Att ha luftat sig litegrann.

 
 

AT2B3094

 
 
 

Vilket väder vi har!

Igår tog vi vagnen och Buse och Noah och varandra och bestämde oss för att skaffa lite frisk luft efter att bara ha vistats inne sen länge. Jag är alltid lite skeptisk till små barn och folksamlingar, men ute i friska luften utan närkontakt med människor behövde jag inte bli så beskyddarsvettig som att försöka härja på ICA eller liknande. Ni vet ju hur det är; beskyddarspröten är ute på högsta alarm sådär i början och man scannar av omgivningen maximalt och nästan morrar åt alla som närmar sig. Men Buse behövde få hitta på något roligt och jag behövde få testa kroppen och det var en sån lättnad att kunna gå helt utan smärta! Jisses. Efter någon månad med foglossning som nu försvunnit som genom ett trollslag kunde jag nästan gråta av tacksamhet över att ha fått min kropp tillbaka.

Snittet? Det känner jag inte av alls. Till och med att nysa och skratta funkar, då känner jag att det är lite ömt men inte mer. Efter bara några dagar. Det är bannemig otroligt.

 
 
 

AT2B3102

 
 

AT2B3105

 
 
 

Vi köpte lunch på Espresso House och åt ute i solen. Buse och jag käkade räksallad (och ischai! dör så gott) och mannen mumsade hickory-bagel och jag var alldeles för varmt klädd för en stilla vårdag. Men bara att få lite sol i ansiktet och skicka in mannen på Lindex för amningsbehåar var en ynnest. Och Buse fick kika på brandbilar och en massa män med skägg och ”man-buns” som hade parkerat sig på torget i brandmansbyxor och lät barn klättra i brandbilarna.

Fint det där.

 
 
 

AT2B3107

 
 
 

Och sen var det dags att vända tillbaka igen efter knappt en timme; mätta och nöjda och med solvärme kvar i håret och hem till en trädgård som har fullkomligt exploderat den här veckan. Träden blommar och rosorna har slagit ut sina blad och häckarna börjar bli gröna i värmen, och vi ska ta tag i projekt ”ställa i ordning uteplatsen” så snart vi tycker att vi orkar. Att kunna sitta där ute på framsidan i lä under ett parasoll kommer att bli ljuvligt.

Det var vår lördag det. Vad gjorde ni?

 
 

cherry

17 kommentarer till “Att ha luftat sig litegrann.

  1. Härligt att du känner dig så bra! Smart drag det där att skicka in mannen på Lindex.. Själv gick jag in på Twilfit på hemväg från BB och kom ut därifrån med tårar i ögonen efter att ha fått den peppande kommentaren att jag skulle komma ihåg att det var öppet köp ifall bh:arna inte passade efter att bebisen tittat ut! Visst hade jag mage kvar men åh vad jag inte ville höra den kommentaren mitt i nyförlösta bebisbubblan!

  2. Hej Emma, vad skönt och härligt för Er att möta vårsolen. Själv hade jag en mulen dag men ändå en skön promenad vid vatten och natur, när jag kom där gående fick jag uppmärksamhet på en andhona som blev attackerad av en andane som jagade henne, vad är det som händer…? Sen hör jag ett pipande i närheten, jag ser i nästa stund en liten dunig ankunge i vassen. Jag går lugnt närmare, andhanen lämnar honan ifred och simmar mötandes sin lilla unge. Sedan vandrar de över en lite udde och ner i vattnet på, andra sidan, då simmar honan snabbt över ett strömt vatten till andra sidan ån och den lilla försöker följa så gott den kan. Jag funderar varför har hon har så bråttom. Där jag står och ser på, ser jag i nästa sekund fyra andra små duniga andungar komma henne mötandes från andra sidan ån, men i på efterkälken efter andmamman den lilla ensamma ungen som plötsligt attackeras av en skrattmås, jag skriker direkt NEJ! Viftar med armarna!
    Skrattmåsen försöker igen fånga den lilla jag skriker igen och andmamman flyger mot skrattmåsen, sedan tillbaka till sina fyra andra ungar. Till slut kommer de tillsammans iland där jag står, de går över udden till ett lungnare vatten och skydd av vassen. De små kan inte varit mer än några dagar. Jag vill tro att jag räddade en liten dunig andunge igår. Jag älskar djur och natur och mitt hjärta slår för dem. Det var bla vad jag gjorde igår Emma. Vill tro att jag betydde en del för den ungens överlevnad.
    Varma kramar från Ninni.

  3. Här hade vi regn och rusk hela dagen igår och jag och maken var illamående och hade feber, så vi bäddade in oss här hemma(så mycket det går med en busig nästan 2åring;)). Mot kvällen mådde vi i alla fall bättre och gjorde plättårta med blåbär och grädde, så lite lyx hade vi i alla fall:)

    Idag skiner solen istället, så det blir ute-dag (och tvättdag, då det går att hänga ut lakanen i solen). Hoppas på att första tulpanen ska slå ut!

    Hoppas ni har en lika härlig dag, som ni hade igår!

  4. Sååå härligt väder igår!! Vi körde ner till svärföräldrarna i Skåne och hämtade hem mitt efterlängtade bord!! Svärfar är snickare och gjorde ett matsalsbord till mig efter mina önskningar 😀 Nu ska det bara målas så som det ser ut i mitt huvud med. Jag vill ha det mörkt och ”gammalt” ovanpå, vet du vad det ska va för färg då? Om ens färg… Benen ska vara vita.
    http://lotte4.blogspot.se

  5. Vad skönt att njuta av luften på utsidan och se den underbara solen när den tittar fram!

    Igår var det dags mina damer och herrar för… Golf! Javisst, har inte rört klubborna på snart 3 år, men nu var det dags! Denna underliga, konservativa, tålamodsprövande sport…. Har alltid varit såååå anti golf. Har sysslat med de flesta sporter, men golf skulle jag aldrig för min värld testa. Vaddå liksom, gå runt i rutiga brallor med näsan i vädret, dra på en vagn med klubbor, vara tyst emellanåt, skrika fore och ha TÅLAMOD… Nej men jag har aldrig varit fördomsfull!
    Men så efter en fest för 6 år sen ringer en tjej som jag träffade då och frågade om inte jag kunde tänka mig att jobba som kanslist på en golfklubb. HAHAHA!!! Jag garva rakt ut och fick snabbt ursäkta mig eftersom jag inte kände tjejen som jag bara träffat på denna festen och hon nog inte förstod min ironi.
    Jomen what the hell, detta måste jag ju testa! Kravet var såklart att jag skulle gå en nybörjarkurs i golf för att lära mig vad golf handlade om. Och JA jag var fördomsfull, men jag hade faktiskt rätt i vissa saker. Som det där med att vara tyst… Try to stop me! Försök få mig att vara tyst när skrattet bara bubblar i magen för att någon ser rolig ut när de ska slå (inklusive mig själv) Men jobbet fick jag och golfen bet sig fast. Så jäkla kul att spela! Eller så är det det sociala som kanske trots allt lockar mest. Man träffar massor av människor, man kan tävla och ta sig en birdie hutt. Så jo jag är omvandlad och kanske tillfört lite mer glamour när jag o en tjejkompis spelade en tävling iförda glittriga paljettjackor. Kanske lite för att reta de allra mest konservativa med… 😉 Men vansinnigt roligt var det, särskilt eftersom det var sol den dagen. Så det blänkte och glittrade om våra jackor som två stycken discobollar… =)
    Så nu är jag tillbaka och ska på golfen igen! Får se vad de Skånska golfklubbarna tycker om det, har ju bott uppåt i landet de senaste 10 åren, så det ska bli kul och se hur det funkar här nere… =)
    Så FORE och ha en strålande dag!

  6. Röjde i källaren i mitt föräldrarhem, inte full så härligt och glamoröst, speciellt inte i det strålande vårvädret. Men. En springrunda nere vid havet hann jag med. Ljuvligt!
    Så skönt att höra att allt gått så bra. Grattis igen till fina familjen.
    Kram
    Ingela

  7. Lördag – jobbade, sprang på Neo, BB, förlossning och akuten 🙂
    Jag önskar jag hade lika bra kejsarsnitt som ditt – själv tog det över en vecka innan jag kunde komma upp ur sängen och låg inne 2 veckor med infektion i det. Blöööö. Hoppas att jag slipper det nästa gång, om jag har turen att få gå igenom det en gång till <3
    Ha en fantastisk helg och njuuuuuut!!
    Kram Carro

  8. Har hunnit med en långpromenad med gammelvovven och Agnes, grillat städat och röjt i huset. Och nu ligger jag och myser med min dotter på två månader inte så feshlig söndag det heller 🙂 och det är sol ute!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg