Att ha ett förflutet med en vask.

 
 

AT2B2018

 
 
 

Jamen godmorgon!

Den här bilden är från igår när vi var i Helsingborg (kärt återseende) för att gå fram som torpeder på IKEA på grund av en vask. Herregud, jag har en sån historia om den där j*vla vasken, men jag är fortfarande lite för irriterad för att berätta den detaljerat. Men efter att ha tittat på varenda porslinsvask som finns i varenda byggnadsvårdsbutik som nätet kan uppbringa kunde jag konstatera att de där vaskarna som kostar tre gånger så mycket liksom ska fräsas ner i bänkskivan utan ovanpåliggande kant vilket säkert är sjukt praktiskt men inte så som jag föreställt mig det eftersom dom dessutom inte går hela vägen bak och därför ser… fel? ut. Jag tycker helt enkelt att porslinsvaskar med ovanpåliggande kant är det absolut snyggaste och den enda dubbelversionen av porslinsvask med ovanpåliggande vask som jag kunde hitta finns på IKEA. Eller FANNS på IKEA. Tydligen är dessa vaskar slut i hela freakin Europa. Så kort kan jag säga att när jag ÄNTLIGEN bestämt mig för att det skulle bli en vask från IKEA i nya köket här hemma så var den slut i hela Europa och efter att ha fått köra först femton mil enkel resa till ett annat varuhus för att köpa en som fanns på lager där så lyckas dom slarva bort den vi köpt och beställt hemkörning på (ådern i pannan då liksom) och kunde inte svara på när vi skulle kunna tänkas få tag i en till det där köket som faktiskt ska trilla in inom kort och behöver en vask. Så efter att ha suttit som hökar vid datorn såg vi att det KANSKE fanns en på plats på varuhuset i Helsingborg igår, så då kastade vi oss in i bilen och körde den dryga en och en halv timmen dit och lyckades bannemig få tag i det exemplaret. Så igår köpte vi vår vask för andra gången på typ en vecka, men den här gången baxade vi in skiten själva i bilen så att INGEN skulle kunna slarva bort den på vägen och sälja den vi redan köpt till någon annan.

Hrm. Men ja. NU har vi en vask och är mycket glada för det.

Och vi passade faktiskt på att förena nytta med nöje igår och gick på Väla alldeles segerrusiga efter vaskinhämtandet och inhandlade en sommargarderob till mannen och Buse som båda behövde en uppdatering. Och så åt vi indiskt vilket alltid förgyller min dag, alltid. Och på mig hade jag en långklänning från Malene Birger som även funkade när jag var gravid, samt världens absolut snyggaste kavaj (även den från MB, finns här) eftersom den är sådär perfekt pojkvänsrak i modellen och lite längre vilket jag behöver för att balansera upp dundertuttarna med just nu. Hm ja, det var nog det.

Så nu kan vi iallafall ta fredag med vetskapen om att det står ett stycke vask ute i förrådet och väntar på ett stycke kök, och att allt är precis så som det borde vara.

Äntligen.

 
 

cherry

13 kommentarer till “Att ha ett förflutet med en vask.

 1. Jag skulle vilja fråga dig om skåpet du nyligt målade med Annie Sloan-färg. Eller kanske mer om målningen än skåpet… 😉 Det står när jag går in och läser om färgen att den inte passar för oljat underlag, men tycker att du skrev att skåpet var oljat. Det står även att man måste spärrlacka kvisthål för att det annars kan blöda igenom. Det låter så enkelt när du beskriver ditt målande men inte lika lätt när jag försöker läsa på. Jag är nämligen väldigt sugen på att måla ett stort skåp men tvekar lite om hur mkt underarbete som behövs.

  1. Jaså? Nä jag har bara målat och det har inte läckt ett dugg igenom 🙂 Nu kunde jag inte se några kvisthål här på detta då det inte var ett furuskåp, men oljan har inte varit några problem. Det är ju inte nyligen inoljat, är kanske därför.

 2. Uh, säg inte att det är den där rejält stora vita saken. Det är nog det jah avskyr mest med hela mitt kök. Ömtålig som bara den om man använder gjutjärn och supersvår att hålla ren då den gärna tar till sig färgen av tex tomatsås. Superfin att titta på om man inte använder sitt kök.

  1. Exakt den 🙂 Vi hade den i gamla huset också och jag tycker inte det är så farligt. Det är värt det lilla extra man får putsa den eftersom den är så vacker 🙂

  2. Använd Vim Classic! Tar bort allt i den. 🙂
   Det är bara det vi använder i vår ho. Den blir som ny då. Lycka till! 🙂

 3. Är så sjuuukt nyfiken på vad det blev för kök tillslut, kan du åtminstone säga vilken färg det blir på luckorna? ;D
  Tur att ni fick tag i vasken tillslut 🙂

 4. Jag älskar klänningen!
  Jag vill inte höra ngt om vasken för mitt ansikte har liksom antagit en viss grön nyans. jag vill så gärna ha en sån vask, har tittat på just en från Herr Kamprads varuhus, men maken min avskyr de där porslinvaskarna och blåvägra ta in en sån i sitt hem. Förstår inte varför han ska ha åsikter för. 😉

 5. Ursnyggt med poslinsho, men undertecknad är alldeles för klantig för sådana ömtåliga skönheter. Skulle inte ta en dag innan jag tappade något tungt. ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg