Att bära vissa saker.

 
 

AT2B5260

jeans – h&m (här) // skor saucony, nantucket (här)

 
 
 

Det finns två saker som jag verkligen älskar att de har blivit trendiga just nu och därför är lätta att få tag i – bootcutjeans och citysneakers. Jeansen för att de balanserar upp mig lite (och är nostalgi för oss som hade våra Elvisår, alltså var som hetast, under nittiotalet) och sneakers för att det är snälla skor för höfter och rygg som just burit tungt i månader. Nu har jag två par; de snabba ni redan sett och som är riktiga sneakers för hundpromenader, och så den här cityversionen som är nättare och lättare på foten och kommer med kontrasterande skosnören och funkar perfekt för en dag på stan. Snygga, men samtidigt dundersköna. Bra så. (Och visst är flared-jeansen trendiga också, men de har ingen nostalgi för mig och framförallt är jag inte cool nog att pull it off).

Men just det där med bootcutjeansen är fascinerande, jag var liksom övertygad om att inget från den eran någonsin skulle se modevärldens ljus igen. Vad är nästa grej som kommer tillbaka från nittiotalet? Inte Fila-dojjorna väl? Adidas-uniformen? Eller… oj. Trosor med kalsongkant som ska synas ovanför byxlinningen? Gud. Det hoppas jag inte. Det som finns ovanför min byxlinning just nu är inget Björn Borg bör ha sitt namn på, det kan jag lova.

Miniryggsäcken, puffluggen, buffaloskorna, manschesterjeansen, sammetsbandet med berlock som skulle sitta så hårt runt halsen att man fick andnöd?

Halleda.

Det kan bli ett spännande modeår det här.

 
 

cherry

14 kommentarer till “Att bära vissa saker.

  1. HAHAHA, jag var på Urban Outfitters häromdan. (och den räknas väl ändå som en ganska trendig och hipp butik?! Hej jag kommer från shlätta…) Där fanns; Calvin Klein trosor med kalsongkant, miniryggsäckar, chokers och ett imponerande utbud av Adidas. Såatte…. det är bara att åka och shoppa. 🙂

  2. Puffluggar ser jag lite var stanns, både på unga och medelålders, så nog är den på väg tillbaka.

  3. Björn Borg nättrosor låter hett, men det jag minns att man fick på sig efter förlossningen var ju inte hett. Inte ens ljummet. Mer som ett fiskenät (inte tight nog för en kassler). Vadderat.
    Har haft boot cut och gillat det, fördelen med de slimmade byxorna som fått råda länge nu är att de ofta sitter bätte upptill tycker jag. Men man kanske ska våga sig på boot cut igen.

  4. Hahaha, miniryggsäcken… så otroligt osexig den var. Men snart sitter den kanske där på ryggen igen, moahahaha! 😉 När jag inte är preggo längre vill jag köpa flares, I like them! Puss!

  5. Hej – gillar också bootcut-jeans. Har en fråga, jag är inte speciellt lång, 163 cm, har letat med ljus och lykta efter en lång klänning som kan passa. Alla butiker har klänningar som passar någon som är typ 180 lång. Har också letat på nätet men svårt att se hur långa dom är. Hade varit kul att till sommaren kunna bära en fin lång klänning, både på jobb och till fest.

    1. Jag har samma problem, är 163 cm. Ett tips är att kolla Asos, de har en ”petite”-linje med kläder för korta/med mindre ram som är super.

  6. Åh vilka snygga skor och jag gillar också bootcut jeans och tycker det är kul att de är tillbaka =)
    Men du skorna…på din bild ser de jeansblå ut men på nantuckets hemsida ser de mer mörkblå ut? Vilket är närmast sanningen? Skulle ju helst vilja ha jeansblå!

    Ha en bra dag!!
    Kram

    1. De är ljusare lev än på hemsidan. Det röda är nästan mer rosa och det marinblå är mer jeansblå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg