Att ha juldag (och säga hej till Haggis).

 
 

3V6A0255

 
 
 

Godmorgon!

Så blev det juldagen och jag sitter i köket (som nog många andra) och tuggar Gaviscon efter all julmat och lyssnar på hur vinden tar i utanför fönstret.

Vilken mysig jul det blev igår! Ni ska få se lite bilder från den sen. Och idag fortsätter ju firandet här hemma med besök av mamma och Sockervadds-Göran och en liten julafton till, när vi ändå är igång. Minus tomten då kanske, även om vi hade en särdeles snygg tomte i år om jag får säga det själv.

 
 
 

3V6A0261

 
 
 

Och det här? Det här är Haggis.

Hon är 10 veckor och en skotsk hjorthund och mannens julklapp till mig. Jag höll på att dö litegrann när jag förstod vad jag skulle få – jag har ju sagt ett tag att en till inte skulle skada (ja jag vet att det är lite crazy dog woman enligt många att ha flera hundar, men jag är liksom uppväxt med stora flockar och ser det inte som så crazy. Arv och miljö och sådär. Och så har vi ju vinthundar vilket innebär att dom inte behöver aktiveras på samma sätt som en brukshund; det dom behöver för att må bra är ju att springa och DET gör dom ännu bättre i flock. Dock får Haggis inte motioneras på det sättet på minst ett halvår).

 
 
 

3V6A0205

 
 
 

Men iallafall – jag trodde ALDRIG att jag skulle få en hund. Jag var och tittade på Haggis och hennes syskon för några veckor sen tillsammans med Banditen bara för att få en större känsla för rasen, träffa fler vuxna Skotska Hjorthundar och se om det kunde vara något för oss i framtiden. Och jag förälskade mig i mamman; hennes mentalitet var ljuvlig, och åkte hem och berättade men la det sen på hyllan. Mer som sen när vi ska skaffa en till skulle jag vilja ha en sån. Tant och Tooka är ju gamla nu, om jag har tur är dom med oss i något år till, men de är ju inga unghundar direkt och hur ogärna jag än vill tänka på det så vet jag att jag aldrig kommer vilja vara utan hund eller bara ha en när dom går bort. Men mannen tog alltså saken i egna händer, kontaktade uppfödaren och bokade Haggis och dagen efter vi kommit hem från Åre berättade han att jag minsann hade en puppis att hämta. Och jag smällde av.

Så nu har vi alltså en tusshårig, tioveckors flicka vid namn Piraten Haggis här hemma; ännu en att göra mig sällskap på jobbet, och som redan blivit Absolut Bästa Kompis med Spöket och leker med henne så att Tant slipper.

Åh.

Hon är så fin.

 
 

Rekommenderade inlägg

29 kommentarer till “Att ha juldag (och säga hej till Haggis).

 1. Ååååå, så søt…! Det var en fin julegave!
  Hun ser nysgjerrig og undrende ut i sitt nye hjem 🙂

  Fortsatt god jul!

  Mvh HildeSu

 2. Men jag fullständigt DÖR vad gullig Haggis är!! 😍 Skotsk hjorthund? Aldrig hört talas om men ser fantastiskt fin ut (såklart). Vilken julklapp till både dig och spöket 😃 Ser fram emot att läsa mer om henne snart. God jul!

 3. Men hallå vilken julklapp! ❤️ Heller aldrig hört talats om rasen, trots att jag tillsammans med dottern läst igenom flertalet hundrasböcker. 😊 God Jul och god fortsättning!

 4. Haggis är helt fantastisk! Är sjuuukt sugen på en vinthund, men med fyra briarder och två chinese crested (på tal om crazy doglady…….) har jag svårt att övertyga mannen (och mig själv) om rimligheten i det! Lycka Till med Er fina lilla valp!

 5. Men kära nån då… 🙂 Utan att veta något om denna ras tycker jag det ser ut som om hon har potential att bli stoooor?! Rejäla och kraftiga ben i alla fall! Varmt lycka till med flocken!

 6. God fortsättning & grattis till Haggis, jättefin. Satte mig & googlade rasen direkt såklart, en bjässehund 🙂

 7. Åh, herregud så söt! Men det är ju alla i din familj. Både hundar och människor. Sitter i köket och läser din blogg. Jag och min man har fyra katter (birmakatter) så jag är väl en crazy cat lady enligt många, så jag förstår precis. Det är härligt med djur. Stort grattis till den fantastiska julklappen! God fortsättning!

 8. En sån sötnöt! Grattis!
  God fortsättning på julen. Nu blir du ju inte sysslolös iaf.
  Vi har EN valp här hemma och inga småbarn och jag tycker vi har fullt upp! 🙂
  /Linda

 9. Åhhh vad söt!! ;-D <3 Så ljuvlig!!

  Jag har inte barn, men när det kommer till hundar måste jag säga att det är lite som med barn: skillnaden mellan inga och en är enorm. Massa ansvar. Skillnaden mellan 1 och 2 är väldigt liten. Man måste ju alltid ta itu med "problemen" och aktiviteterna och rutinerna endå, och dem har nytta av varandra. Skillnaden mellan 2 och 3 är väldigt liten. Jag har aldrig haft er än tre, men jag tyckte det var supermysigt och aldrig något problem – möjligtvis att hitta hundvakt 😉 Dem har ju det så otroligt fint med varandra! Hundar är flockdjur och jag tror att alla hundar generellt är lyckligare med hundsällskap. Göller dock att matcha personligheter något så att dem inte stör sig på varandra, och att man har diciplin och uppfostrar dem. Vissa människor verkar tro att uppfostringen sköter sig själv. Fick ofta höra "men huuuur kan du våga ha tre rottisar (tre såååå stoooora hundar), som är så liten?". Och jag tänker spontant att vad har min storlek med antal hundar att göra? Det är ju minst ett år emellan dem och dem är ju uppfostrade? Det är ju inte direkt så att det är tre hundar som drar åt vart sitt håll… hade dem gjort det är det klart att det vore omöjligt.

  Jisses, jag saknar den tiden. Två av dem hundarna är borta nu. Det är det värsta, den korta livslängden jämfört med vår. Men varje minut är helt, helt underbar! Precis som men barn, antar jag. <3

 10. Å så fint med en flockmedlem till, och vilken helfestlig flock också! ❤️ Spännande ras på Haggis där, aldrig hört talas om den rasen! Ska bli kul att få veta mer om 😃

 11. Fick ingen vovve i julklapp. Min man tycker inte alls att vi ska ha en till. Han är så besvärlig ibland… Men jag är nog besvärligare, så till våren kanske 😊

 12. Deerhounds are fantastic and yours is a beauty. What a great present! I grew up in Scotland and remember one bonfire night at a friend’s house watching her very old grandmother leaning her weight against their sturdy deerhound as we watched the flames on a November night. Happy days!

 13. Ååå så fin. Vilken julklapp!
  Vi har idag en hund. Vill gärna ha fler. Men vi åker ganska mycket, vi bor i Skåne och föräldrar uppåt landet.. Hur löser ni bilåkandet? Resor och dyl?!
  Kram på dig, god fortsättning!

  1. Vi har ju två ganska stora bilar; hittills går det bra att köra med den mindre men när Haggis blir större så tar vi den större och då får alla plats 🙂 Lösningen för oss har varit takbox – eftersom hundarna tar hela bagaget så packar vi i boxen.

 14. Åhhhh jag blir alldeles rörd av det du skriver!!! Så himla himla fint <3 Tack för en fantastiskt fin blogg….jag har älskat den från första gången jag hittade på dig….& det är många år sen….=) kan liksom inte va utan det nu hahah
  Man får så mkt inspiration av dig!!! Ni verkar vara en helt underbar familj!!!
  Ha en riktigt Gott nytt år!!
  Kram Sofia

 15. Dessa vinthundar är ju de bästa av dom bästa … Har själv en Whippet av finaste sort 🙂 Prince heter han och är 9 år. Otroligt bäst på alla sett och vis. Fin blogg har du och tack för att du delar med dig … Önskar dig och din familj en fortsatt fin helg och snart ett Gott Nytt År !
  // Giesela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *