Att fastna under ytan.

 
 

AT2B3085

 
 
 

I somras köpte jag en GoPro!

Jag har länge funderat på en kamera som funkar under vatten, men ett kamerahus för undervattensfotografering till min Canon kostar ungefär som en liten bil så det var inte riktigt aktuellt. Men en GoPro är ju liten och smidig och klarar faktiskt av bra bilder bättre än vad jag trodde att den skulle göra.

I Sverige är det ju inte så lätt att fota under vatten direkt, men jag tänker att man skulle kunna göra fantastiska gravidbilder och havet är klart en kväll och om inget annat så i en pool utomlands kommer den att vara fab.

 
 
 

DCIM100GOPRO

 
 

DCIM100GOPRO

 
 
 

Bilderna ovan är Buses snygga spiror, fotade i sjön vid Drömmen. Nu snackar vi insjö så ni vet ju att den sikten inte är den bästa, men det funkade ju ändå. Det enda som jag blir tokig på är att det inte finns någon ”siktarfunktion” – du ser alltså inte för fem öre vad det är du tar kort på, du får liksom bara stoppa ner kameran under vatten och trycka av helt i blindo och hoppas på att du lyckas fånga nåt på bild. Man kan ladda ner deras app och därigenom se vad kameran ser, men det innebär ju egentligen att man måste vara två personer – en som är i vattnet med kameran och en som står på land och tittar i sin mobil och vrålar det är bra där! stopp! tryck av nu! när objektet är i bild. Inte så genomtänkt kanske.

Men ändå.

Bara jag lär mig tekniken så ska vi nog kunna få till lite roliga bilder framöver, GoPro:n och jag. En badsugen blivande mamma, stilla hav och kvällsljus så är vi nog hemma.

Vi siktar på det.

 
 

cherry

16 kommentarer till “Att fastna under ytan.

  1. Det finns fantastiskt mycket bättre undervattenskameror där du har en display. Det är visserligen kompaktkameror, men de är betydligt mer funktionella än en GoPro om du ändå tänkte ta stillbilder. Den där ska du montera på hjälmen och filma när du kör som en dåre nere från något berg på antingen cykel eller skidor!

  2. Ett tips är att gopro 4 faktiskt har en display! 🙂
    vi har både 3 och fyra och har använt dom vid snorkling i egypten – helt amazing!!!

  3. Hej Emma! Det finns en såkallad ”LCD touch bacpac” – så slipper Du ta bilder i blindo! Stark rekommendation på den! Kram & tack för en underbar och grymt inspirerande blogg (ska måla ett gammalt skåp vi ärvt från svärfarfar med Annie Sloan, har då aldrig i mitt liv gjort något sådant innan! Ska bli spännande.)

  4. Hej Emma
    Jag har skickat ett mail till dig.
    Det kan ju lätt bli lite skräckfilm på det med uv-foto i sjö om man bara siktar och skjuter och vattnet är grumligt och så när man får upp bilden syns något odjur som simmat precis bredvid en utan att man vetat om det 😉

  5. Hej!
    Koppla din gopro till din Iphone (via wifi) kan du se på telefonen vad din gopro fotar. Super praktiskt. Så har vi gjort under våra resor.

  6. Hej! Det finns även små LCD-skärmar till GoPro som man bara kan sätta dit. Man behöver då ett större undervattenshus men de kanske till och med säljs till när man köper skärm. Men då ser du var du fotar i alla fall! 🙂

  7. Vi har använt vår Gopro mycket till att filma med, den är toppenbra när barnen övar på att lära sig simma och dyka! Stort gilla på den! Alltså vem vill inte ha en film på sina första undervattens dykningar, färglada fiskar och bassäng lek:-) / Ha en toppen biostund förresten/ Marie

  8. Jag köpte nu i sommar ett vattentätt kamerafodral från coolstuff.se för 149 kr, och stoppade ner en kompaktkamera i den. Jag passade på att fota min höggravida syster i en pool. Jag såg inte heller vad jag tog på då jag stod med huvudet över ytan, stack ner kameran under vattnet och siktade på måfå. (tyckte det var jobbigt att fota under ytan då man ska hålla andan, inte andas ut bubblor som var i vägen och hålla reda på kamera och objekt samtdigt), men det blev några riktigt fina och häftiga bilder faktiskt! Och för en billig penning dessutom. Det var galet roligt! 🙂 Kolla gärna bilderna på Instagram, där jag heter nadazipzero.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg