Att vara färdigröjd!

 

3V6A7277

 
 

Ja, ska vi kika in i Buses rum och se hur det blev?

Våningssängen står som ni vet numera och väntar på färg och kommer bli en bra gästsäng till oss tills killarna kommer ha den som övernattningssäng åt sina vänner när de blir lite äldre. Och ser ni Buses nya säng? Älskar den. Ni känner säkert igen den från Formex; det är en Cubelie by Rose. Några dagar efter mässan hörde dom av sig och berättade att jag hade vunnit en säng (!!!) i en tävling i deras monter på mässan, sånt som aldrig händer liksom. Så då beställde jag en åt Noah, i ett annat tyg, som han kan ha när det är dags att byta till juniorsäng. Men jag kunde inte riktigt släppa den färgen jag sett på mässan heller, så jag frågade helt enkelt om dom hade det visnings-exet kvar och det hade dom! Så den köpte jag, och det är alltså exakt samma säng som stod på Formex (den är ju inte ny så den har lite skavanker, men inget inte lite färg kan fixa).

Och sängen är det enda i rummet som är nytt, mer eller mindre. Tänk vad lite ommöblering kan göra!

 
 

3V6A7291

3V6A7286

 
 

Sängen bäddad med By Nord och Numero 74, äppellådan bredvid sängen fick sällskap av ännu en nu när boksamlingen växer och den lilla dinosaurielampan har Nelly gjort åt honom. Hur fin är inte den?

Det lilla pariserhjulet är en del från London i trä från Mokkasin, och under den en liten Maileg-ask med en sovande mus jag hittade i Köpenhamn.

 
 

3V6A7309

 
 

Hans skåp är sig likt. Perfekt litet skåp för ett barnrum (auktionsfynd).

 
 

3V6A7318

 
 

Jag letade upp mitt gamla zoom-objektiv så att ni kan se mer av rummet på samma gång,

Här är det från andra hållet, ut mot verandan!

Åt vänster ser ni en liiiiten del av Buses garderob, och tavlan som inte hade kommit upp när jag tog bilden, en liten bänk från Oliver Furniture jag målat med Annie Sloan och ovanför den har vi hängt upp alla hans maskeradmasker och gjort en riktig maskeradvägg. Och så bokstavslamporna! De finns nog fortfarande kvar här.

Ni som undrar över förvaring? Bänken åt vänster är full med saker, det finns en trälåda under sängen som ni kan se, äppellådorna sväljer alla böcker, ute på verandan står en rottingkorg, han har sin garderob för kläder och på andra sidan rummet:

 
 

br

 
 

Den stora blå träkistan vi hittade på loppis och som rymmer HUR mycket leksaker som helst.

Det där med äppellådorna är en riktigt bra lösning, de kostar inte så mycket och har ett perfekt djup för även de största böckerna. Och på vänstra bilden kan ni se några av mina favoritsaker;

haren ovanför sängen (finns här) och så de u n d e r b a r a luftballongerna som jag alltid får frågor om. Jag har storlek L i den som hänger ovanför äppellådorna, och storlek M i den som hänger i fönstret – och dom gör sig så himla bra i ett barnrum tycker jag. (Mina är från Artilleriet och Newport, men nu finns dom även här)!

Och det var Buses rum efter lite om-möblering det! Han blev vansinnigt nöjd med utfallet och vill genast bjuda hem alla han känner för att leka. Och det är ju, trots allt, det bästa betyget.

 

36 kommentarer till “Att vara färdigröjd!

  1. Så fint du har gjort det!
    Så mycket roligare å kunna se hela rummet än detaljbilder 🙂 fortsätt gärna med det 🙂 du får en helt annan känsla.
    Kram ÅSa

  2. Ojojoj, du åstadkommer verkligen mer på en dag än vad jag gör på ett år när det gäller att städa, rensa och styla. Men jag måste ställa en praktisk fråga: de fina boxarna i svartvitt bredvid sängen; är de tomma eller fyllda och med vad? Det kan man ju tycka att jag inte har med att göra, men med två söner och galet mycket saker försöker jag fundera ut hur VI kan rensa och förvara på ett bra sätt, med rätt sak på rätt plats.
    P.S. Älskar dinolampan, en liknande borde till och med jag kunna göra men det lär väl aldrig hända…

  3. Men herregud!!!
    Helt magiskt. Precis den dosen inspo jag behövde nu till vårt renoveringsprojekt.
    Underbart fint.
    //Frida

  4. Åh vad fint han får!
    Och vad skönt att se för mig, har nämligen suttit några dagar och funderat på om det blir för mycket med vimplar, happy lights, luftballonger,sänghimmel, molnmobil och oljemålning i guldram i Emmas rum. Men när jag ser detta blir det nog väldigt bra! Tack för inspiration!

  5. Alltså Emma!!! F A N T A S T I S K T!!! På alla sätt, dels är rummet helt fantastiskt, det får också min fantasi att gå igång och jag får en enorm inspiration att göra om mina barns rum. Dom är 8 & 10 år, så dom är lite äldre men fantastiska rum som triggar fantasin passar ju alla åldrar 🙂

  6. Åh himmel vad fint! Jag önskar att du hade tonårspojkar så att man kunde få lite inspiration till såna rum! 🙂

  7. Du är helt fantastiskt duktig, Emma! Blir så inspirerad av dina bilder och text. Tack för att du förgyller min vardag.

  8. Så otroligt fint!! Vilken känsla du har för att kombinera alla fina saker så att det inte blir plottrigt. Supertjusigt! Och jättefina bilder!! Kul att se helhetsbilden också!

  9. Alltså bara åh!! Det är sådana här inlägg som gör att man bara blir helt stum när man ser dina bilder och helt fascinerad över hur makalöst kreativ och fantastisk du är! Tack för att du delar med dig, det är det finaste barnrum jag sett. Nu vill jag också fixa och göra fint i mina små pojkars rum.

  10. Men åhh så fint och du tar så fina bilder.
    Kan du inte göra ett inlägg någon gång på lite kameratips, hur du ställer in
    kameran för att få till så här fina bilder.
    Tack för all inspiration du delar med dig av, tokgillar din blogg.
    Ha en fin dag !
    /Pia

  11. Så himla fint! Har en fråga angående den stora luftballongen, vilken färg är det? Ser turkos/ljusblå ut, men hittar inte den färgen på hemsidan.

    Tack för en underbar blogg!
    Kram Frida

  12. Oj vad fint. Kan man anlita dig som inredare?!?
    Har du något tips var man hittar bra äppellådor?
    Anna

    1. Klart man kan 😉 Loppisar är ett bra tips för att hitta äppellådor, den understa hittade jag dock på Jem&Fix av alla ställen (inte alls dyr) och den översta är från Beach House så den var aningen dyrare.

  13. Rummet är helt fantastiskt!! Blev lite nyfiken på dinosaurielampan? Hur går man till väga? Spraya? Så fin!

  14. Hej, så fint du har gjort! Är intresserad av den blåa No74 filten som du har i fotändan…är det deras tjocka lr tunna filt och hur stor är den? Tacksam för svar, Med vänlig hälsning, Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg