Att ha gjort Borstahusen.

 
 

bh2

 
 

bhn

Man – privat // klänning – Malene Birger // kimono Spell // skor – Ldir

 
 
 

I torsdags var jag alltså i Landskrona.

Eller i Borstahusen närmare bestämt. Det var ett reportage som skulle göras hemma hos Melker och Clara; ett tokfint, ungt par som nyss renoverat upp världens härligaste gathus och jag hade blivit anlitad för att hjälpa till med lite styling för bilderna. Alltså herregud vilket fint område! Små smala gränder, havsdoft och sommarkänsla deluxe.

Ska vi kika lite?

 
 

AT2B5086

 
 

AT2B5080

 
 
 

Det var ju inte jag som skulle fota men jag var ju tvungen att riva av lite behind the scenes. Där står Melker och lagar risotto till exempel, och väntar på gästerna. Hur fint kök?

Jag kan inte visa allt för ingående vad jag bidrog med förrän reportaget är ute, men lite kan vi ju allt titta på tycker jag.

 
 
 

AT2B5110

 
 
 

Jag tog med Enjoy Candles, såklart!

Här på trappan in till deras hus. När mörkret sen faller så blir det som en liten landningsbana av mjukt ljus som visar vägen in i hallen. Stenen dom hade där utanför var så galet fin. Är det sjösten? Nån som vet? Måste ha med det i inspirationsmappen i huvudet om det nån gång blir aktuellt med sten nånstans.

 
 
 

AT2B5095

 
 
 

Jo, självklart skulle det till fårfällar. Och en blekgrön pläd som duk. Perfekta bakgrunden till att fota mat, och ingen sommarkväll på stenplattor utan fårfällar om man frågar mig.

Stolarna hade dom ute året runt, därför har dom fått den där snygga lite gråa tonen. Visst håller dom färre säsonger säkert, men oj vad snyggt det blir när väder får vara med och bestämma hur material ska slitas!

 
 
 

bh3

 
 
 

Kreativa Karin var också där och gjorde vackra dekorationer. Sjukt driftig tjej.

 
 
 

AT2B5104

 
 
 

Och så lite Enjoy i träden också!

Blir effektfullt när det är skymning. Särskilt för förbipasserande som tror att man har tappat greppet och tuttat fyr på ljus i sina äppelträd.

 
 
 

AT2B5100

 
 
 
 

Här ser ni uteplatsen och förberedelserna.

Och kanske får ni en uppfattning om området också? Om jag inte skulle bo på landet så skulle jag vilja ha ett litet knotigt gathus i ett fiskeläger, precis såhär.

 
 

AT2B5121

 
 
 

Och gäster och sommarfest i full gång!

Ja, det där sysslade alltså vi med i förra veckan. En tur till Landskrona med några kartonger rekvisita och deltagande i ett reportage, precis intill havet och med doften av tång överallt. Och vi klarade oss undan regnet som om det gick omkring oss, och det brakade inte loss ordentligt förrän vi satt i bilen på väg hem – då var det som om himlen öppnade sig totalt och släppte ut all världens vatten på en och samma gång.

Och idag? Tja, hallen ska bli så gott som klar och jag ska skissa upp det sista på vårt blivande kök som ska beställas i veckan. Så spännande så jag smäller av! Efter att ha fixat och ändrat och suddat och lagt till i en mindre evighet tror jag nu faktiskt att vi är klara med hur det ska bli och vågar lämna iväg beställningen. Ho hooo vad jag längtar!.

Ett nytt kök är ju så stort att det inte är klokt.

 
 

cherry

12 kommentarer till “Att ha gjort Borstahusen.

  1. Dina bilder är verkligen en fröjd för ögat Emma, som jag sagt säkert hundra gånger förut.. Den dagen vi gifter oss jag och min kyss så hoppas jag att du är ledig och vill vara fotograf, prel. boka typ september -16 😉 Ok?

    Kram Catta

  2. Man -privat 🙂 Kanske bra att du förtydligar så ingen får för sig nåt! Du är rolig, du. Och vad fin bostad och fina bilder som vanligt.

  3. Jag åkte igenom Borstahusen för första gången i helgen och blev heeelt matt över de fina husen som låg där! Heelt lovely:)

  4. Så fint!! Och så himla spännande med nya köket, det ser vi fram emot 🙂

  5. Mmmmm vad härliga bilder med sommarkänsla.

    Den där stenen är jag ganska säker på är sjösten ja, SKITSNYGGT!! I Norge kallas den elvesingel & jag letar som en tok efter den i ljusa färger, men hittar bara den där mixen du visar på bild här i Norge 😛

  6. Vackert,men…..förstår inte riktigt rekvesitan, känns oäkta med medtagna pryttlar för ett hemreportage!
    I tidningar ser mina ögon direkt,när saker flyttas runt på bilder, känns inte bra,vackra bilder men tillgjort..
    Då blir det konstgjort och snydd på lurendrejeri 😉

    1. Tja det beror lite på vilken typ av reportage tycker jag 🙂 Jag skulle säga att 100% är lurendrejeri i så fall (om vi ser till Hemma Hos-reportagen) eftersom ingen bor så som det ser ut på bilderna; alla städar och plockar undan och stylar sina hem i timmar innan fotografen kommer. Som inför en försäljning av en bostad liksom, det är samma sak 🙂 Här var det uppdragsgivaren som beställt hjälp och till den typen av reportage fattar jag det absolut, då detta inte kommer bli ett renodlat hemreportage som jag förstått det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg