Att visa snittet.

 
 

AT2B2933

 
 
 

För er som inte gillar bilder på ärr eller magar eller så, tänkte jag att jag börjar med en helt oskyldig bild på Mycket Söt Bebis och så kan ni titta på den lite istället och välja att blunda för resten. För här under bjussar jag på en bild av min mage. Så sluta läsa nu om ni inte vill kika, okej? Men jag lovar; det är inte särskilt blodigt.

Inte alls, skulle jag säga.

Here we go:

 
 
 

AT2B3109

 
 
 

Jamen, ser ni?

Där är det. Sex dagar efter att det blev till. Mitt kejsarsnitts-ärr.

Alltså, jag är så himla imponerad! Dag måste ha varit väldigt stadig på handen och sköterskan som sydde ihop mig måste den här gången verkligen ha gå på tillskärarakademin, för jag tycker att det ser helt otroligt ut för att bara vara sex dagar gammalt. Eller för att vara tre år gammalt också för den delen om det skulle vara så.

Jag fick bandage/plåster de första dagarna som rycktes dagen jag skulle hem, och sen skulle jag inte sätta på något mer. Så det har fått vara fritt. Men det är ju knappt missfärgat; bara lite blått runt såret såklart och lite gulnat i huden av blåmärken. Annars bara en linje som finns kvar och skvallrar om att något stort här hänt, precis där.

En liten lucka till lillebror, som jag förklarat för Buse. En dragkedja av kärlek.

Herregud vad livet är mäktigt.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

28 kommentarer till “Att visa snittet.

 1. Så fint! Både bebis och snitt. Mitt är inte så fint varken då eller nu, 10 år senare. Men en god liten Loppa fick jag för besväret 😉
  Noah! Ett väldigt vackert namn. Hade ni bestämt det innan?
  Kallar ni Buse för Buse?
  Sköt om er!
  Kram från Helsingborg

  1. Ja, Noah och Emanuel hade vi som tilltänkta redan innan men vi ville träffa honom innan vi bestämde och se om det fortfarande passade och vilket som skulle bli tilltalsnamn. Buse kallar vi Buse, ja 🙂
   Kram

 2. imponerade snyggt! De e annat än att vara sängliggande en månad efteråt dagen d. väntar med spänning på del 2 och 3 osv. för att få reda på hur det blev till!

  1. Kommer! Tar bara en sån tid att skriva och jag har ju en liten i famnen typ dygnet runt nu så jag får skriva lite då och då när jag hinner 🙂

 3. Lika fint som mitt ärr. Vill iaf tipsa om att tejpa med kururgtejp längst med ärret och bara byta en gång i veckan. Det tipset fick jag på Karolinska och mitt ärr är såå fint idag. Man slipper allt skav mot såret och det läker ännu finare! Jag tejpade 4-5 månader.

 4. Så fint! Både ärret och förklaringen till Buse; En lucka till lillebror. Brukar ibland titta på min mage som visar spår från mina graviditeter. Trots att skinnet är lite löst och hormonstrimmor pryder sidorna så tittar jag på magen med stolthet. Där inne har mina två små underbara varit varma och trygga, och det är jag stolt över. Jag är glad att det vackraste i världen har lämnat spår på min kropp. Tack för att du delar med dig av dina dagar, upplevelser och kärlekar. Du lämnar varma spår i mitt liv. Kram Josephine

 5. Håller med Mia som skrivit om tejpning av ärret. Har själv snittats och fick rådet att låta det vara för att det läkt så fint. Följden blev att kroppen gjorde en slags ”extraförstärkning” vid snittet och ärret blev brett och hårt och inte särskilt snyggt. Så om du vill att det ska läka fint så tejpa, tejpa, tejpa!! 🙂 Och stort GRATTIS till lillfisen, förresten! 😀

 6. Oj! Så fint!
  Ja, att Noah är fin det visste jag ju, men att snittet knappt ens syns efter bara 6 dagar hade jag aldrig kunnat gissa.
  Blev lite gråtig av din fina kommentar om lucka till lillebror. Sitter i soffan med sammandragningar from hell, 40+2, och vill bara ha ut ongen NU. Jag hade aldrig trott att det skulle vara så jobbigt rent mentalt att bara gå och vänta och vänta och vänta. Första barnet kom drygt en vecka tidigt, så där slapp jag liksom vänta. Rätt vad det var så var det bara över. Nu däremot… ojoj.

 7. Ser väldigt fint ut…..önskar att mitt så så ut, är snittad 2 gånger fast på andra hållet, från naveln och nedåt…svårt att dölja…men som sagt en dragkedja av kärlek och till livet!! <3 Kram och ett stort grattis till hela familjen!!

 8. Dag Wide Svensson är den absolut bästa läkaren som jag någonsin träffat på. I alla kategorier! Så härligt att allt gått bra! och ditt ärr är fantastiskt fint!

 9. Asså dina ord som förklarar så stora känslor är helt fantastiska. ”En dragkedja av kärlek” blir helt varm och darrig i hjärtat.
  Tack!!

 10. Tejpa Emma, det blir mycket finare ärr och det kommer bli så gott som osynligt i färgen sen. Ett litet tips och återigen ett stort grattis till prinsen

 11. Jag är snittad två gånger och första gången blev det superfint men andra gången lämnar spår av kängurufickan hängandes. Det har nog dock mer med magmuskulaturen som är lite väl stretchad. Jag bryr mig dock föga nu när jag är gift och har två friska barn:) Lucköppning har för mig en helt ny betydelse efter att ha gjort två KS. Det där med kirurgtejp är jag dock mkt tveksam till pga infektionsrisk. Vår familj har tyvärr en väldigt dålig erfarenhet av kirurgtejp som gjorde att bakterier kunde växa till sig ordentligt under tejpen. Efter en djup sårinfektion ville inte kirurgen ha dit någon ny tejp. Ditt KS ser jättefint ut och det blir ett minne för livet!

 12. Så fint!!
  Mitt snitt ser ungefär ut som ett ljust hårstrå på magen, inte mer. Jag är jätteimponerad! Nu är det mer än tolv år sedan, men mitt läkte jättesnabbt och fint.
  Numera kan jag inte ens tro att man faktiskt en gång tråcklat ut en 3,5 kilos bäbis ur den där lilla glipan.
  J

 13. Tips! Kirurgtejp minst 3 månader – då blir ärret ännu mindre synligt. Inte jätteviktigt, men enkelt ändå.

  1. Precis! Tejpa längs med så blir ärret plattare och ännu finare! Läkt är det ju redan i huden, detta är bara för kosmetiken:) Hälsningar barnmorskan:)

 14. Tejpa inte, detta är så välsytt att det läker fort som blixten om det får luft. Härligt med proffs som kan sitt jobb, det kommer bara bli ett knappt synligt streck.

 15. Gud va härligt inlägg! Heja dig som visar och gör det hela vackert. Så fint skrivet. Tack!

 16. Fantastiskt! Både den SYNNERLIGEN söta bebisen och det mycket snyggt fixade ärret :).

 17. Stort grattis till lillebror!
  Åh Dag är den bästaste av de bästa. Har inte blivit smittad, men träffat honom under två av mina graviditeter.
  Ta hand om er!
  Kramar

 18. Först och främst: jättestort GRATTIS till er lilla söta bebis!!! Och därefter; mycket tjusigt ärr. Må väl och njut av nytillskottet, hela familjen!

 19. Jösses, vilket snyggt snitt! Kommer knappt att synas alls när det läkt klart! 🙂

 20. Tack för att du delar med dig! Å grattis!

  Har planerat snitt datum om 4v- längtar till o få träffa den lilla krumeluren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *