Att ta en liten rundvandring i trädgården.

 
 
3V6A0989

 

 

Jag har fått lite önskemål om att visa trädgården, och det kan jag väl försöka göra. Det är en underbar och skyddad trädgård i det här huset, men ganska svår att fotografera så man får en överblick eftersom den i princip bara består av olika ”rum” och inte är en stor helhet. Men iallafall – vi tar en liten rundtur!

När man kommer ut så står det fina lilla växthuset (köpta jag på Fröjd förra året) där under världens största rosbuske. Det blev en så himla bra plats för den tycker jag.

 

 

 

3V6A0996

 
 
 

Och nu har dom vita rosorna slagit ut också. Doftar underbart.

 
 
 

3V6A0993

 
 
 

Snett åt höger kommer man in i själva trädgården. Som ni kan se är den full av häckar, rosor och buskar. Och ett fikonträd! Som levererar stora, vackra fikon och trivs som bara den.

 
 
 

3V6A1001

 
 
 

Där har vi solsängen från Tine K.

De få dagarna det faktiskt är sol *host host* så ligger man skönt där, totalt dold, och kan bläddra i en tidning eller läsa en bok.

 
 
 

3V6A1008

 
 
 

Den fina lilla bågen bredvid solstolen leder in…

 
 
 

3V6A1015

 
 
 

… till nästa del av trädgården som mest består av det fantastiska gamla körsbärsträdet och ett uthus som jag tycker är så vackert i sitt slitna.

 
 
 

3V6A1002

 
 
 

Men tillbaka till första delen igen;

där trängs mer rosor i rabatten. Och står man i bakre delen och ser upp mot huset ser det ut såhär:

 
 
 

3V6A1013

 
 
 

Buses veranda!

Men min favoritdel är nog om man går till vänster om det lilla växthuset istället för åt höger. Då kommer man in i ännu ett rum som ser ut lite såhär:

 
 
 

3V6A1018

 
 
 

Odlingslådor. Man måste ju älska odlingslådor.

 
 
 

3V6A1021

 
 
 

Jordgubbarna har äntligen mognat. Mycket senare i år än förra året då vi kunde börja plocka rekordtidigt.

 
 
 

3V6A1027

 
 
 

Och längs husväggen ser det ut såhär!

Vinrankor och kryddväxter och lavendel. Vad mer kan man begära?

Nästa år ska jag verkligen ta tag i trädgården ordentligt men jag behövde den här sommaren för att se vad som fanns och bara tillföra lite. Nu vet jag vad som står vad och vad som skulle kunna komplettera det befintliga fint och då är det lättare att bygga på. Inte gå i blindo, liksom.

Så det var vår trädgård!

Nu ska jag masa mig upp och lägga kamerabatteriet på laddning, för idag kommer Jeanette och Takin och ska bli gravidfotograferade trots att jag egentligen inte gör såna fotograferingar förrän i augusti. Men när mitt absoluta favorit-Stockholms-par går och blir preggo (ni har kanske sett mina bröllopsbilder på de där två? den vackra bruden med ett solparaply) så ska det självklart förevigas, och det med nöje. Ser fram emot det så jag är sudd på överspänd. Nu får bara regnet ge med sig också och leverera lite vackert ljus så blir jag happy hippo, för grått och duggregn är inte det enklaste att jobba med om man säger så.

Så – mot kameraladdaren!

 
 

cherry

11 kommentarer till “Att ta en liten rundvandring i trädgården.

 1. Alltså vilken underbar trädgård!!!!
  Vi har börjat om totalt i vår då det var totalt, verkligen totalt igenvuxet här när vi tog över.
  Men en bit i taget så växer det ju fram 🙂
  Underbart att få inspireras av andras fina trädgårdar och få fina tips 🙂
  Tack för rundvandringen!
  Kram Anna

  1. a det kan ju vara mängder av jobb – om man vill 🙂 Vi gör inte så mycket för vi är helt okej med att det är lite vildvuxet, så vi klipper bara gräset typ.

 2. Så superfint och mysigt och jag älskade huset när jag såg det i somras när jag passerade dig och hela den lilla byn var ju så söt! Fantastiskt trädgård, vilken skillnad med små fina rum än som många nyuppförda trädgårdar som bara är tomma stora ytor.

  Många kramar
  Adela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg