Att ha rutiner.

 

3V6A8013 (1)

3V6A8004

3V6A7997

 
 

Såhär ser det ut varje kväll hemma hos oss, och på helgerna även vissa eftermiddagar.

Jag och Buse på en sittsäck på golvet (bättre för min rygg så) och så Haggis som ett stort stycke hund draperad nånstans över mig så att jag har svårt att läsa; hon är ju ingen liten knähund direkt och kan ta sig en hel del plats på min kropp om hon bara vill. Och det vill hon oftast.

Så ser våra rutiner ut, just nu –

en bok, en Haggis, en Buse. Och några kapitel fantasifull verklighetsflykt tillsammans.

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha rutiner.

 1. Hej!
  Läsa med barnen är svårslaget! Vi älskar också Ystads bokhandel. Deras barndel är suverän! Alltid ”risk” att komma hem med mer än vad man tänkt. Jag ska kolla upp Roald Dahls böcker, kul med tips! Vi har läst en hel del Ture Sventon för vår 6-åring. Han älskar också fortfarande Pettson & Findus böckerna. En ny favorit (som den restokiga mamman här älskar!) är ”Atlas för äventyrare”. Har du sett den? Ljuvliga illustrationer och den tar en med från Antarktis till Pampas via en hel del annat. Köpte en Lassemajas detektivbyrå och den älskade sonen också, (även mannen och jag som slogs om att få läsa den…).
  Må så gott!
  Kram Anna

 2. Visst är det mysigt att läsa tillsammans med barnen!
  Jag är förvånad/förundrad över att Buse gillar Roald Dahl. Min åttaåriga flicka tycker att de böckerna är svåra att hänga med i (hon är en ”smart” tjej) då språket är ganska avancerat. Jag har inte ens funderat på att läsa de böckerna för min fyraåriga pojke. Men jag kanske ska ge honom en chans. 🙂
  Just nu läser jag och tjejen ”Matilda”, men i ärlighetens namn så är det nog bara jag som tycker om den! 🙂

  1. Jaså? Han ä l s k a r Roald Dahl. Vi har plöjt James & Jättepersikan, Mitt magiska finger, Sköldpaddan och SVJ. Nu har vi börjat på Matilda 🙂 Och i bilen hör vi Kalle & Chokladfabriken med Helge Skog som uppläsare. I början var jag såklart osäker på om han verkligen tog in allt eller om han bara myslyssnade du vet, men varje gång mannen frågade ”vad handlade boken om idag?” så kunde Buse återberätta det på pricken. Jag tycker det är super såklart, det är ju sjukt roliga böcker att läsa och jag tycker nog inte det är så avancerat språk heller. Ja, i SVJ är det ju lite knepigt med jättens omkullkastade ord men annars är det ett ganska ”snällt” språk tycker jag. Kanske för att jag själv läste så mycket Dahl som liten? 🙂 Sen är det säkert lättare att hänga med när någon läser, än om han skulle traggla sig igenom den själv sen när han lärt sig läsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *