Att ha något att verkligen se fram emot.

 
 

are-pistkarta

 
 
 

Ååååå, igår när jag var orörlig så passade jag på att boka årets vintersemester och nu är det ÄNTLIGEN spikat! Det blir inget försök till värme utan vi gör ett försök till vinter istället och tar 6 dagar i Åre strax innan jul och det ska blir helt fantastiskt. Tänk att få sex dagar tillsammans i en ny miljö, få se Buse lära sig åka skidor, försöka stå på skidor själv, ta sig en spa-tid och äta god mat. Jag HOPPAS att det är snö *peppar peppar* och jag tror verkligen att Buse kan tycka att det är tokroligt att åka skidor; man har ju liksom ingen dödsångest i den åldern och lär sig hur fort som helst (jag minns själv hur grym jag var på skidor som liten, varje vinter åkte vi till Geilo och jag älskade det).

Så nu är vi pepp på att det ska bli december, och bara den där känslan tycker jag är halva semestern – den där förväntan man får ha i veckor innan det äntligen är dags.

Så semestern började litegrann redan igår kan man säga.

 
 

cherry

16 kommentarer till “Att ha något att verkligen se fram emot.

    1. Jadå jag har varit ganska mycket i Sälen, men nu blev det Åre för att jag verkligen ville bo på det hotellet OCH för att det går att flyga till Åre (jag vill verkligen inte sitta i en bil i +10 timmar med 2 små barn).

  1. Det kommer att bli toppen för er. Om det var länge sedan du stod på skidor så är det perfekt att börja om igen tillsammans med barnen. Jag hade själv uppehåll helt från skidåkningen får det jag var 13 år och fram till jag började åka igen med barnen när jag var strax under 30. Nu som 50 + med vuxna barn så älskar jag skidåkning och ser till att få åka någon/några tillfällen varje år. Ett annat tips är att hyra snöskoter och åka när ni är i Åre. Det finns med vagn efter som barnen ihop med vuxen kan sitta i och så kan ni turas om att köra. Se bara till att du får köra också, det är superkul!

  2. Vi åker skidor varje år hela familjen och det är så härligt. I somras var vi i Åre på sommarsemester för första gången och det kan jag varmt rekommendera. Vi red dagstur på islandshästar upp på Åreskutan (hur häftigt som helst), kikade på en gruva, cyklade downhill, besökte Copperhill (bara mammorna…) och en massa annat! En dunderlyckad semester helt enkelt! Hoppas ni får en skön semester.

  3. Hoppas hoppas på snö i år till jul och nyår, var i Åre över nyår i fjol, och då var det gröna gräsmattor och regn 🙁 Vi håller tummarna och ber till alla gudar som finns!

  4. Det gör ni rätt i! Åre är fantastiskt! Vi flyttade hit från Skåne
    för 3månader sedan och trivs jätte bra! Det va meningen att vara ett ”prova på något nytt år”
    medan jag är mammaledig med vårt 3:e barn, som nu är 6 månade.
    Men vi har redan funderat på att stanna kvar…
    Åre har något för alla och byn är sååå mysig i juletider.
    Vi har åkt skidor här varje vinter med barnen i 7 år! Alla älskar det!
    Så jag tror ni får en fantastisk semester 🙂
    Och som Linda ovan nämner, så har sommaren mycket att erbjuda här 🙂
    Vi testade också down Hill cykling! Riktigt kul!
    Hoppas ni kommer att tycka om Åre lika mycket som vi gör!
    Mvh Carina

  5. Låter mysigt! Men…tänk på att det är väldigt kallt då! var där runt jul/nyår och då var inte alla liftar öppna pga kylan. Ha en bra helg! /Ulrika

  6. Välkommen till Jämtland i jul då:)

    Åre är fantastiskt, men jag har för mig att jag sett inlägg från där du varit i Åre tidigare, så det vet du nog redan. Som en liten stad (mycket stockholmare, så här uppe kallas Åre lilla stureplan;)..Å Zlatan har ju hus där, så det kan bli kändisspaning!!) men i byformat.
    Det finns supermysiga restauranger och en hel del shopping när man är less på skidor!
    Jag kan rekommendera ett besök i chokladfabriken! Det får Ni inte missa! Sen om ni vill prova annat går det ju att åka hundspann t ex.
    Vi själva är inte ofta i Åre. Vi har stuga i närheten av Vemdalen, så det är mest dit (Klövsjö, Björnrike inräknat) som vi åker till. Vemdalsskalet är mycket, mycket mindre än Åre, men växer hela tiden (både sett till hotell och skidområde) och ett ställe jag rekommenderar till ett annat år!

    I år blir det inga fjäll alls för oss. Vi drar till Los Angeles och Las Vegas över jul och nyår istället! En helt ny upplevelse för oss som är van skoter, skidor och att grilla korv i -25 grader om jularna:)
    Kram Susanne

  7. Så mysigt! En investering för framtiden att lära barnen åka skidor! Se fram emot många härliga vintersemestrar tillsammans, kram ⛄️❄️

  8. Jag älskar vintersemester i venska fjällen. Finns inget som slår det. Total avkoppling, och ofta kassa nät, vilket gör at tman verkligen varvar ner. Och att sedan jag kottarna i backen, och höra hur det bubblar av skratt när de viner ner för backen. Finns inget bättre <3
    Så bra val, är väll det jag vill säga <3

  9. Mysigt!
    Det är väl nästan först uppe i Åre som fjällen börjar på riktigt;)
    Och de barnvänligaste backarna är ju de backar de brukar spruta först, så något kommer säkert vara öppet oavsett väderlek.
    Blev riktigt vintersugen nu av ditt inlägg:)
    /Becca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg