Att ha varit på julfest!

 
 

jf

 
 
 

Jo, i fredags var jag som sagt på julfest!

Jag var anlitad av mitt gamla (förr-förra) jobb för att pynta alla borden och sen för att stanna kvar under kvällen och fotografera festligheterna. Ett vansinnigt roligt uppdrag med andra ord. Och temat för kvällen var White Winter Party så det var helvit klädsel som gällde, och det är ju alltid lite extra roligt när man får klä ut/upp sig en aning också.

(Jag hade en gammal mask från E-bay, cape här, blus från Nelly och gamla silkesbyxor från Malene Birger).

 
 
 

3V6A8600

 
 
 

Vi hade spegelsalen på Hipp till vårt förfogande!

Ett så otroligt vackert rum med speglar i båda ändar och med ett tak man fick dåndimpen av. Där fanns borden redan utställda, redo för att pyntas när vi baxade in kartonger, kassar och grenar på morgonen. Det skulle komma lite över 120 personer så det var en hel del bord att göra klart, men jag hade valt en ganska snabb och enkel lösning på dekoration som skulle ge maximalt med pyntkänsla men till en bra budget och samtidigt vara smidig att sätta upp och ta ner.

 
 
 

3V6A8625

 
 
 

Och såhär blev det sen!

Hade det varit ett bröllop hade jag gått ännu mer bananas med hela träd utplacerade, men nu var det en firmafest med 120 pers som skulle rotera ganska kraftigt under kvällen så jag höll mig till bara borden.

 
 
 

3V6A8644

 
 

3V6A8610

 
 
 

Eftersom jag ville att man skulle kunna se varann över bordet valde jag bort en stor centerpiece i mitten på varje bord och la  istället yviga grenar som fick sträcka ut sig både uppåt och utåt men som hade så nätta grenar att det inte skymde sikten. Grenarna fick en batteridriven ljusslinga, mängder av snöspray, små och lätta julgranskulor samt, såklart, Enjoy Candles. På så sätt så behövde vi inte oroa oss för att något skulle fatta eld, utan det var helt säkert för eventuellt välta ljus, servetter som råkat hamna över eller annat som så lätt sker.

 
 
 

3V6A8701

 
 
 

Svåra Lena och Mathilda var såklart fab.

Dessa tjejer, alltså, jag tycker så mycket om dom.

 
 
 

3V6A8754

 
 

3V6A8707 (2)

 
 
 

Och snart var festen i full gång, och jag har över 1000 bilder på glada, dansande, prisutdelande, kramandes människor som jag ska sätta mig ner med ikväll och försöka sortera lite innan de ska redigeras. Och jag fick en chans till att få vara med bland gamla kollegor som jag saknar och ha ett White Winter Party en fredagskväll i Malmö, och det är verkligen inte fy skam.

En kväll att minnas, vill jag lova.

 
 

15 kommentarer till “Att ha varit på julfest!

  1. Bilderna är fortfarande jättesmå hos många dock inte inne på HOPF. Där är bilderna däremot suddiga. Stödjer sidan inte IPad eller iPhone längre ? Har aldrig varit ute för det på någon hemsida tidigare. Har ni några tips så vi kan fortsätta följa er.

  2. Hej
    Nu kommet jag att låta jättetjurig, men det ÄR jag inte, utan jag undrar verkligen. Min fråga gäller också bilder fast åt andra hållet. Eftersom jag sett det på flera ställen så undrar jag mest. Har det blivit inne att ha så stora bilder att de inte går att se hela på en skärm? Det gör inte mig så mycket för jag väljer istället att titta via mobilen för där ser jag hela bilderna, så det går ju bra att välja själv, men jag bara undrar och du brukar alltid vara snäll och svara på även dumma frågor.

    1. Inne vet jag inte men mina bilder är 850 i bredd och har du en väldigt liten skärm eller en gammal dator kan det kanske bli problem med skalningen, men dom funkar på den större delen datorer som används idag. Jag vill personligen ha runt 850 eftersom även liggande bilder kommer fram mer.

      1. Jag har en macbook air på 13 tum och liggande bilder är inget problem de skulle kunna vara ännu större, men stående bilder ser jag bara halva och sedan får jag scrolla för att se andra halvan. Det tycker jag är lite tråkigt så då tar jag mobilen istället. Men som sagt det är inget större problem. Mobilen fungerar bra.

          1. Det fungerade med de bilder du hade förut. Men det behövs en ordentligt stor skärm för att kunna se hela bilden på höjden. Ingen laptop överhuvudtaget tror jag. Jag testade för skojs skull att koppla upp mig på vår skärm som vi har när vi jobbar hemma som är på 26 tum. Inte ens där får jag hela bilden. Trots att jag sätter datorn på minsta möjliga upplösning – eller högsta hur man nu säger det. Men som sagt det är OK jag kollar i mobilen. Undrade mest varför det ska vara så stora bilder överallt nu, kändes som en trend så jag blev bara lite nyfiken. Ibland undrar man över saker och ting 🙂 – inte alls min mening att vara negativ.

  3. Alla dina bilder är pyttesmå för mig. Jag använder en ipad och det har varit så ett tag nu. Jag läser många bloggar och det är bara på din som det blir så (och hos House of Philia är bilderna helt suddiga)

  4. Vitt och vackert. Själv firade jag jul igår! Jodå, den första av tre, den bjöd utflykt till gnistrande solig skärgård, julbord, utdelning av klappar och mys med kusiner.

  5. Otroligt effektfull, kreativ, snygg och enkel dekoration! 🙂 🙂 Tack för all härlig inspiration jag får av dig!

    Funderar också över nya trenden att bloggar täcker hela skärmen så att säga, utan ”marginaler” som tidigare. De liggande bilderna syns i sin helhet men de stående bilderna ser man aldrig i sin helhet utan måste scrolla flera gånger för att se allt av bilden, har en MacBook Pro. Tycker lite att känslan med bilden går förlorad då. Svårt att ”stanna kvar” och betrakta bilden. Är medveten om att de stående bilderna måste förminskas kraftigt för att de skall synas i sin helhet men föredrar det. Kanske är det bara en vanesak hos mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg