Att ha dagen före Dagen.

 
 

AT2B2736

 
 
 

Vad man sysselsätter sig med? I väntan på ett nytt barn?

Man går till exempel på stranden igen, eftersom det är rofyllt och ger lugn. Man ser på hundar som springer och lyssnar på Busar som skrattar och försöker lugna nerverna som trots allt är utanpå och överallt.

Det är inte klokt vad sentimental man kan bli när man vet att det är dags dagen efter.

 
 
 

AT2B2720

 
 

AT2B2725

 
 

AT2B2738

 
 
 

Vi har lämnat Buse till farmor och farfar nu och det riktigt sög i magen på mig av motstånd.

Jag vill inte släppa honom, inte nu när hela livet så som han kan det kommer att förändras. Men samtidigt kan han ju inte vara med på operationen och han får det så himla mycket roligare där med besök på tekniska museet och all uppmärksamhet i världen. Han får komma och hälsa på, träffa sin lillebror på sjukhuset så snart det känns bra. Och att vi ska få ännu en är ju inget nytt –

trots det hormongråter jag vid köksbänken när det är dags för lämning.

Sista dagen med bara Buse har varit här.

 
 
 

AT2B2731

 
 

AT2B2744

 
 
 

Och sen kan man hålla sig sysselsatt med att prata med mamma och Sockervadds-Göran, försöka tänka på precis ingenting, känna sig som dagen innan man ska iväg på läger och man är sju år och har långa flätor. Förväntansfull, men nervös. Och så kan man tråckla upp en Descutan-svamp och be mannen om hjälp med att tvåla in en på ställen som är omöjliga att komma åt, vilket är sisådär 60% av kroppen när man är så stor att man säger höööö så fort man försöker röra sig.

Bädda rent, kolla BB-väskan hundra gånger, ställa klockan på 04:00 och hoppas att man trots allt slocknar i vanlig tid, så att man har fått lite sömn innan det börjar.

Livet ändras imorgon. Det är häftigt, det är ju det.

 
 

cherry

82 kommentarer till “Att ha dagen före Dagen.

 1. Så härligt du skriver – ja som alltid såklart! Just att det var sista dagen med bara Buse.. Jag är själv i v40 på onsdag men vet inte när jag har min sista dag med bara min Vilmer. Konstig känsla. Men spännande såklart!

  Stort lycka till imorgon!
  Kram E

 2. Åh, önskar dig/er all lycka imorgon!! Vilken känsla, och snart är han här. Kommer att tänka på dig och kika in här titt som tätt… Kram!

 3. Åh! Minns exakt den känslan. Bf+13, storebror hade varit hos faster i nästan en vecka redan,i väntan på tvåan. Men eftersom hon aldrig kom fick det bli snitt på bf+14. Den overkliga känslan att köra in på morgonen för att hämta sitt barn liksom. Alla var supertrevliga och vi hade pratat med op-personalen innan om att de sänkte skynket lite just när de plockade ut henne så vi fick se. Spännande! Håller tummarna att du får en fantastisk upplevelse! Kram

 4. Åh det är nästan så att jag också hormongråter en skvätt, imorgon kommer lillebror och buse blir storebror och ni får en bebis i huset, så fantastiskt!
  Kram och lycka till!!!

 5. Så kände jag också när lillasyster skulle komma!
  Kände med vemod att den tiden som varit aldrig mer skulle komma tillbaka..
  Nu i efterhand vet jag hur fantastiskt berikande det var för hela familjen och kan inte tänka mig ett annat liv.❤️

 6. Åh, förstår att känslorna sitter utanpå. Så spännande men samtidigt svårt att förstå att ni ska få en liten, liten bebis imorgon. Har själv gott igenom 2 planerade snitt men mina tjejer ville ut före de planerade dagarna.
  Stor lycka till.
  Kram

 7. Jag var lite nervös inför lillebrors ankomst. Hur skulle storberor reagera och hur skulle jag själv känna det. Men det var bara så naturligt att han skulle vara med. Inget konstigt alls. Stor kram och lycka till

 8. Sänder till Dig Emma många många varma tankar och kramar nu…i natt…i morgon…, så att de räcker för varje stund…Du är i…,
  Vänligen Ninni.

 9. Ååååh, här sitter jag och hormongråter lite jag också. BF är på fredag, men eftersom storasyster var mer än en vecka tidig så känns det nästan som att jag redan går på övertid. Längtar SÅ efter ett av de bästa dygnen i mitt liv, men är samtidigt spänd och lite nervös. Jag hör mannen och storasyster på ovanvåningen nu, det är dags för läggning. Kan inte låta bli att undra om det är i natt det händer. Tänk om jag har haft min sista dag som ettbarnsmamma..?

  Stort lycka till i morgon, jag tänker på er! <3

 10. Bästa Emma, önskar dig lycka till imorgon! Snart har ni er lilleman hos er!
  Snart två år sedan våran lillebror föddes med snitt på Ystad bb. Glädjen pojkarna emellan gör det värt allt! Trots en åldersskillnad på nästan fyra år har de så kul ihop.
  När storebror fick hälsa på oss på bb och hålla sin lillebror för första gången lyckades jag få till ett makalöst fint foto på dem båda. Den lille som bara vägde drygt 2 kilo och så en mäkta stolt storebror. Det fotot har min äldsta vid sin sänggavel. Stolt storebror!
  (som för övrigt fick VÄRLDENS present av sin lillebror på bb- en gigantisk legohistoria:-)

  Du vilka suveränt fotade foton från stranden! En fråga, hur lyckas du med sådan enorm skärpa på ena hunden mitt i ”galopp”? Jag får sådana foton fina vid porträtt etc men inte in action.

 11. Åhhh stort lycka till!!! Kommer också ihåg att jag mitt i värkarbete här hemma kom på att min lilla nu skulle bli storasyster och att jag inte skulle ha bara henne längre. ….både sorgligt och otroligt spännande på samma gång. Men inget slår känslan när syskonen möts första gången, helt oslagbart!!!

 12. Åh imorgon har ni ett litet knyte hos er! Jag o barnen tittade genom kort när lillan som fyller tre i sept var helt nyfödd, vad liten hon var! Lycka till imorgon, kram!

 13. Tänk Emma, i morgon vid denna tid är ni 4 människor i er familj som alla kan kramas på äkta.
  Jag har faktiskt haft dig i mina tankar massa idag -tänkt påvar som möjligen kan röra sig i ditt huvud så här dagen före.

  Allt gott till dig/er i morgon <3

 14. Kära Emma!
  Stort stort lycka till i morgon. Åh vad spännande!
  Stor kram
  / Susanne på hagensgård agenturer

 15. Tänk i stället att i morgon ska du få ge det finaste som finns till din son; ett syskon! Ett stort lycka till. Hälsningar en tvåbarnsmamma

 16. Måste vara en otrolig spänning/oro/pirr/lycka som seglar runt i kroppen när man vet att ja, imorgon finns det en till underbaring att älska hejdlöst. Fantastisk! Njut!

 17. Åhhhh. Lycka till imorgon. Jag och många andra kommer att tänka massor på er. Coolt att ni vet att det smäller just imorgon så att ni vet att detta var er sista dag i ert ”gamla” liv.

 18. Lycka till! Jag kan förstå hur spännande det är, om en vecka sitter vi i precis samma sits. Jag längtar såå efter lillebror men vill samtidigt njuta av den sista veckan med bara storebror. Jag håller tummarna i morgon och hoppas att du får sova lite inatt.

 19. Åh, all lycka till imorgon. Det kommer gå så bra, du är i de bästa händer. Men jag känner igen mig så mycket i det du skriver att jag börjar gråta! Jag minns så himla VÄL den där sista dagen… Jag skulle sövas under snittet så förutom alla dessa nu-blir-inget-som-förr-känslorna så hade jag världens dödsångest. På riktigt. Jag var var livrädd att något skulle hända under operationen, det blev stora komplikationer med en kraftig blödning i samband med det första snittet som var akut, och ångrade helt seriöst att vi valt att skaffa ett till barn. Jag låg och snusade på vår då treåring och grät i hennes nacke för att jag valt att utsätta henne för risken att bli moderslös. Så fånigt. Och lämningen hos mormor. Bland det värsta jag gjort. Men sen, allt gick som en dans och jag mådde som en prinsessa jämfört med första gången efteråt! Inga problem och baby blues:en lyste med sin frånvaro. Så alla dubbla känslor hör till. Och imorgon vid den här tiden är han här!!!

 20. Åh, sån härlig dag imorgon för er! Minns när min 2:a kom förra året med snitt i januari, med ett illvrål (som ett lejon som ryter) lyftes min son ur min mage och kirurgen sa: Grattis, en stor och fin pojke! Tårarna bara strömmade ner på mina kinder och jag fylldes med sån oerhörd glädje. Efter att ha haft en första skitförlossning så var min andra förlossning något helt annat. Hela personalen hurrade i rummet och jag var bara sååå glad!
  Önskar er den bästa dagen imorgon, att få ett barn är fantastiskt!

 21. Åhh…t om jag är tårögd inför er stora dag. När jag var gravid med dotter nr 2 så var jag rädd för att inte kunna älska en till lika mycket som vår första flicka och det skrämde skiten ur mej,men oj så fel jag hade! Tänker på er och all lycka till i morgon!kramar

 22. Vet hur spännande och nervöst det är, gick igenom samma för 19 månader sedan med vårat andra barn. Lycka till imorgon! Kram

 23. Förstår din känsla med Busen men lovar att allt kommer att vara så självklart när ni kommer hem med hans lillebror <3 Lycka till nu Emma!
  Kramar
  Ingela

 24. Men åh, hjärtat, nu blir jag ju alldeles tårögd. Jag har ju hängt här så länge nu så jag känner verkligen för dig. Och er. Så spännande med ett nytt liv att ta hand om. Varmt lycka till imorgon!

  Kram Lena

 25. Jag minns att jag kände exakt så när vi skulle åka och plocka ut lillebror.
  Att det kändes som om man exkluderade honom från en så stor familjehändelse och att
  inget skulle vara sig likt när vi sågs nästa gång. Jag tror det är väldigt naturligt att känna så.

  Dessutom var inte lillebror riktigt redo när han kom och behövde en veckas andningshjälp
  på neonatal i en vecka. Det enda jag kunde tänka på var vår ”bebis” hemma och på
  att han skulle tro att vi övergett honom trots att jag hade en ny liten precis utbakad i kovös.
  Storebror hade det såklart jättebra hos morföräldrar och märkte ingen som
  helst skillnad på två dagar eller en vecka, men ändå kunde jag inte låta bli att
  tänka mer på honom en på den lilla.

  Lycka till imorgon!
  Ni kommer få det så hejdundrandes fint och förhoppningsvis
  blir din upplevelse 100 gånger bättre denna gång.

  Kram

 26. Lycka till och tusen tack för att du delar med dig av stort och smått här på bloggen. Du är fantastisk och så oerhört inspirerande.
  Kram P

 27. Vill bara säga Lycka till och tack för att man får ’blicka’ in i allt som händer 🙂
  Kram från Alexandra

 28. Världens största lycka till Emma! Blir så rörd när jag läser, hur förbereder man sig på något så stort?! Har svårt att förstå att vi är i exakt samma situation om 4 månader (minus snittet då, hjälp!). Vilken dag ni får imorgon! Kramar

 29. Sjukt ogravid så ligger jag här och gråter när jag läser din text.
  Minns den känslan som om det var igår.
  Att man skulle förändra livet för den man älskar mest i världen och
  inget kan tas tillbaks.
  Vackert att ni fick en så fin sista dag innan han blir storebror.

  Vi var på sjukhuset en dag, hemma igen vid 19-20 tiden då vår lillebror
  föddes 13:52, med så mkt hemlängtan till min förstfödda så att jag ej
  kunde stanna längre.
  Det första vår förstfödda gjorde när han fick träffa sin lillebror var att böja
  sig fram över honom och försiktigt ge honom en puss på munnen.
  Han visste att det var hans lillebror, han hade också längtat.
  Det kommer gå bra Emma, Buse kommer bli en fantastisk storebror
  och älska att få ligga och läsa böcker och kramas när ni ammar, det
  blir många sådana stunder nu, tid av stillhet och mys för er alla tre,
  för er allihop. Magin i att familjen får växa.
  Lycka till imorgon!

 30. Wow! Vilken häftig grej. Är själv i vecka 36 och känner mig pirrig både för din och min skull:) Stor kram!

 31. Lets put all the love and encouragement from your loyal readers in your bag and you’ll be fine.
  Affectionate thinking and kisses from south of France ❤️❤️❤️

 32. Lykke til!
  Det kommer til å gå fint i morgen. Gleder meg til å få se lillebror etter hvert 🙂

  Klem, HildeSu

 33. Å söta du… Blir alldeles tårögd när jag läser det här.
  Svårt att sätta sig in i det där med att ha sista dagen med bara ett barn så.. Har ju bara ett jag. Tack o lov har jag ett barn, ska jag säga. Jösses, vilken glädje det är att vara mamma!
  Vill skicka varma kramar och lyckönskningar inför morgondagen!
  Kraaaaam Anna

 34. Jag var där du är för drygt tjugo år sedan, när min tvåa kom till världen (också planerat datum). Minns att jag målade om hemma kvällen före. Det kommer går fint. Och jag är faktiskt avundsjuk på dig som är i detta skede nu. Njut, 20 år går vansinnigt fort!
  Lycka till!
  //Sanna

 35. En tår rulla ner för min kind, så fint skrivet. Ja allt kommer att ändras det bara är så, men nu får ni två att älska i stället för en och på något sätt så växer kärleken och räcker till för allihop. Glöm inte bort att Buse får en till som älskar honom, det är lycka det!
  Stort lycka till i morgon!

 36. Vill bara önska ett stort lycka till! Och varma gratulationer i förskott! Och kramar förstås, fast vi inte ens känner varann, men jag känner det som att jag känner dig lite grann 🙂
  Så lycka till!!

 37. Stort lycka till imorgon! Det är en stor förändring att gå från enbarnsförälder till tvåbarnsförälder. Men jag är övertygad om att ni landar i det och kommer få det fantastiskt. Och Buse får ett syskon, det är ju det finaste som finns.

 38. Jag kan inte fatta att det redan är dags! Tyckte det var nyss som du berättade att du var gravid.
  All lycka till imorgon. Då har trion förvandlats till en kvartett.
  Kram

 39. du skriver så vackert! Jag sitter här med tårar i ögonen och tänker hur spännande det måste vara att veta INNAN, när det blir av! Åh vad spännande det måste vara just nu. Stor kram på er och lycka till! Och vilken fin storebror Buse kommer att bli! Ja tänk, imorgon är ni en till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg