Att ha fått göra en favorit i repris.

 
 

3V6A1972

 
 
 

Som ni vet har jag fått testa Linas Matkasse en gång innan, och fick nu frågan om jag inte skulle vilja testa en av deras andra kassar också och kunna jämföra lite vad jag tycker. Och klart jag ville! Allt som underlättar vardagslivet för småbarnsföräldrar är jag helt för, och dessutom var det en helt perfekt vecka att få en matkasse på när Yim kommit och man mest vill vara hemma och lära känna varann och inte flänga runt så mycket i mataffärer eller fundera på vad tusan man ska laga för mat.

Så i måndags kom kassen (till dörren, ni förstår vad lyxigt) och den här gången testar vi Linas Barnkasse. Nu är ju Buse verkligen en allätare, men jag tänkte att det kunde vara kul och se om det är någon större skillnad på rätterna.

 
 
 

3V6A1984

 
 
 

Och så tog jag en energimix med den här gången; en liten mellanmålskasse kan man säga, full med nötter och dadlar och annat som Buse är tokig i. Så skönt att ha hemma i skåpet och kunna ge ut i krissituationer (sitt blodsockerhumör har han ärvt av mig, heh).

 
 
 

3V6A2023

 
 
 

Vi startade med den rätt som lät absolut svårast att motstå; turkey nugats med äpplig currysås och pommes. Jag ÄLSKAR curry och Buse älskar sås, så det kändes som ett givet val.

 
 
 

3V6A2029

 
 
 

Det här, som ni ser ovan, är en Busedröm. Saker att doppa i sås. Om han får välja en enda sak att äta resten av sitt liv så är det uteslutande mat som går att doppa i sås. Räkor i sås, köttbullar i sås, pommes man doppar i sås, han vägrar äta pizza till exempel om inte såsen finns vid sidan om att doppa i, han äter bara soppa om det finns bröd att doppa i soppan och framförallt minns jag en gång när han var med mig och Nelly på Tivoli och vi beställde in pasta och han blev SKITSUR över att han inte fick en sås vid sidan om att doppa sin pasta i (att själva pastan simmade i sås spelade ingen roll).

Jomensåatt.

 
 
 

3V6A2032

 
 
 

Hur du lagar?

Sätt ugnen på 250 grader. Skär 900 gram potatis som stavar, lägg på en bakplåt (med papper) ringla över lite olja och krydda med 3/4 tsk salt. Tillaga potatisen i övre delen av ugnen i 18-20 min eller tills den är klar. Skala 300 g morötter, skär dom och 1 röd paprika i stavar och lägg upp. För såsen hackar du 1 rött äpple fint, blanda med 2,5 dl matyoghurt, 1,5 tsk curry, 1 tsk honung och 2 krm salt. För nuggets häller du upp 1 dl vetemjöl och 1,5 dl ströbröd i varsin bunke. Vispa upp 2 ägg i en skål. Krydda ca 600 g kalkongrytbitar med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vänd all kalkon först i vetemjöl, sen ägg, sen ströbröd. Stek dom sedan i en stekpanna på medelvärme i ca 6-8 minuter, eller tills dom är genomstekta.

Servera!

 
 
 

3V6A2035

 
 
 

Mycket uppskattat.

Och vill ni också testa en matkasse får ni nu, i samarbete med Linas Matkasse, prova för från 299 kr (beroende på kasse) och då får ni dessutom med en fruktkasse utan extra kostnad. Du väljer såklart själv om du vill testa barnkasse, vanlig kasse eller vilken kasse du vill. Beställer gör du HÄR och se till så att IGEMMA står med som erbjudandekod för att få erbjudandet (det ska det göra om man följer länken).

Så himla smidigt!

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg