Att fixa kranar igen.

 
 

3V6A3112

 
 
 

Ja vad händer här då?

Inte så svårt att räkna ut, kanske.

Eftersom kökskranen blev så bra så tänkte jag att vi kör på att spraymåla badrummets kranar också. För de kopparfärgade som går att köpa är så förbaskat dyra, och kan man då göra det själv till en billigare peng så är ju det finemang kan man tycka. Så mannen byggde denna mycket vackra anordning av en gammal pinnstol och en mopphink som var perfekt för att hålla upp kranarna och så kunde jag gå loss obehindrat.

 
 
 

110-95-95705

 
 
 

Jag glömde ta kort på kranen innan, jag var lite hetsig med att komma igång, men såhär såg den alltså ut. Jag köpte den på Furniturebox den också när jag ändå beställde handfaten, en högre modell som funkar bra i höjd bakom handfaten och som hade fina linjer i sig själv men var alldeles för kromad för vårt badrum. Även den här bra i pris – jag fick två handfat och två kranar för runt 4000 kr vilket är vad ungefär en kopparkran kostar om jag skulle gått loss hos nån byggnadsvårdare.

 
 
 

montana

 
 
 

Så sprayade jag!

Först med en primer som ska sprayas på i tunna skikt ganska tätt mellan lagerna (innan det första hunnit torka helt) och därefter med kopparsprayen. Jag använde Montana den här gången, mest för att det var dom burkarna jag fick tag på här uppe. Funkade finfint, dom var lätta att spraya med och kopparen hade en riktigt bra ton.

 
 
 

3V6A3117

 
 
 

Och här står dom och torkar!

Och där skulle man ju kunna sluta och vara färdig om man vill, men jag hade tänkt försöka göra en sak till med dom för att få fram den typen av kran jag vill. Så jag får väl säga att dom inte är riktigt klara ännu och att jag återkommer med slutresultatet när det väl är färdigt och så får vi se då hur det blev.

Och det här, det här med att fixa och spraya och pilla och fundera och måla och mäta och slipa? Det är bannemig det roligaste som finns.

 
 

cherry

19 kommentarer till “Att fixa kranar igen.

 1. Kopparfärgen var riktigt läcker!! Måste absolut kollas upp då jag köpte kopparfärg häromdagen och sprayade ett set med ljusstakar och dom blev guldigare än mässing och inte alls vad jag ville åstadkomma..

  Visst är det kul att fixa och greja :). Ha det gott!
  Kram Ulrica

  1. Nej, tricket är att inte ösa på med färg 🙂 Det ska ju vara tunna lager och då är det inga problem att öppna/stänga.

   1. Men hur många tunna lager? Och låter du det torka helt mellan spayomgångarna?

    Tycker alltid att det rinner för mig och det blir ju inte fint…

    1. Om det rinner sprutar du förmodligen för nära. Du ska vara ca 30 cm ifrån och hela tiden röra handen i en svepande rörelse.

 2. Måste få tipsa dig om smalandsauktioner.se, auktion på nätet varje Söndag.. Där har jag fyndat fina möbler för nästan ingenting:) Utbudet varierar såklart men värt att kolla in 🙂

 3. Jätte snyggt blev det ju!
  Jag hade tänkt sprayfärga duschkranen men jag vet inte om färgen går bort pågrund av vattnet?

  1. Om du bara för- och efterbehandla ska det nog inte vara några problem. Kolla med färgaffären!

 4. Hej! Ramlar på ditt inlägg denna morgon med dina kranar som du målar om i koppar. Jag gör nämligen detsamma med en badrumsblandare som jag målar om till brons (från rostfritt). Den ska matcha med ett marockanskt handfat i brons. Själv köpte ett par 14ml burkar på Panduro en med primer och en burk bronsmetallic från märket Humbrol. Blandaren/kranen var helt ny från paketet så jag rengjorde eller slipade den inte. Sen har jag läst att man behöver slipa metall innan primern. Gjorde du det eller körde du bara på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg