Att göra en liten lista.

 

jg

 
 

Tänkte att vi kör en liten lista va? Det var längesen:

Hur är dagsformen? Inte så jäkla bra, faktiskt. Jag har ju som bekant diskbråck och den här veckan har dom verkligen satt sig på tvären och jag har så s*tans ont. Som ni kan se på vänstra bilden är jag inte särskilt rak (här försöker jag stå så rakt som möjligt) och denna är ändå tagen direkt på morgonen när jag annars är som mest rak. Där ser ni också hur oerhört glammig jag är klockan 07. På bilden åt höger kan ni dock se att jag har en viss solbränna iallafall! Och noll smink. Och tydligen är jag vettskrämd över något. Eller så är det värktabletterna som kickat in, det är ju också en möjlighet.

Vad gör du just nu? Jag sitter i sängen och skriver, och lyssnar på hur Noah jollrar med Yim i vardagsrummet och hur Buse snarkar nåt imponerande mycket här bredvid mig. Han hade feber inatt så han får stanna hemma med mig idag. Tokförkyld är han också.

Hur sover du? Oftast väldigt trångt. Den enda som inte är i sängen är väl Noah (och ja, Yim såklart). Nä, men det är ju alltid jag och mannen, och ibland får vi besök av Buse som får sova hos oss när han vill det, som inatt när han var dålig, och så Tant och Spöket och Haggis. Tooka sover hellre i Buses säng nu för tiden. Hon tycker att Haggis är lite äcklig.

Vilket var det senaste sms:et du fick? ”Hej! Nu har din bok kommit! MVH Bokhandeln i Ystad”. Jag har beställt Matilda av Roald Dahl till Buse, och nu har den alltså äntligen kommit.

Vilken var den senaste bok du läste? Stora Vänliga Jätten av Roald Dahl, jag läser lite ur den varje kväll för Buse. Vi har bara pyttelite kvar. Läsa själv har jag inte gjort sen jag fick barn, typ. Jo, när jag var anställd och reste mycket i tjänsten, då passade jag minsann på att läsa. Men det är lugnt, jag planerar att ta igen detta sen när pojkarna är stora och jag ska ha stora zebratunikor och det där galleriet med vaginakonst på Västkusten.

 
 

jg2

 
 

Vad la du mest pengar på 2015? Hands down Skattemyndigheten. Utan konkurrens.

Vilken är det största klädköpsmisstaget du gjort? Alltså jag gör ETT stort misstag ganska kategoriskt när det kommer till kläder har jag kommit på, och det är att jag så himla ofta köper kläder för en situation jag gärna skulle befinna mig i snarare än hur min vardag faktiskt ser ut. Detta innebär att jag har garderoben full med vackra men sjukt opraktiska saker. Som ett par vrålsnygga, höga, randiga byxor som jag tänkte åh, dom här på Smögenbryggan en sommarkväll, med vinden i håret och klänningar som jag tänkt men joooo, tänk när man ska på ett engeist té-party i en trädgård och sitta under körsbärsblom, då blir ju den här perfekt! och så vidare. Men tyvärr är jag ju inte så ofta på engelska té-partyn eller på Smögenbryggan till vardags. Dock kan man ju säga att jag har något för varje tillfälle, om det skulle behövas.

Bästa klädinköpet du gjort? Ja, här måste jag väl svara de där skinnleggingsen från MB då. Snoooordyra, men jag använder dom ju verkligen h e l a tiden, så om man slår ut det på PPA (pris per användning) så har jag egentligen mycket dyrare saker i garderoben.

Vad trodde andra att du skulle bli när du blev stor? Om du frågade någon av mina lärare från typ fjärde klass och upp skulle dom nog säga ”politiker”. Inte för att jag var politiskt aktiv på något sätt, utan mer för att jag var en jävel på att snacka. Frågar du mina klasskompisar så skulle som svarat ”skådespelerska”.

Vad trodde DU att du skulle bli när du blir stor? Om vi tar bort det jag trodde när jag var riktigt ung: delfinskötare, kosmetolog eller skådespelerska, så trodde jag nog ganska högt upp i tonåren att jag skulle bli copy. Jag var ganska inställd på det.

 
 

jg3

 
 

Vad är du riktigt dålig på? Matte. Herregud vad jag är dålig på matte. Det är så jag skäms. Och så är jag riktigt, riktigt dålig på att packa upp! Ni vet, när man har varit ute och rest och kommer hem med sina väskor och ska ta tag i att packa upp och tvätta och lägga in i garderober. Jag har nog till och med kvar nån väska sen vi var i Åre tror jag.

Vad är du riktigt bra på? Hm, får väl säga att förstå försäljning då. Och att motivera grupper.

När var du riktigt rädd senast? Måste väl ha varit sist jag flög tror jag, när jag var på Formex. Är alltid rädd när jag flyger, särskilt sen jag fick barn. Det har liksom eskalerat efter varje.

KBT eller psykoanalys? KBT alla dagar i veckan! Jag har ju gått galet mycket i terapi när jag var yngre, och det är nog den absolut bäst investeringen jag gjort i mig själv. Alla borde hitta sig en vettig (obs! vettig) person att gå till nån gång i sitt liv.

Vad gör dig riktigt arg? När allting måste vara svart eller vitt. Det kan jag bli tokig på. När folk försöker tvinga in andra i ett fack som passar dom själv, istället för att bara kunna acceptera att allt i livet är inte svart eller vitt, rätt eller fel. Det är bara olika sätt att göra det på. Kan man inte bara ibland rycka på axlarna och tänka ”jaha, hon gör det på det sättet”? Istället för att bli arg för att det inte är på ens egna sätt. Mer acceptans skulle jag tycka om över lag tror jag. Och så blir jag arg på dålig service, framförallt i kundtjänst, men inte alls på samma nivå. Det är en yrkesskada bara.

Vad drömmer du om just nu? En resa! Åh, en resa med en veckas värme hade varit underbart. Vi hoppas kunna få till något i maj.

 
 

jg5

 
 

Blir det fler barn? Nej, nu räcker det. Min kropp skulle inte orka ännu en graviditet, det kände jag sist. Två pojkar är alldeles precis som det ska vara här hemma.

Hur ser du på att vara mamma? Alltså… Jag har det inte så naturligt i mig att vara mamma, som en del andra kvinnor har. Ni som har följt mig länge vet att jag från början var ganska bestämd med att jag inte skulle ha några barn alls, för jag känner mig själv och vet att det som sagt inte är en naturlig fallenhet för mig, men så blev det så ändå och det är jag så himla glad över. Att det inte är så naturligt för mig innebär att jag kanske har en längre startsträcka till vissa saker (jag är till exempel inget fan av spädbarnsperioden eftersom jag har en sån enorm självständighetskamp i mig hela tiden, det där behovet av integritet och självständighet som är så starkt hos mig går ju kanske inte direkt hand i hand med ett spädbarn ha ha), å andra sidan så är den perioden så kort att det gör inte så mycket att den tar en del på mig. Dessutom vet jag också att jag är den absolut bästa mamma JAG kan vara och det räcker gott och väl. Och mannen kompletterar mig väldigt bra, det jag fattas till exempel i tålamod har han ett hav av och det han fattas har jag mycket av. Han har, för att nämna något, inte alls samma behov av att ha en egen sfär, så när pojkarna varit pyttisar såg han alltid till att ha dom hängande på sig själv så mycket han kunde, så att jag fick lite andrum. Det är fint.

(Och så tänker jag såhär att det är oundvikligt att man inte gör sitt barn rubbat på ett eller annat sätt, och det finns ingenting som vi eventuellt lyckas göra som inte lite KBT kan fixa sen).

 
 

3v6a8510

 
 

Vad är planen för idag? Tja, nu har jag ju en sjukling hemma som ska tas omhand, så det blir väl att läsa böcker, bjuda på isvatten och spela spel. Jobba får jag göra när båda sover.

Och ja, nu vet ni lite mer! En torsdagslista, helt enkelt.

Då tar vi tag i den här dagen också, inte sant?

 
 

33 kommentarer till “Att göra en liten lista.

 1. Kul med en lista och få del av dina tankar! Jag känner igen mig i att inte vara ”som gjord” att vara mamma. Det tog tid innan jag kände mig någorlunda hemma i situationen att vara förälder… Blev uppriktigt lättad och log för mig själv där du skrev att KBT kan fixa till ens eventuella tillkortakommanden som förälder. 😊
  Kram och tack för bästa bloggen!

 2. Hahahaaa du är ju för härlig!!!
  Vilken lista…nu sitter jag här med ett fånigt flin o ska försöka fortsätta jobba…haha…
  Å jag tror nog minsann du är en bättre mamma än många andra… Så mycket du gör med Buse, så mycket tid du ger honom och som du kommer ge Noah med sen i form av spel, bokläsning och badhusbesök och allt vad ni nu gör så får han/de ju precis det enda ett barn behöver…..Tid och uppmärksamhet… DET borde fler föräldrar ge sina barn.
  Så nån KBT pga dig tror jag inte kommer bli aktuellt din tokfia…;)
  Ha en fin dag nu med din lilla sjukling.
  Kram Katarina

 3. Å just ja… googla på atlaskotan…atlasprofylax.
  Det är en ganska ny teknik som ofarligt justerar atlaskotan (den översta nackkotan)
  det gör underverk med hela ryggen…LOVAR….en enda behandling behövs.
  Finns bara några få i Sverige som utför detta men bla finns ett par som jobbar både i Köpenhamn och Malmö…
  Kolla upp!! Du kan läsa mer om det här:
  http://widehammar.se/

  Kram

 4. Jag är inspirerad av dig som mamma. Jag kan känna igen mig med behovet av egentid och personlig sfär (blir mamma i juni,så lite svårt att föreställa mig ännu). Men du inspirerar mig med de sakerna du gör med barnen! Att du och Buse gör saker för er själva, det behöver inte alltid vara hela familjen. Ibland känns det som samhället hamnat i en masspsykos där man måste göra allting tillsammans, annars är det ingen bra familjerelation.

  Tack för en superhärlig blogg och jag längtar efter fler härliga inlägg med listor! 🙂

 5. Instämmer med alla goa kvinnor här. En underbar mamma och en glädjespridare för oss alla andra. Krya på där hemma. Torsdagskramar till alla <3

 6. Om du vill och känner för att boostar din mamma stil så kolla på svt play Agnes Word Min sanning. Vilken kvinna hurra hurra för att hon säger det hon säger. Tror den ligger kvar på nätet typ en vecka till. Så skynda att bostad mamman i dig!

  Och tack för vacker blogg med soffor med kuddar och ljuvliga hundar och fin familj.

 7. Tack för ett mysigt inlägg till mitt morgonkaffe <3 Älskar din blogg! Nu ska jag sätta mig i bilen för att möta en vän, hoppas du får en fin dag, trots ryggontet!

 8. Åh den klänningen vill jag ha (den rosa). vad är det för märke? Strunt samma om den är inköpt för längesedan. Jag är sjukt duktig på att luska redan på saker:-) Tänk om man kunde jobba med det, då skulle jag hittat drömjobbet!

 9. Alltid trevlig att läsa vad du skriver. En lista med mer personliga svar var extra trevligt 🙂
  Jag håller med dig om så mycket och känner igen mig i det du skriver om KBT å om att vara mamma.
  När jag var yngre typ runt 20 ville jag ha många barn och gärna tidigt.
  Det blev inte så och det är jag väldigt glad över, man tror att men vet allt i den åldern.
  Min son är 9 år nu och han är min bästis från dagen då han föddes.
  Jag och han mot världen liksom! <3
  För hans skulle hade det varit nice att få ett barn till men personligen är jag väldigt nöjd med att kunna ge honom all min uppmärksamhet och kärlek. *<):o)
  (Hans pappa får lite ibland också ;))
  Hoppas din rygg rätar upp sig snarast! 🙂

 10. Jag känner igen lite av tankarna kring föräldraskapet och kan villigt erkänna att jag har varit som bäst när äldsta tjejerna var tonåringar OCH till min yngsta dotter som nu är fem, lite bak-och-vänt liksom. Tur att hon kom, den här sista, så jag får krama ur allt en sista gång.
  Underbar lista, alltid ett nöje 🙂

 11. Jag tar med mig ”Jaha, hon gör på det sättet” och så ska jag verkligen börja rycka mkt mer på axlarna ❤️

 12. Åh en Emma-lista, härligt! Behövde lite av den sorten idag med en envis obstinat 1,5åring hemma 🙂

  Din stackars rygg, hoppas du rätar upp dig snart!

  Kramar och en längtan efter våren från Småland

 13. Vad är grejen med delfinskötare?! Det ville både jag och många av mina vänner bli. Inte precis som att det finns många tjänster inom den branschen 😀 Att köpa kläder för väldigt specifika drömevent är lite av mitt problem också, så mycket roligare än vanliga tröjor och jeans, men inte särskilt praktiskt..Hoppas din rygg blir bättre och ha en fin dag!

 14. åååh.. vilka vackra foton på dej! Det var så man dog snygg-döden om och om igen!
  Å så blir vi arga av samma saker, så förträffligt!! Jag blir så provocerad av att saker måste vara så svart/vitt ibland, det gör mig tokig, och då får jag en sån lust att ifrågasätta allt vad personen säger .. fast oftast håller jag ju käften! 🙂 Tack för en sjudundrans härlig blogg! I Love it!!

 15. Vet du vad Emma..allt det där du skrivit..det är ju just därför vi tycker om dig så mycket♡ Jättekul läsning!

 16. Vilken härlig läsning ”min bästa må bra blogg” Emma 😀 Skulle kunna skriva massor men du (😘) får nöja dig med att jag tycker såååå mkt om dig å din blogg, kram påre

 17. ”Och så tänker jag såhär att det är oundvikligt att man inte gör sitt barn rubbat på ett eller annat sätt, och det finns ingenting som vi eventuellt lyckas göra som inte lite KBT kan fixa sen”.
  Underbart! Bästa trösten idag! Tack!

 18. Nu måste jag bara skriva en liten rad!
  Det här är helt klart något av de bästa inlägg, mest för att det är rakt av vardag tror jag, och jag älskar det. Tack för en finfin blogg! Och inspiration.

 19. Åh vad kul att läsa mer om dina tankar. Jätteinspirerande!! Och superfina bilder som alltid!
  Ha en fin dag!!

 20. Underbar läsning, bubblar av skratt i mig och igenkänningsfaktorn är stor 😉
  Bilden på dig i trappan är fullständigt makalöst vacker..

  Fin helg på´re!
  Kram Catta

  1. Alla är ju gamla bilder så jag tror tyvärr inte så mycket finns kvar, men uppifrån till vänster (med start där jag sitter på trappan):

   Bild ett: Blus HOSS, byxor Valerie, skor Zara.
   Bild två: Hatt Åhléns, halsduk DAY, klänning Mes Demoiselles, jacka minns jag inte.
   Bild tre: Klänning från Zetterberg Couture
   Bild fyra: Blus från Ahlvar och kjol från Memelie (om jag inte minns fel).

 21. Vilken lista!

  Måste få fråga om en ljusrosa klänning du hade på en av bilderna. Var kommer den från? Skulle sååå gärna vilja ha en sån på ett bröllop i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg