huset med badbomber, bubbelbitar och badoljor till både mig och Buse. De är inte bara roliga att bada med; de doftar fantastiskt i badrummet också.

 
 
 

brum

 
 
 

I fönstret står min inflyttningsblomma från Banditen, några hamamhanddukar och badankor tjusiga nog att få vara framme.

 
 
 

AT2B1688

 
 
 

Och när man öppnar det vita skåpet (som fanns här när vi flyttade in så det vet jag tyvärr inte vart det kommer ifrån) slås man av doften av örter från två stycken kroppskompresser (från LoveWarriors), fler hamamhanddukar, en skål med tvålar, lite vackra flaskor med oljor och annat som kan vara bra att ha.

Och sen igår finns där även ett skötbord där inne med skötbordsdyna, miniblöjor, handdukar och alla andra små saker man behöver när man kommer hem med en alldeles ny liten tott (det är inte klokt vad små dom är! bara blöjorna är ju som små pytteblöjor. herregud vad man glömmer det fort) – och det är även första gången vi får plats med skötbordet i badrummet, vilket bara det är en lyx i sig själv.

Och så ser alltså vårt ena badrum ut, och nu är det fredag och vi ska starta den allra sista helgen som bara sex i familjen (och mannen sin sista arbetsdag tills typ september, jag kan inte fatta att vi ska vara hemma så länge tillsammans den här gången). Sista helgen!

Hur galet är inte det?

 
 

cherry

35 kommentarer till “Att vara glad i badrummet.

 1. Så roligt att se allteftersom rummen blir mer färdiga!
  De där hamamhanddukarna, är de bra att torka sig med? Är lite sugen på att testa en!
  Lycka till på måndag nu!!

  1. Det är ju en sjukt skum känsla första gångerna eftersom man oftast är så van vid frotté men de torkar upp bra och framförallt torkar de snabbare själva 🙂 (Och så är de här lite längre än vanliga handdukar så jag kan svepa dom om mig utan att magen glipar ut fram ha ha).

 2. Väldans fint badrum ni har. Håller med dig om att all inredning inte behöver vara praktisk. Älskar dom djupa fönsterbänkarna (eller vad det nu kallas) och Banditens fina gebort blomma.

  ha en fin helg

  1. Studion kommer inte inredas eftersom den måste skiftas inför varje fotografering, så den kommer att vara vit och tom och redo för rekvisita 🙂
   Kram

 3. Kan inte låta bli att skratta. Vi har verkligen inte samma smak när det gäller lampor :). Men det är roligt. Det skulle vara väldigt tråkigt om alla tyckte om samma saker. Lycka till med det som kommer!

 4. Åh, nu känner jag mej superdum som rackade ner på att de hade tapet även i badrummet, eller att den förre ägaren hade fått in det tom där…sorry..
  Tyckte bara du förvandlat alla rum så vackert med färg och läste hur lite tapetmänniska du var..var inte meningen att trampa på någon tå. Men det förstod du kanske ändå.
  Kram på dig

 5. min sambo är fotograf och driver, precis som du, en egen firma. På vissa sätt gör det föräldraledigheten komplicerad men på andra sätt är det så himla lyxigt. Han styr ju över sin egen tid, kan vara ledig när han vill, ta långhelg om vi ska hitta på något kul osv. Det är få barn förunnat att ha så mycket tid med både mamma och pappa. Det är en himla lyx. (sen att han ska vara helt föräldraledig och då stanna upp hela verksamheten, ja det är en annan, ganska så olydig, femma). Kram på och ha nu BÄSTA helgen! Så spänd inför måndag! Allt kärlek till dig!

 6. Vilket lyxigt badrum! Och det är ju så himla fint i hela erat nya hus! Din blogg är väldigt beroendeframkallande måste jag säga, har följt dig sen buse föddes o måste kika in så gott som varje dag! 🙂 Tack för att du delar med dig och ger en massa inspiration! Lycka till på måndag, ser framemot bilder på lillen! Kram!

 7. Ååååååååå wow alltså!!! Så himla härligt badrum!!!
  Ljuset, rymden ALLT!
  Wish I had a bathroom like that!!!
  Underbart!
  Förstår att du är glad där:)
  Ha en fin fredag!
  Kram Anna

 8. Så himla fint ni fixat det! Måste fråga vad skåpet kommer ifrån? Precis ett sådant jag varit på jakt efter ju. Och ankorna, så ljuvliga till min lilla groda som bor här då och då <3
  Lycka nu till med allt Emma. Snart är ni 4. Det är stort! Jag har själv 2 söner, vuxna idag, jag är ju till och med farmor idag;-) Älskade småbarnstiden med mina älskade killar!
  Kram
  Ingela

 9. Smakfullt minsann 🙂
  Gillar det vita skåpet väldigt mycket, var har du köpt det?
  Trevlig luuugn helg 🙂

 10. Nyyydelig du gjør det uten å gjøre masse. Elsker fargene dine og takker for inspirasjon. Hvor har du kjøpt dine hamamhandukar?

 11. Ville bara säga stort lycka till inför måndag! Jag håller alla tummar! Jag snittades för en månad sedan och all personal var så professionella och det gick bara fint så massa pepp till dig! Vet att du efterfrågade tips för ett tag sedan ang kläder.
  Nu är ju alla olika men ett tips är att införskaffa trosor som är höga då låga skavde så på ärret, kanske inte i början när du har förband men sen när jag tog bort det, för mig var det så iaf. Tack för en inspirerande blogg!

 12. Ja hej igen, såg ju att du redan fått tusen tips om detta med trosorna redan. Ursäkta. Men lycka till i alla fall! PS. Bli inte orolig om det bullrar i magen efteråt, min levde ett eget liv dagen efter. Det var som om tarmarna hade ett zumbapass kan man säga.

 13. Lycka till. Förstår att du måste haft en jobbig förlossning senast när du nu väljer snitt som enda utväg. Så fint ni fått det i nya huset. Å vilken lyx att ha maken hemma ett halvår. Vad jobbar han med som kan vara ledig så länge.? Som sagt njut nu framöver när er nya bebis snart är här.

  1. Han är läkare, men han kommer vara föräldraledig. Jag, som driver eget, kommer ju inte vara föräldraledig – därför kan han vara hemma så länge.

   1. Åh, det blir perfekt ju. Jobba inte för mycket bara. Ha en skön helg. Och lycka till på måndag.

 14. Skåpet kommer från Svedbergs, en kollektion som hette Svea. Men tyvärr verkar det ha utgått ur sortimentet.

 15. Ahh så himla snyggt badrum ni har i ert nya casa ett riktigt mini spa. Du är så himla duktig att inreda =) Trevlig helg! kram Linda

 16. Åh vad lyxigt och härligt att få vara hemma båda två så länge! Lycka till på måndag. Kram!

 17. Åh, så fint!! 😀 Så länge det inte är precis vid badkaret funkar det ju alldeses utmärkt med tapet! Likadant i badrum utan dusch, där är det ju inget som säger att det måste vara kakel eller linolium över fuktspärrarna 🙂 Så fint med lampan! Det finns ju kristallampor för badrum. Markslöjd har en hel del sådant. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg