Att ha bästa post-preggo-tipset.

 
 

AT2B2533

 
 
 

Jag blir ju ganska stor när jag är gravid. Minst sagt. Och det jobbigaste tiden efter för mig är helt klart bristen på bålstyrka – min rygg som är så himla kass i sig själv behöver liksom någon form av stabilitet för att klara av att hålla sig hyfsat. Så tiden efter graviditeten, när magmusklerna ännu inte hittat tillbaka till varann, är jag som en spagetti i ryggraden och måste passa mig otroligt noga för att inte sätta ett ryggskott vid minsta rörelse. Inte särskilt trevligt.

Redan med Buse var det nån som rekommenderade gördel men det blev aldrig av. Men nu rekommenderade dom mig gördel på sjukhuset inför snittet, så jag köpte en (eller jag köpte två) för att ha när jag kom hem. Och det är nog bannemig det absolut bäst jag gjort!

 
 
 

gordel copy

 
 
 

Inte världens hetaste plagg, I know, men SÅ himla bra! Det är en enorm skillnad mot sist i hur snabbt jag känner av någon form av stabilitet i bålen igen; magen har dragit ihop sig så mycket snabbare och liksom hittat den där inre gördeln som jag så desperat behöver (även om den absolut inte är så stark som den bör vara så FINNS det iallafall ett slags inre stöd redan). Översta bilden är sista magbilden innan snittet och bilderna här ovan är sju veckor efter snitt. Helt galet egentligen vad kroppen är anpassningsbar!. Jag blev rekommenderad att ha gördeln i 12 veckor och det ska jag absolut ha. Inte bara för att den hjälper mina muskler att hitta tillbaka till varann, utan också för att den hjälper min stackars rygg med någon form av stabilitet under tiden – när den är på så får ju ryggen stöd av det också.

Så – har ni lite instabila ryggar eller bara vill ha hjälp att sätta tillbaka allting där det bör vara; investera i en gördel.

Bästa grejen.

(Gördlar finns i en miljon olika former och utseenden, googla så hittar ni. Jag köpte min här och tog två storlekar; en M som jag hade precis när jag kommit hem och kanske 5 veckor fram, och så en S som jag haft de senaste veckorna. När jag kom hem så fick vi med visst våld knyta in mig i den där, och så ska det vara – köp inte en för stor! I takt med att du drar ihop dig kan man justera gördeln också).

 
 

cherry

20 kommentarer till “Att ha bästa post-preggo-tipset.

 1. Sydde kirurgen ihop dina magmuskler vid snittet som du önskat? Känner du i så fall någon skillnad mot förra gången? Jag är nyfiken för att jag själv är snittad två gånger och lever nu med ett hål mellan bukmusklerna, trots att jag är vältränad. Var gigantisk kring magen som gravid. Det känns så läskigt att genomgå ytterligare en operation och framförallt dyrt då det för min del nog blir privat eftersom jag ”endast” har ett kosmetisk bekymmer med putande mage. Tack för en fin och inspirerande blogg!

  1. Nej gud det tror jag absolut inte att han bjöd på tyvärr 🙂 Sånt gör dom nog inte ens om man ber jättesnällt. Det jag känner skillnad av sen förra gången är att jag med gördeln snabbare fått kontakt med magmusklerna. Men det är ju bara 7 veckor sen och jag kommer inte börja aktivera magmusklerna förrän om absolut minst en månad, så jag kan inte svara på hur det kommer kännas sen ännu. Jag är ju fortfarande sladdrig och efter-gravid-mjuk och kommer vara så ett bra tag 🙂

   1. Nä, jag tänkte väl det. Vore ju märkligt att göra det på begäran då inte alla får bestående besvär. Glömde säga att du redan nu ser fin ut!

 2. Men ojj! Så komiskt, för när ja gjorde mitt snitt i dec så va jag på god väg att köpa en gördel online när ja låg inne på BB.. Men så kom läkaren och sa att nej nej nej det får ja absolut inte..! Jag blev osäker och det blev inget köp.. Hade ju läst på bland annat Olga rönnbergs sida att det va kanon att ha.. Hmm.. ”min” läkare kanske inte va så påläst om ”nyare” metoder.. Men superkul att det funkar för dig!! <3

 3. Men oj vad magen har minskat i fång! Mindre än min och jag har inte fött några barn 😉 Funkar gördel på mig med tro!? 😉

 4. Åh så roligt att du rekommenderar gördeln. Jag har nämligen införskaffat en som jag har tänkt använda efter den kommande förlossningen. Det tog lång tid för magen att ”gå tillbaka” förra gången så jag hoppas att gördeln kan hjälpa till lite den här gången. 🙂

 5. Tack för bra tips 😉 Har kollat runt efter det förut men tycker de varit så dyra, den här var ju helt ok i pris 🙂 Men blir himla osäker på måtten.. Kollar man måttabellen så borde jag köpa en strl S (är gravid fortfarande så det är ju lite svårare och veta då..), men i kläder o så annars har jag strl M.. men det går kanske inte o jämföra så..
  Skulle tro att du är mindre än mig och då känns ju S som på tok för litet för mig..?
  Haha vilken svammelkommentar detta blev nu då 😀

  1. Det går inte att jämföra så 🙂 Jag mätte magen och drog av som det står och jag fick som sagt KNAPPT på mig M. Jag är absolut inte en S i vanliga kläder nu, men har S i gördel. Så den funkar liksom inte som med vanliga storlekar.

 6. Rekommenderar också Mammamage. Otroligt bra. Framför allt om du har såna problem med ryggen för då är det ju oerhört viktigt att bygga upp styrkan i bålen så du kan börja träna igen för att minska ryggproblemen.

 7. Gud vilket bra tips Emma!! Alltså, inte att jag är post-preggo så här efter 9,5 år. Men den där måste väl hjälpa mig med mitt diskbrock i korsryggen?
  Mina muskler i magen gled redigt isär under graviditeten med Sara-Maxima & dom gick aldrig ihop, jag kan liksom knöla ner handen mellan musklerna mitt på magen. Så ja, jag har dålig magmuskulatur både stora yttre & de inre är svaga.
  Jag måste absolut köpa en sådan där foxy grej & testa alltså 🙂

  Tack för tipset!!

 8. Det var jag som skickade dig en vit gördel. Synd att den inte kom till användning då. Hoppas du gav bort den 🙂

 9. Hade också gördel, en Belly Bandit. Den var underbar, kändes himla skönt med extra stöd. Gördlar är dyra ja, men jag höll min fräsch o fin och sålde den vidare till en kompis sen så betalade vi typ 50/50!
  Emma, har du tips på nån riktigt bra kräm att smörja magen med för att hjälpa huden på traven? Gärna nåt med effekt på bristningar också… Brukar vara en rikti ”kräm-guru” men har absolut inte haft varken tid eller råd att prova mej fram nu efter bebisen. Tacksam för tips…. : )

 10. Hej Emma!
  Vad bra att du fick tipset om gördel! Det tipset
  fick inte jag och jag blev mkt stor med 2:a barnet som
  jag fick för 2 mån sedan. Tror du att man kan börja
  med gördel nu för att hjälpa musklerna på traven?
  El ger det kanske bäst effekt direkt efter förlossningen?
  Med vänlig hälsning,/Yvonne

  1. Oj det vågar jag inte svara på :S Men om man rekommenderar 3 månader så kan det ju inte skada om man iallafall får en?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg