Att ha haft en fin söndag.

 
 

3V6A1828

 
 
 

Igår hade jag lite ”stadspanik”.

Jag brukar få det ibland sen vi flyttade till Ystad, nästan alltid på söndagarna, när jag får för mig att jag vill hitta på något och det i vanlig ordning visar sig att precis allting är stängt. Det är som om att lördagen går åt till att varva ner och på söndagen får jag ny energi att göra någonting av och så finns det ingenting att göra, och så snurrar jag runt här hemma och surfar öppettider till Tivoli, hotell i Malmö (ta en natt allihop innan vi åker till Kastrup för att hämta Yim), biotider för Buse för att se Alfons Åberg samt exakt hur lång tid det skulle ta att köra till Skånes Djurpark och om det vore lönt eller om det skulle hinna bli mörkt. Mannen är van, han tittar mest på mig och skrattar.

 
 
 

3V6A1848

 
 

3V6A1842

 
 
 

Men nu har jag lärt mig att det i 99% av fallen handlar om att bara få komma ut ur huset och få lite luft. Så vi körde in till Ystad och besökte det som VAR öppet; Espresso House för en fika och sen en promenad på gågatan ner till HemmaKväll för att bunkra upp med lite godis innan vi promenerade tillbaka till bilen igen och åkte hem. Och det hjälpte, som vanligt. Så resten av kvällen kunde jag i lugn och ro sitta i sängen framför Rabbit Fall (oklart vad jag tycker om den serien ännu, får återkomma) utan att ha varken stadsklåda eller hittepålust i kroppen.

Och idag åker vi till Kastrup och hämtar en ny medlem i familjen.

Halleda.

Det ska verkligen bli spännande.

 
 

cherry

12 kommentarer till “Att ha haft en fin söndag.

  1. Men ååååh… Jag är preciiis likadan. Lördagar är ju så mysigt att strosa hemma & bara vara medan man på söndagar vill hitta på grejer! & precis som du skriver behövs det inga jätteutflykter men något behöver man göra för att sen kunna fortsätta myset hela kvällen! Skönt att man inte är ensam om att ha det ”kliet” i kroppen:)
    Lycka till idag med au pair-hämtningen!

  2. Känner igen mig i den där känslan av att behöva få göra något. Och precis som du skriver behövs det bara att få komma ut och få lite miljöombyte och luft.
    Så spännande med aupairen! Hoppas att ni kommer att trivas tillsammans!

  3. Men åh jag tycker er dag låter hur mysig som helst. Jag som bor mitt inne i Sthlm, där allt alltid är öppet ständigt kan se tjusningen och ibland längta till att tvingas ta det lite easy peasy och inte alltid ha den direkta närheten till konsumtion. Lycka till idag med er au pair, så spännande

  4. Ja, där kände jag igen mig! ALLTID på söndagar, om man inte har bokat något, så blir jag orolig i kroppen och måste hitta på något. Och det känns som om man verkligen måste hitta på nåt stort dessutom, men har också kommit på att det behöver faktiskt inte vara märkvärdigt, bara man kommer ut lite så hittar man lugnet igen! 😀 Skönt att höra att man inte är ensam om det.
    Lycka till idag, hon kommer ju till den bästa tänkbara familjen! <3

  5. Jag såg 3 avsnitt av Rabbit Fall, och blev inte riktigt biten. Men det har något… Kanske återkommer jag till den efter att jag sett klart West Wing (efter 3 säsonger av Scandal blev jag sugen på mer vita huset – inte same, same men bra ändå).

  6. Åh, jag är likadan – söndagsrastlös. Men igår räckte det gott o väl att ta en lunch på stan och strosa lite. Jag bor visserligen i gbg, men hittar ändå inget att göra.

  7. Vad roligt inlägg! Jag är ganska exakt likadan. Vill ut och iväg och KAN DET INTE BARA HÄNDA NÅGOT? Och så ser man till att det händer något. Gärna något med träningskläder på ( där är vi olika, ha, ha ) eller helt enkelt att få shoppa lite eller se något. Skönt att ni skapade er en mysig dag på den där feelingen. Ibland behövs det inte det där extra allt. Skönt det med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg