Att ha gjort Skånes Djurpark igen!

 

3V6A3532 (1)

 
 

Men godmorgon söndag!

Idag vaknade jag lite sur, för jag har fått en ögoninfektion av Noah (mycket generöst) och det kliar så jag blir tokig, men lite salva på det så hoppas jag att iallafall klådan ger med sig i god tid tills morgondagens Stockholmsresa. Inte så sugen på att sitta med solbrillor inne i en studio och försöka låta bli att klia mig i två dagar.

Men igår var jag inte det minsta sur, för igår vad vi på Skånes Djurpark! Jag fick en inbjudan på mailen och tackade ja, det var ju sen oktober sist och jag tycker alltid att det är så himla mysigt att trava runt där i naturen och titta på djuren och prata av sig. Så jag och Banditen och Veronika (au pairen, vi älskar henne för övrigt ni som undrar, hon får helst aldrig åka hem) packade bilen full och begav oss.

 
 

3V6A3541

 
 

Det var nån form av äggjakt och nåt annat tema som vi nog missade fullständigt, men överallt var det fantastiskt fint påskpyntat och Buse fick en kikare för att kunna spana (efter ägg?) och när man får en kikare är ju allt i världen lite bättre.

 
 

3V6A3546

 
 

Och så lekte vi fiskdamm och kastade bollar på plåtburkar och sådär. Buse vann en liten påse men en nalle och nåt annat i.

 
 

3V6A3537

 
 

Där fanns gravida getter man fick klappa.

 
 

na

 
 

Vi stannade och åt lunch typ 3 gånger, för det gör man när man har barn.

Dom hade byggt om ganska mycket sen sist! Nu fanns det en större restaurang/sittmöjlighet till precis nedanför kullen när man kommer in ni vet och det fanns en liten ladugård med ödlor och ormar och sånt som nu även var fullt med gör-det-själv-pyssel. Och så håller dom på att bugga nåt med Fåret Shaun, ser ut att bli bra.

Och ALLA som arbetade där var så sjuuuuukt pepp och pratiga med barnen. Det enda jag sa till Veronika och Banditen var ”oj, hon kommer vara trött ikväll” om typ alla.

 
 

3V6A3574

3V6A3576

 
 

Vi stannade till lite vid påskpynt-stationen!

Banditen gjorde en kyckling, Leo skrev M A M M A med skakiga bokstäver på en gul boll och Noah åt påskäggsmaterial.

 
 

3V6A3593

 
 

Där är vi, hej hej!

Jag hade jackan ni sett förr (här) och en gammal varm Malene under, men det var så himla fint vårväder och nästan tio grader så vi njöt verkligen.

 
 

3V6A3617

 
 

Grisarna njöt också.

 
 

leo

 
 

Och björnarna och Buse.

 
 

3V6A3626

3V6A3645 (1)

 
 

Och Noah såklart, som var en cool katt som alltid och snabbt tog över Buses fiskedammsvinst och tuggade in den till sen egen.

 
 

3V6A3647

 
 

Bäst var, som det alltid är, älgarna!

Jag ÄLSKAR älgarna och att dom är så sociala och står och trycker sig vid staketet och sträcker ut hela huvudet för att bli klappad. Jag och Noah klappade älghuvud hur länge som helst och det är ju så mäktigt! Hela Noahs hand typ försvann in i en älgnäsborre varje gång älgen drog efter andan.

Underbara djur.

 
 

3V6A3654

3V6A3656

 
 

Ja, och sen åt vi glass och krälade i löv och lekte på varenda lekplats och sen var vi klara helt enkelt och det var dags att packa bilen full och åka hem igen, sisådär sju eller åtta timmar senare. Det är ju inte klokt vad tiden går! Men det var en supertrevlig dag med perfekt vårväder och glada barn och då får det gärna gå åtta timmar utan att det gör det minsta.

Japp. Det gör vi nog om alldeles snart igen.

 

4 kommentarer till “Att ha gjort Skånes Djurpark igen!

  1. Ser ut som att ni haft det mysigt, stort gilla på att lillkillen har en ”rosa” overall!

  2. Har ni varit på Elinge Älgpark utanför Ljungby någon gång?
    Tänkte att det kunde vara något☺

  3. Barnhand i älgens näsborre – jag skrattar högt!
    Härligt med lågsäsong på sådana här ställen, vi gjorde Eskilstuna Zoo på höstlovet, det var också trevligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg