Att lära känna staden.

 
 

AT2B38942

 
 
 

Steg för steg börjar vi lära känna den här staden vi numera bor i.

Inte för att jag hittar eller så, men jag börjar kunna orientera mig. Jag vet vart gågata leder, var torget finns, var hamnen ligger och hur man går för att ta sig till BVC. Jag vet på ett ungefär vilka butiker som finns, vilka fik och vart det är bäst sushi. Och framförallt börjar jag få en känsla av hemma. Jag tycker om den mindre mängden människor, torghandelns utbud, att det alltid finns plats på uteserveringarna (än så länge) och att det i hamnen finns en båt man kan åka om man vill ut och fiska.

Såna saker.

(På bilden har jag en snorgammal skjorta från twist&tango, gammal pennkjol malene birger, mina nya snabba skor som jag lever i och en kofta som är helt underbar och funkar som jacka den här årstiden, den finns nu på 20% här).

 
 
 

AT2B3718

 
 
 

Här finns vackra gränder och kullerstensgator och lutande små gathus överallt. Som att bo i Pippi-staden ungefär, jag vill ha en prickig Lilla Gubben-häst att skritta fram på mest hela tiden. Man kanske skulle testa det nån gång.

 
 
 

yst

 
 
 

Och så finns här bra ställen att fika på, och en mycket tjusig Bandit!

Jag övar mig i att vara lattemamma, jag är ju en ganska dålig sådan annars. Vill mest sitta hemma i trädgården jag, och tycker inte alls om latte (eller nån sorts kaffe för den delen). Men ischai går ju utmärkt och det är ganska härligt att strosa gatorna fram när solen ligger på och när det inte är fullt av människor – särskilt med en baby som sover som en stock typ hela tiden. Buse vägrade att sova i vagn när det begav sig.

 
 
 

AT2B3758

 
 
 

Så vi börjar lära känna staden, göra oss hemmastadda, bo in oss.

Nu ska vi bara hitta en frisör till Buse, en salong som gör ansiktsbehandlingar med Dermalogica (jag använder ju Clinique själv men eftersom typ ingen gör ansiktsbehandlingar med Clinique så går jag alltid till ställen som har Dermalogica), testa det lilla tapas-stället på gågatan och besöka hattaffären som jag tycker är fantastiskt har överlevt och som jag måste kolla in utbudet hos.

Men det är en pärla Ystad. En Pippi Långstrump-stad inklämd mellan hav och kullersten och stockrosor.

 
 

cherry

23 kommentarer till “Att lära känna staden.

  1. Åh, jag måste bara säga att din karl ser så där genomtrevlig ut! Så där vänlig, stabil och omtänksam som man kan se på en del människor att dom är… Inger någon sorts trygghet och förtroende bara av att se honom! Ehm, ja hälsningar från en bebismamma med lite yr i huvudet (och en egen man så jag är inte på jakt efter din, tycker bara han strålar!)

  2. Åååååh Ystad, det är sommar för mig!

    Blir alltid så rörd av att läsa din blogg…. Amningsvimsig, känslosam och någon slags begynnande 40-årskris – Hahahahaha 😀

  3. Så härligt det ser ut – våren är det bästa som finns och Ystad är ju så himla mysigt! Funderar på att införskaffa en Stokke-vagn till leveransen av vårt första barn, som ligger i magen i detta nu, och har kikat lite på Trailz. Är det Crusi ni har, något du skulle rekommendera? Ser ut att vara så himla bra förvaringsutrymme i underredet bland annat…!

    1. Ja vi har Crusi. Jag valde den just pga förvaringsutrymmet under 🙂 Den är fenomenal som stadsvagn MEN tämligen värdelös så snart det är någon form av inte jämnt underlag (grusväg till exempel). Jag trodde att den skulle funka att köra på annat än asfalt men det är knappt. Så kör du på något annat än stadsunderlag så är nog Trailz mycket bättre (ska själv kolla om de chassit funkar).

  4. Underbara Ystad, ger mig en känsla av pittoreskt lugn;-) Och bara typ 10 minuters körning till min gamla arbetsplats; Olof Viktors, som ligger mig varmt om hjärtat fortfarande, trots det var några år sedan jag slutade;-) Ha en härlig lördag. Kram SpanienJess

  5. Ystad är verkligen en liten pärla. Mina svärföräldrar bor precis i närheten och vi är alltid i Ystad en sväng då vi är i Skåne på besök.

  6. You are all four very beautiful. Congratulations for this nice family that exudes happiness . kisses from Toulouse in southern France

  7. Alltså du är ju så himla fin! Och Buse lika fab som alltid och stiliga maken!
    Men vad är det för väska som ligger på kullerstenen? Den ser ut att vara i en väldigt bra storlek.
    Kram

  8. Och staden där Wallander jagar bovar! Ser den ut som i filmerna? jag drömmer om att få se de där stormpiskade stränderna och få saltstänk i ansiktet, vemodet. eller kanske en solig dag på en filt och sprätta sanden med tårna och jaga alla barnen som vill bada!

  9. Haha! Jisses ja! Efter den fantastiska beskrivningen vill jag ta dotter o sambo o flytta till Ystad ♡ Får kanske nöja mig med ett besök i sommar – trots allt inte såååå långt från nv skåne 🙂

  10. Fick veta av syrran att på salongen där hon går för ansiktsbehandling har just det du söker, Dermalogica treatments! Salongen heter Buenosdiaz och ligger på Lurendrejargränd med telefonnummer 0411-66333. Hoppas det kan n
    komma tillnytta 🙂
    /Anki

  11. Känner ÂNNU mer att jobbet i Ystad är mitt…där kan jag och norrmannen, alla barn o hundar slå rot!!

    Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg