Att baka hastbullar.

 
 

3V6A1214

 
 

Igår bakade jag och Buse hastbullar!

Perfekta saken att baka när man vill få någonting gott väldigt snabbt och inte har tid att vänta på att kanelbullar ska jäsa. Såna här tar kanske 25 minuter allt som allt att göra – från det att du plockat fram ingredienserna tills dess att dom är ute ur ugnen. Snabba puckar med andra ord.

 

hastb

 

För cirka 10 stycken:

100 gram smör
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 dl socker (jag har ljus sirap)
1 dl russin
1 ägg
2 dl fil

 
 

3V6A1220

(Det snygga fatet kommer härifrån).

 
 

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop alla torra ingredienser, smält smöret och tillsätt det med fil och ägg och sirap (har ni socker blandar ni det med det torra) och blanda ihop till en kletig smet. Klicka ut ca 10 bitar smet på bakplåtspapper och in med det i mitten av ugnen tills bullarna har fått fin färg – ca 10-15 minuter.

Hastbullar ska dock ätas direkt (inte alls lika goda när dom fått svalna) så det är dessutom helt legitimt att klämma i sig alla på en gång. Jodå.

Så, nästa gång ni har ont om tid men är sugna på lite mumma?

Hastbullar!

 

10 kommentarer till “Att baka hastbullar.

    1. Skrev fel adress innan.. majovich.byemschen.se ska det ju vara. Min dotters blogg är det, de gjorde dem på hemkunskapen, jättegoda tycker jag

  1. En fråga som inte har något med bakning att göra men ialf, Kalklitir, om man vill måla över en nyans ( Palladio ) med T.ex. San Saccaria, går det? Tänkte att du kanske visste som har målat så mycket med dessa färger. Vänligen L

  2. Hej! Jättegoda! Min 11-årige son åt 5…..
    Du får ändra i texten ovan 🙂 delade ozhbristade dagen efter var de också jättegoda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg