Att börja få pusselbitarna levererade.

 
 

Nu börjar sakta pusselbitarna trilla in här hemma inför badrumsbyggandet. Jag tänkte att ni kanske ville vara med på resan och se allting för sig på vägen och inte bara själva helheten när det är färdigt?

För att ni ska hänga med så har jag ritat upp en liten skiss åt er här:

 
 

badrum

 

 Kontoret är alltså kontoret som ni sett några gånger redan; där den lilla snurrstolen står som Buse brukar sitta på och där vi tar ner sängarna och sover under vinterhalvåret. Det som ska bli badrum ligger åt vänster om kontoret och är idag ett ”vanligt” rum utan någonting i mer än en himla massa skräp. Ja, ni har ju sett.

Det som jag kallat ”Lilla toaletten” är en liten utbyggnad som det idag finns ett handfat och en golvbrunn i, samt en igenlagd dörr som leder ut till trädgården (på väggen närmast hitåt). När vi köpte Drömmen stod det en duschkabin där ute i det rummet, rakt på trägolvet. Inte så våtrumsanpassat direkt, så duschkabinen kastade vi ut och har duschat utomhus sen dess som ni vet. Den här lilla toalettdelen ska jag behålla och ha ett handfat och en toalett i. Resten (badkar, kommod, fler handfat etc) hamnar i det stora badrummet.

Nu är ni kanske med?

 
 
 

3V6A3106

 
 
 

Här ser ni handfatet som ska vara i den stora badrumsdelen!

Jag har två såna här som ska stå bredvid varandra. Det vi visste att vi ville ha var ganska rejäla handfat; i Lutande Huset hade vi ett runt som var alldeles för litet märkte vi efter ett tag eftersom man slabbade typ överallt när man skulle tvätta av sig. Så nu letade jag efter två stycken ganska rejäla handfat (ovanpåliggande såklart, är tokig i ovanpåliggande handfat) och velade ett tag mellan rektangulära och runda innan jag tog mellanvägen och bestämde mig för ett par ovala, knubbiga saker med mjukt rundade kanter och med 60 cm bredd. Dessa hittade jag på Furniturebox där vi en gång i tiden köpte ett par soffor, och till ett riktigt bra pris – så det är ett tips om ni letar handfat och inte är så noga med att det ska vara något särskilt märke eller så.

Handfatet till den lilla toalettdelen har jag inte hunnit fota ännu – men det kommer.

 
 
 

3V6A3170

 
 

3V6A3173

 
 
 

Och här!

Ett så, så vackert gammalt stallfönster som är nästan två och en halv meter högt och helt fantastiskt tjusigt. Jag köpte det mer med hjärtat än med hjärnan och hade inte riktigt klurat ut vad det skulle användas till, men kunde komma på minst fem användningsområden för ett gammalt stallfönster i ett badrum så jag tyckte att det var ett bra köp ändå (kolla med bönder om ni är på jakt efter såna här, många har trasiga stående på ladan – då behöver man bara byta ut glaset så är dom som nya igen). Nu får jag höra med Världens Bästa Hantverkare när dom kommer imorgon för att kolla in det stundande projektet, men min förhoppning är att det ska gå att fälla in det här där den gamla igenlagda dörren finns idag i den lilla toalettdelen. Då täcker fönstret nästan från golv till tak och hur fantastiskt vore inte det? Plan nummer två på listan, om det där första inte går, är att använda det som någon form av stänkskydd. Men vi får se.

Och där har ni början på vårt badrumsbyggande! Dom första pusselbitarna som är på plats och så himla ivrigt väntar på att få användas.

 
 

cherry

10 kommentarer till “Att börja få pusselbitarna levererade.

 1. Oh vad roligt att få hänga med på ett hörn! Du är ju fenomenal på att få till det snyggt och hemtrevligt. Nu börjar mitt pensionat bli färdigt, blir himla bra. I dag ska här beställas hundbäddar, plädar m m. Kul!

 2. Tänk ett Tv program, ”sommar med att vara någons fru” istället för Ernst 😉 skulle sitta som bänkad varenda gång!! Du har magiska händer som får allt du tar i att bli så fint.

 3. Hjälp!!! Jag tror att vi precis har köpt en nytt hus!! Snordyrt och inte vad vi egentligen ville ha, men läget är helt fantastiskt underbart med stora marker för hästarna och inge grannar och milslånga sand och grusvägar att rida på OCH cykelavstånd in till stan. Men huset är njaa. Är vi tokiga? Frågar dig som är klok och lite snabb i tanke och handling som jag 😀 Felet med huset är att de som ägt det innan hade möjligen lite mer smak än pengar och det stinker Jysk och 90-tal och vardagsrummet är litet och på övervåningen….

  Hjälp!!!

  1. Ha ha ha lugn och fin 🙂 Allt kommer ordna sig! Allt går ju att ordna, förutom läget – och det var ju fantastiskt 🙂 Resten fixar ni till som ni vill ha det.

   1. Tack!
    Ja, nu har vi hunnit smälta detta vansinnesköp lite… Mannen går fortfarande omkring med en något stirrig blick och liksom bröstandas stötvis, medan jag surrar väggfärg och ommålning av badrumsmöbel (nu i ek). Men snart ska vi installera ett stycke häst, en skock förvirrade höns och två sömniga katter, och oss själva såklart i detta hus. Inköpt i ett nafs och möjligen inte helt igenomtänkt.

    Tankar energi och inspiration här så länge. Min medicin mot stötvis bröstandning…

 4. jag älskar att vi får följa med på dina projekt! dock undrar jag var du får så oerhört mycket energi ifrån! tvåbarnsmamma! jag har bara en bebis och vissa dagar är disken övermäktig! 🙁

  1. För mig är det på nåt vis tvärtom. Sånt här GER mig orken och energin. Jag mår som allra, allra bäst när jag har ett projekt igång. Lite knasigt kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg