Att ha en Black Cashmere-fredag.

 
 

3V6A6488

 

3V6A6498

 

3V6A6486

 

3V6A6530

 
 
 

Men godmorgon!

Idag fick jag sovmorgon till halv nio – herregud vilken jäkla lyx! I annat fall brukar jag gå upp med mannen vid sex ungefär och Noah vid sju, men idag är han föräldraledig så jag fick tryna precis hur länge jag ville. Nog något av det skönaste som finns (särskilt när man plöjt halva säsong 4 av Homeland tillsammans kvällen innan – alltså den är ju så spännande att vi inte riktigt vet hur vi ska klara av det; båda två halvsitter upp på armbågen i sängen var tredje minut för att vi är så på helspänn att vi inte kan slappna av. Men säsong fem – var hittar vi den? Jag har sett att svt play har men där försvinner dom ju två veckor efter dom visats, så de första avsnitten finns ju liksom inte längre. Pretty please berätta om ni vet var man kan se även de första avsnitten av säsong 5 så att vi kan fortsätta med detta dekadenta tittande).

Igår bakade jag och Buse, ni ska få recept lite senare idag tänkte jag, och idag är det som sagt fredag och jag har suttit och surfat Black Friday efter skidkläder. Och Black Friday är ju typ världens bästa påfund för övrigt, att kunna göra kap inför något speciellt eller leta julklappar eller bara ge sig själv något man suktat efter. (Om du är en sucker för cashmere så är det en bra dag även för dig – dagens på bilderna är de där skinnleggingsen från Malene Birger ni sett mig i en hel del nu, bor i dom, armbandet Buse gjort och som jag aldrig tar av mig och en tröja i mjukaste cashmere som jag fått av Davida. Jag har ju handlat en hel del av dom genom åren så det var en sjukt uppskattad present, inget är så tidlöst och allsidigt som cashmere. Dom ger dessutom i samarbete med mig 10% på ALLT med koden EMMABLACK nu till och med den 29:e om ni vill unna er något eller kunna hitta en julklapp lite billigare – sortimentet har ni HÄR).

Så nu siktar vi på helg –

mannen ska på julfest ikväll, jag ska se vad Buse vill baka för någonting idag (herregud vi kommer vara ett fullfjädrat bageri snart) och förhoppningsvis ska jag då hitta början på säsong 5 av Homeland på nån playtjänst så att vi kan fortsätta att vara  på helspänn om kvällarna.

Hej veckoslut!

 
 

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “Att ha en Black Cashmere-fredag.

 1. Du är så vacker! Vackrare kvinna får man leta efter!! Jag älskar dina bilder, varje bild har alltid en känsla och djup. Du är verkligen duktig !!!
  Jag skaffade lightroom nu under testperioden och fastnade direkt. Superbra!! Men jag har en fråga, när det gäller en bild som är ganska ’platt’ där jag använt typ förinställd ’sportfunktion’ på kameran där den bara matar bilder och så skulle jag vilja få fokus på tex min bebis och få bort den spretiga bakgrunden.. Går det på något sätt att få ’fokus’ på tex ett ansikte eller en fot och få bakgrunden suddig? Eller måste man ha ett objektiv och fota en sån bild med kameran? Jag har ett 50mm objektiv som jag anv mkt men jag tänkte om man på något sätt kan fixa sånt i lightroom?
  Sen undrar jag om su anv motljusskydd när du fotar? Jag skulle så gärna vilja bli bättre på att fota och skulle gärna vilja utöka med lite roliga tillbehör som är bra att använda. Typ motljusskydd? Eller nån extra blixt? Vad tycker du är bra tillbehör att ha? Vad använder du mkt när du jobbar?
  KRAM

  1. Men vad snäll du är! TACK!
   Vad det gäller att få skarpt på tex ett ansikte och suddigt bakom så är det en kamerainställning; det har med skärpedjupet att göra. Här kan du läsa om det: http://www.kamerabild.se/fotoskolor/ta-kontroll-ver-sk-rpedjupet
   Jag har motljusskydd på alltid, men det är nästan mer för att skydda objektivet liksom, dock är det bra på sommarhalvåret för att få hjälp med att inte bli så bländad. Blixt har jag aldrig, jag fotar enbart i naturligt ljus eftersom jag personligen tycker det blir mer levande då. Det enda jag använder är min kamera och ett objektiv och motljusskydd och linsskydd typ 🙂 Jag har en Canon 5D Mark III med ett 50 mm 1.2 till.

   Kram

 2. Hej.
  Jag kollar alla serier här. Man får använda någon av länkarna som läggs upp under. Programmen går se dagen efter de sänts i u.s.
  Man får trixa lite o trycka bort en del spam men annars fungerar det bra. Text får man ju såklart inte men det klarar man sig utan….vane-sak.
  http://www.tvmuse.com/
  Har du sett serien The affair? Om inte….ett must!!!!!!!
  Kram
  Mia

 3. 10% tycker jag är ett icke-erbjudande; det är ingen rabatt/erbjudande/rea – det är inom felmarginalen. Är inte du med ditt ”kundunderlag” värd mer :)? Uppenbarligen klarar folk inte att tänka själva utan går på detta efter som det är det ni erbjuder – trött på köphets där folk skall tro att de får en ”bra deal” och så är det 150 spänn på saker som kostar mucho! Snålt säger jag!! Nej, 30% kan kallas erbjudande! 🙂

  1. Ha ha nu är det ju inte jag som bestämmer hur mycket rabatt dom ska ge 🙂 Fast handlar du tex en poncho får du 179 kr rabatt, bättre än inget iallafall om man nu redan har bestämt sig för att köpa något kan jag tycka 🙂 30% ges ju ganska sällan tyvärr, det är ju så små marginaler redan i handeln.

   1. 🙂 nu läste du nog tokigt 🙂 det var det ju inte dig jag ”anklagade” utan företaget- jag står fast vid att det är ett nonsenserbjudande! Jag fattar att du säljer plats på din sajt och att du får din del men rabatten är fjantig, en fis i rymden, snålt företag är mitt intryck! Trevlig helg!

  2. Agree.. vi pratade just om black-friday på jobbet..ännu ett sätt för handeln att tjäna pengar bara.
   10% kan jag vara utan 😉 50-70% då händer det något. För då gör du ett fynd som kund.

   Handeln har inte små marginaler…de har rejäla påslag. Jag vet eftersom jag jobbat i det själv. Därför kan de sätta 50-70% rea utan att gå back själva.
   Sen är 10% bättre än inget om du ändå tänkt handla just den grejen, men att locka med? Näe not so much 🙂

   Hils Å

 4. Åh, är jag blockerad nu? För att jag inte tyckte som alla andra? Tycker jag förde en diskussion i hyfsad ton, men när jag inte tycker som du, och fortfarande inte gör så blir jag alltså blockad?
  Då kan jag tycka att du tar bort hela vår dialog vi hade för där trodde jag att vi enades om att inte enas. Är du så svag alltså, att du blockar sånt som inte passar dig?
  Mvh Åsa

  1. Ha ha va? Ibland tar det lite tid innan kommentarerna syns, men det betyder inte att du är blockad 🙂 Lite längre tid kan det ta om du använt länkar eller engelska ord eller så eftersom skräppostkontrollen då går igenom för att se om du är typ viagra-spam.

  2. Och vilken diskussion pratar du om? Vad har vi haft en diskussion om? Nu blir jag lite förvirrad 🙂 (Om du inte hänvisar till Hemlös-inlägget? Där skrev du under annan mailadress i så fall, men kanske är samma Åsa).

   1. ah I see..jo det va det inlägget jag menade..jag har två adresser och de blir lite random på vilken det blir.
    Ser nu att den kom fram, ursäkta hugget..
    Hils Åsa

 5. Åh Homeland! Jag är trogen SVTplay tittare, avsnitten där släpps ju ca samtidigt som i USA. Har nu fått min käre make att börja kolla så på Netflix ser vi om från säsong 1! Så bra serie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *