Att missa en premiär men få tjuvkika ändå.

 
 

3V6A1918

 
 
 

Nino ni vet (han den långhåriga matälskaren från Mat Med Vänner hos oss) – hans sambo Martina har börjat jobba på ett nytt ställe i Malmö som heter AbSmåland – och jag har varit SÅ pepp på att det ska öppna nån gång så att man kan få se allt det där jag hittills bara hört dom berätta om. Nino har liksom intygat att jag kommer att ÄLSKA konceptet och han brukar ha rätt när han säger sånt, och dessutom är det ju alltid kul när det händer saker.

Men såklart visade det sig att premiären skulle ske på torsdag, vilket är typ den enda dagen jag inte kan eftersom jag fyller år och nog förväntas stanna hemma den kvällen för allehanda firande. Så. Himla. Typiskt. Så då fick jag en vag inbjudan att ”titta förbi när jag är i stan” och igår var jag ju i stan när vi skulle stanna i Malmö för att äta på vägen till flygplatsen, så jag knackade helt sonika på där på den väl förtäckta dörren (man kan inte se in från gatan, alla fönster är täckta, så hemligt) och blev insläppt för att se förberedelserna inför en öppning bara någon dag bort.

 
 
 

3V6A1928

 
 
 

Alltså.

Förstår ni?!

Det fanns kartonger överallt såklart och ingenting var färdigt, men det bara SKREK Emma. Gamla, vackra möbler (skåp!), doftljus som doftade julafton, en cafédel med udda stolar och eko-bakat, en blomsterdel jag ville köpa allt ifrån rakt upp och ner och så station efter station med ljuvligheter.

Åhå.

 
 
 

3V6A1939

 
 
 

Det ligger i Spirits gamla lokaler på gågatan ni vet och är liksom ett livsstilskoncept eller vad man ska säga. Där finns (lite som på IKEA) små ”stationer” eller rum med olika teman; du hittar kök på ett ställe, textil på ett annat, blommor som sagt, en barnavdelning, en klädavdelning och så vidare. Och så alla dessa gamla vackra möbler, blandat med egenproducerat och roliga varumärken (ni MÅSTE kolla in deras egna lakan – dör).

 
 
 

3V6A1929

 
 
 

Vacker, ojämn keramik fanns såklart.

 
 
 

3V6A1932

 
 
 

En avdelning med barnsaker och kläder (allt med hållbarhetstänk, så har dom lagt upp hela butiken).

 
 
 

3V6A1922

 
 
 

Fina böcker, och:

 
 
 

3V6A1921

 
 
 

Lite mer skåp.

 
 
 

3V6A1937

 
 

3V6A1936

 
 
 

På övre plan var det liksom uppbyggt hela hem mer eller mindre, eller rum. Kändes som att vandra runt HEMMA hos någon. Och där fanns en soffa jag spår blir varje Malmöhipsters våta dröm inom kort.

 
 
 

3V6A1935

 
 
 

Sånt här fint finns lite överallt och

 
 
 

3V6A1933

 
 
 

en stor workshop-avdelning där man kan få hjälp med att fixa dom möbler man köpt, binda sig en krans blommor eller trycka egna bodies till sitt barn till exempel. Hur kul?

 
 
 

3V6A1941

 
 
 

Alltså igen. Jag vill ha ALLT från den här avdelningen.

 
 
 

3V6A1949

 
 
 

Ja, så nu har jag fått kika runt med Martina på AbSmåland och kan bara ge sisådär 10 tummar upp. Så bor ni i närheten och inte fyller år på torsdag så för guds skull åk dit och gå runt med öppen mun och dregla lite. Det blir utflyktstipset numero uno från mig, helt klart. Ni kommer bli lite tokiga.

Och idag ska vi ta med au pairen runt i omgivningarna hade jag tänkt, ska bara packa gårdagskvällens Kung Fidolin-ordrar och se till att jobba klart lite. Det gick verkligen SÅ bra igår och hon har redan gjort Buse-succé men jag ska berätta mer sen när hon fått finna sig tillrätta lite och landa.

Men det kommer att bli bra det här.

 
 

cherry

18 kommentarer till “Att missa en premiär men få tjuvkika ändå.

  1. Malmö alltså.. igen! Nu hade vi ju bokat resa till Berlin strax före jul o kunde tänka oss klämma in en helg innan dess i Stockholm..det inser jag ju att det får vänta. Malmö för tredje gången denna höst får det bli =)

  2. Men wow….där kommer jag hänga många luncher framöver, inte långt från jobbet. Framförallt eftersom att jag flyttar nu i veckan och behöver inspiration och nya saker till min nya lägenhet. Tack för tipset!

  3. Åh det låter som en superspännande butik. Möbler, mat, inredning, barn & blommor… den kommer jag definitivt att besöka!!

  4. Tusen tack för tjuv tjuvkik! Jag bor nära så nyfikenhet och förväntan har varit stor, men alltså det här hade man väl aldrig kunnat drömma om! Wow!

  5. Jag dör lite grann här borta! Varför bor inte jag i skåne????!!!! Vilket fantastiskt koncept och som inbiten ekonörd hoppar jag jämnfota, klappar händerna och slår volter samtidigt av exaltering!

  6. OMG! Som du sa; man vill ha ALLT där! Ska hem till Sverige om nagra veckor för fölsedagsfirande av pappa och far nog ta med mig syster yster och besöka det där stället innan vi aker till YSB!

  7. Okej, nu vill jag bara veta när de öppnar i Norrbotten?? Eller hur jag kan förlägga en arbetsresa till Malmö.. Blev iaf inspirerad till att ställa mina blommor i en sockerlåda, det kan jag göra på direkten.

  8. Vilken DRÖM att få äga och driva ett sådant ställe… MÅSTE ta mig ner till Malmö för att spana in den där butiken och släppa lös inspirationstentaklerna. wow wow wow!

  9. Jag hänger inte med på var i Malmö det ligger. Nåja jag får väl helt sonika leta upp det.
    Jag gillar deras hållbarhetstänk, önskar att fler kunde tänka så och värna om vår jord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg