Att behålla värdet på sina kläder.

 

∞ INLÄGG I SAMARBETE MED ELECTROLUX ∞

3V6A3481

 
 

Som ni vet har jag a) en förkärlek till kläder (åh kläder!) och b) en tvättstuga med inte mindre än två stycken uppsättningar av både tvättmaskin och torktumlare. Och just det där med dubbla maskiner har varit så h i m l a bra nu med två små barn och den där perioden i livet då man inte gör så mycket mer än att tvätta. Men, som det ibland sker, så gick vår ena maskin ner för räkning för lite mer än en vecka sen och det var inte värt att ens försöka att ge sig på att laga den, eftersom det i vilket fall var en av de äldre maskinerna som fanns i huset när vi flyttade in och den nog hade överlevt sin förväntade livslängd med ljusår.

Så när Electrolux hörde av sig och undrade om jag kunde tänka mig testa en av deras nya maskiner (en som dessutom ska förlänga livslängden på ens kläder) i några veckor så var det som en skänk från ovan.

 
 

3V6A3483

 
 

Åter till det här med kläder;

jag har nämligen en förkärlek för plagg som kanske inte är världens smidigaste att tvätta i maskin. Gärna silke eller andra delikata material; sånt som man inte direkt kastar in på sextio grader och håller tummarna för. Och nu bor jag ju inte heller direkt tvärs över en kemtvätt om vi säger så, så när jag läste att man i maskinen även skulle kunna köra ”kemtvättskläder” blev jag jäkligt nyfiken.

 
 

3V6A3493

elx

 
 

Och Electrolux har nu även tagit fram ett test där man kan räkna ut det ungefärliga värdet på ens garderob (och herregud, det är ju inte bara ens egna kläder i hushållet – det är ju ungarnas och mannens också) vilket minst sagt får en att inse hur viktigt det är just det där med livslängden, och att det man har där bakom dörrarna faktiskt har ett värde långt efter man köpt det.

Testet kan ni göra HÄR. Och själv väntar jag spänt på att få se om jag verkligen kommer våga slänga in den där favoritblusen i maskinen, utan att ha ont i magen under tiden.

Återkommer om detta!

 

Rekommenderade inlägg