Att baka godaste jul-kladdkakan.

 

3V6A6440 copy

 

Igår bakade som sagt jag och Buse och det blev julfavoriten pepparkakskladdkaka!

Såååå himla gott och framförallt så är det enkelt och lätt för även barnen att vara med på, den här gjorde han mer eller mindre själv med undantag för att smälta smöret.

Så, är du sugen på en kladdig, seg kaka med smak av choklad och pepparkaka så gå loss på den här!

 

ingred

 

3 ägg
3 1/2 dl ljus sirap (eller strösocker)
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2-3 tsk pepparkakskryddor
(finns färdiga påsar med pepparkakskryddor från Santa Maria, ta 2 tsk för en mildare smak)
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

 

kladd

gor

 

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i en rund form (smörad) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, det ordnar upp sig sen när den svalnat.

Serveras kall (jag ställde ut vår på trappan i en timme, ha ha) och med vispad grädde eller glass – jag tycker att vispad grädde med 2 teskedar vaniljsocker i och med pepparkakskross på är mumma – ger lite crunch också.  Pepparkakskladdkakan smakar nästan bäst dagen efter då den fått stelna till sig ordentligt.

Mmmm.

Det får bli dagens baktips, det!

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att baka godaste jul-kladdkakan.

 1. Ska ha lillajulmiddag i morgon med stora och små barn o flickvänner ♡
  Den kladdiga Pepparkakan i ugnen nu : )

 2. gjorde den nu i kväll att ätas till första advent ..175 grader i 20 minuter ..hmmm …måste var fel på min ugn den blev inte ett dugg kladdig ..mer torr som en socker kaka …ska de verkligen vara 175 grader å inte 125 ????

   1. min går säkert att äta ändå 🙂 ..ser super gott ut på bilderna ..12-15 minuter aldrig mer sa min dotter om den ska bli kladdig …så de beror nog kanske på olika ugnar ..ska göra den till julafton oxå å då ta den kortare tid å ha lingongrädde till då
    mvh ingrid

 3. Gör en liknande, bara att jag lyxar till det med 200g mörk choklad i också (och mindre mängd kakao). Sååå gott! Står en kallt nu och lockar…. 😉

 4. Gjorde den till efterrätt igår kväll. Fick lägga till 3 minuter för att den inte skulle riktigt rinna i mitten. Blev supergod och vanlijgrädden passade perfekt. Som tur är blev det lite kvar till adventskaffet i eftermiddag. Det blir flera av den :-). Tack för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *