Att ta tillvara på gamla leksaker.

 

 

3V6A4183

 
 
 

Har du bara en limpistol hemma, en tråkig lampfot och lite trasiga leksaker så kommer här ett DIY som kan hjälpa dig att få lite användning av dom där udda, trasiga prylarna som ligger och skräpar i leksakslådan. Nämligen en:

 

leksak

3V6A4190

 
 
 

Det här gjorde jag och Buse tillsammans, och det var verkligen hur kul som helst. Han fick vara med och plocka ut dom leksaker som skulle sitta fast (bra för att undvika nääääääj det var min bästa leksaaaaak i hela väääärlden och nu är den borta för eviiiiigt! sen, trots att det garanterat är en pryl ungen inte sett åt på tre år) och sen fick han peka hur dom skulle sitta, så limmade jag och satte dit lite mer där jag tyckte att det behövdes.

Det hela tog bara några minuter, och det blev alltså inte bara en kitchig lampa utan även en sak att göra tillsammans.

Dessutom får man ju utan tvekan något som ingen annan har.

 
 
 

3V6A4207

 
 

3V6A4211

 
 
 

Där ser ni den med skärmen på också!

Ett stycke tråkig gammal lampa blev ett stycke dunderkitch.

 
 
 

3V6A4219

 
 
 

Och där står den nu inne på Buses rum, på boksamlingen, och gör sig.

Så det får bli dagens DIY-tips!

Nu ska jag ”fånga måndagen” här som det så harmoniskt heter, med att skaka av mig en fantastisk läskig mardröm jag hade inatt, fixa lite bilder som släpar efter och invänta en leverans av en ny hundbur till bilen.

Hej veckostart!

 
 

cherry

21 kommentarer till “Att ta tillvara på gamla leksaker.

  1. Vilken rolig idé!! Nu får jag lite inspiration.
    Måste fråga vart du köpte den där postern som hänger i bakgrunden? Vet att du skrivit om den tidigare men har sen glömt vart den fanns.

  2. Häftig lampa! Men vad är de där små söta figurerna för leksaker? Ekorren tror jag att jag känner igen som Sylvanian families, men de andra?

  3. Tack för en underbar idé! Ska göra om i 4 åriga sonens rum och tror att han skulle uppskatta en egengjord lampa!

    1. Fast det spelar väl inte så stor roll? Det bästa med språket tycker jag är när man kan göra lite som man vill :))

      1. Lite väl egotrippat att förbehålla sig rätten att behandla svenska språket efter eget gottfinnande, tycker jag. Speciellt om man publicerar sig har man ett ansvar att vårda det.

        1. Det finns en jättefin artikel om det där, om inlärd irritation. ”När man talar om saker som irriterar i språket, förekommer det också att man hänvisar till principer. De två vanligaste­ uttrycken för detta är förmodligen ”men är inte det en tautologi?” och ”det där måste väl vara en kontamination?”. Resonerar man på det sättet, nöjer man sig inte med att söka efter en detalj i språkbruket utan efter familjer av irri­tationsmoment. Uttryck som backa tillbaka, orsaken beror på och fyndet hittades faller in under tautologierna, det vill säga att samma sak sägs två gånger, ”tårta på tårta”. Uttryck som ta tillvara på (ta till vara och ta vara på) och tillhöra en av (tillhör och är en av) är exempel på kontaminationer, sammanblandningar av två uttryck med snarlik betydelse. Tautologi och kontamination illustrerar en mer generell och avancerad form för inlärd irritation. Det är ingen medfödd mänsklig egenskap att reta sig på upprepningar eller sammanblandningar… … En bra övning är att fundera över vad man själv retar sig på, och därefter fundera på varför man retar sig på detta och varifrån man har fått den åsikten. Eller som en brevskrivare uttryckte det så fint: ”Det är så kul med språk, det finns alltid något att reta sig på.'” // Lars-Gunnar Andersson (professor) har skrivit den. Den finns här om du vill läsa: http://spraktidningen.se/artiklar/2013/04/darfor-blir-vi-sa-arga-pa-sprakfel

          1. Först blir man inspirerad av inlägget sen underhållen av kommentarer (eller rättare sagt ditt svar på en) 🙂 Älskart! (inget riktigt ord men utmärkt ändå!)

  4. Alltså vilken otrolig lampa! Fattar inte hur du kommer på alla dina fantastiska idéer. Älskar din blogg.

  5. Men så läckert det blev. Tänk om man vore hälften så handlingskraftig och påhittig som du är vad mycket jag skulle få gjort. Hejja dig!! kram Annika

  6. Ascool lampa! 🙂

    Apropå det där med hundbur – jag är allt lite nyfiken hur ni klämmer ihop er i bilen med barn, hundar, barnvagnar och annat som ska med 😀 Lite av ett pussel det där, tycker jag personligen. Nu har vi ju bara en hund, men några fler barn, och det är inte det lättaste alltid… Tur att det finns takbox 🙂

  7. Supercoolt! Har sett det förut som DIY-tips och det kan också vara väldigt effektfullt att spraymåla allt i samma färg. Snyggt på ett annat sätt. Men det har säkert någon redan tipsat om, jag tog mig inte tid att läsa alla kommentarer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg