Att se ut som det brukar.

 
 

AT2B1889

 
 
 

Minns ni köket i Drömmen?

Det ser ännu precis likadant ut. Men det är nog det rummet vi slet med allra mest förra sommaren och som därför ligger lite extra varmt om hjärtat (HÄR kan ni se förebilder om ni glömt bort hur det såg ut). Köket här var så vansinnigt roligt att göra eftersom det var helt okej att gå lite bananas och göra det lite vimsigt och speciellt eftersom det är just till ett fritidshus. Nu när jag gör köket här hemma kan jag ju inte ta ut svängarna lika mycket, det är skillnad med något man lever i hela tiden och något man lever i då och då, så det var en fantastisk upplevelse att få gå loss. Att göra ett fritidshuskök var ungefär som att göra ett barnrum, liksom. Då hänger ni nog med på vad jag menar.

Köksbänken som inte alls är en köksbänk egentligen utan en vanlig skänk, och som vi släpade hem från auktion, sågade plats för porslinsvask i och ställde på en sockel för att få i rätt höjd – och fäste magneter på dörrarna! Det var nog det bästa. Skänken hade såna där små fina träbitar som ni kan se på bilden som man svepte över för att hålla dörren stängd, men att pilla med det varje gång man skulle ta ett glas var ju ohållbart. Magneter på dörrarna var bästa hacket.

 
 
 

AT2B1965

 
 
 

Ett köksskåp byggt av två stycken olika skåp som jag satte ovanpå varann och skruvade ihop. Hur bra som helst för torrvaror där nere och sånt som gärna får synas där uppe. Bredvid fäste vi gamla plåtlådor i väggen som extra hyllor/förvaring.

 
 
 

AT2B1952

 
 

AT2B1959

 
 
 

Kranen hittade mannen på någon utländsk sida (engelsk? minns tyvärr inte) och det härliga marrakech-kaklet från Marrakech Design hade vi över från när vi la köksgolvet i Lutande Huset, och de räckte PRECIS till utrymmet ovanför köksbänken (som dessutom redan hade plåtskiva, hur bra?).

Jag kaklade själv, så kanske är det inte millimeter-rakt men vad gör det? Det fungerar ju utmärkt ändå.

 
 
 

AT2B1947

 
 
 

Köket sett från hallen.

Ett bord och bänk från Hübsch, två vintage pallar och så stolar från Nordal. Lamporna var nog Olsson&Jensen och det härliga plåtskåpet i turkost på väggen kommer från Inreda.com. Lite loppisporslin blandat med porslin från Rice gör halva grejen i såna skåp tycker jag.

 
 
 

AT2B1969

 
 
 

Hyllorna ovanför diskbänken? De är från början en liten upphöjning, nästan som en scen, som stod här i Drömmen och som lärarkatedern stått på en gång i tiden. Vi hade ju inte så mycket användning för en liten scen i vardagsrummet men ville ändå gärna ha kvar så mycket av det gamla som möjligt, så vi bröt loss brädorna och gjorde dom till hyllor istället med hjälp av konsoller från IKEA. På så sätt gick dom inte förlorade, trots att själva huvudsyftet ändrades.

Och ja, där var köket!

Ett rum vi slet med och numera älskar.

Förändring av den sorten är nog den allra bästa, tycker jag.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

21 thoughts on “Att se ut som det brukar.

 1. Herreguuud vilken skillnad det är! Blir alldeles till mig så fint det är, vill också ha hus att inreda nuuuuuuu!

 2. Den underbara karaffen med tappkran i förra inlägget – hur mycket rymmer den och varifrån kommer den? Såå charmigt, hemtrevligt ombonat ni har!

 3. Älskar den härliga turkosa färgen som ni vågat gå loss med i köket på flera ställen, så läckert! 🙂

 4. Såå härlig blogg blir verkligen inspirerad av dina fina bilder, har sett att du också älskar dessa magiska fjäderlampor. Har en stor fluffig vit som jag köpt och nu har jag påbörjat projekt “göra egen fjäder fluff lampa” . Rislampa, härliga fjädrar och limpistol pilligt men roligt. Kika gärna in instagram fru_magnolia kram

 5. Så härligt kök! Vilken förvandling! Hur har ni gjort med kylskåpet/ frysen?
  Vi behöver förnya vårt och jag kan inte bestämma mig om det ska förbli ett integrerat, eller om vi ska välja ett rostfritt eller helt crazy retro.
  Tack för härlig inspiration!

  1. Vi använde den som fanns i köket, eftersom den funkade fint 🙂 Det står i en hörna som inte riktigt syns på bilderna, men på den bilden man ser bord och stolar och pallar – där står det åt vänster liksom.

 6. På riktigt, så himlans personligt och hemtrevligt! Jag älskar när man vågar köra “all in” och vara lite crazy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *