Att säga TGIF och peppa för helg.

 
 

3V6A6720
kavaj – malene birger // skjorta – ralph lauren // jeans – one teaspoon (här) // skor – a pair

 
 
 

Ni vet; vissa fredagar är sådär extra mycket fredag att det liksom känns i hela kroppen på något vis? Idag är en sådan. Jag vill ta mig in till stan och bunkra upp med lite god mat och fylla på med ett doftljus eller två, och sen låsa in mig här hemma med pojkarna och laga middag och kanske till och med provelda i någon av kakelugnarna om regnet bestämmer sig för att vara här ikväll också. Åh.

Och så fyller ju Buse år snart! Eller ja, snart och snart, men om en månad. Och nu känner jag väl att han blivit så gammal att det är dags för ett kalas med kompisar? Inte bara med vuxna? Hans allra första ”riktiga” bjuda-hem-vännerna-kalas, och eftersom att kalasfixa kan vara något av det roligaste som finns så kan det möjligen vara så att jag redan nu börjar peppa för det här och surfar runt för att hitta silkespapper och annat som kan behövas för att göra pynt (just nu pendlar han mellan att vilja ha poliskalas igen eller piratkalas eller prinsesskalas, så vi får väl se vart det slutar). Eller vad tror ni? Är inte fyra år en ganska bra ålder för att ha några vänner över? Det känns så.

Och hörni; tack för alla peppande ord på Instagram och här igår när Buse fick rör och jag var en nojig en. Det är så himla, himla fint att ni bryr er och jag är genuint och uppriktigt rörd över er omtanke.

Ni är bäst.

 
 

cherry

16 kommentarer till “Att säga TGIF och peppa för helg.

  1. Jag har själv haft rör i öronen både som barn och vuxen.
    Jag vet hur det är att vara öronbarn,jag kommer alltid att vara en sådan.Har öronläkare i slutet av denna mån.,min hörsel har försämrtas märkbart.
    Kom bara ihåg att skydda öronen från vatten,finns ju silikon proppar som är bra att använda.
    Kram.

  2. Men åh, hur snygg är du människa!! Mysigt med kalas, 4 är en alldeles lagom ålder tycker jag, det är då mina grabbar haft kompis-kalas första gången, och jag brukar köra på att de får bjuda så många kompisar som de fyller år, dvs min stora grabb fyller 7 i oktober, då får han bjuda 7 kompisar… 🙂 Blir lite mer behändigt då när de är små, lätt rörigt annars! 😉

    1. Jaaa jag har också tänkt på det där med att begränsa antalet, men samtidigt är jag SÅ himla rädd att någon ska känna sig utanför och det vill man ju inte heller :S det är svårt sånt där.

  3. Hej!

    Absolut här kör vi också första kalaset i helgen. Dottern har fyllt fyra år och har fått bjuda hem några kompisar. Dom blir nog 7-8 st sammanlagt, det får räcka 🙂

    Ha en mysig helg med pojkarna!

    kram S.

  4. Angående silkespapper så vill jag rekommendera butiken Papper! Jag letade länge efter silkespapper perfekt dova färger och det visade sig vara svårt! De vanliga grälla och starka färgerna i gult, rosa och grönt tilltalar mig inte alls så blev så glad när jag hittade denna webbshop (de har tydligen även en fysisk butik i Uppsala) http://www.papper.nu/silkepapper tips till alla andra som letar fina papper 🙂 glad fredag!

  5. Å vad kul med kalas! Fyra år är absolut lagom att börja med kompiskalas! Vi har haft ganska stora kalas ibland, och mindre ibland (nu är mina barn 8-10 år). Och det mest lyckade har faktiskt varit att ha mindre kalas. Samtidigt som man är så himla rädd att någon ska bli ledsen, precis som du skriver. Och ett tips; två timmar är max när det är så små barn. Plus en färdig kaffebricka i köket till de vuxna som ev stannar kvar, så man inte behöver serva dem så mycket under själva kalaset. Det är jättekul med kalas, men man blir också lite matt av ett gäng fyraåringar som stojar…

  6. Åååh den där skjortan alltså. Gul. Så.härlig.färg. 🙂 Jag vet att många begränsar antalet på barnkalas men jag är av den sorten att jag tycker alla skall få komma. Kul med kalas! 🙂

  7. Våra barn har fått ha sina första kompiskalas just när dom fyllt fyra. Då har det gått lätt att bjuda dom som varit mesta lekkompisarna på dagis (kanske 3-4 st) och det har känts lagom. Sen när det blir förskoleklass har vi inte velat exkludera utan bjudit hela klassen. Handlar väl om hur bra ens barn klarar stoj också, det är väääldigt spännande att ha många kompisar hemma hos sig.

  8. Kalas! Åååå vad kul! Vad än du gör skall du stay far far away från Pinterest om du inte vill spendera varje vaken timme mellan nu och Party Dagen dreglande framför en datorskärm 🙂 Roligt!

  9. Min äldsta har haft kalas ända sedan 1-årsdagen (ja, inte varje dag alltså) men i år fick han välja helt själv och helt fritt sitt till 7-års kalas. Mitt i sommaren fyller han så vi bjuder aldrig hela klassen och tyvärr kan många vara bortresta, men det var kul att han t ex bjöd några barn från annan årskurs och en kille i en parallellklass som vi vuxna inte alls kände. Sedan kanske man måste styra lite om de leker ofta med någon eller att familjerna umgås mycket (kan bli lite jobbigt annars). Antar att Buses kalas kommer bli galet läckert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg