Att bygga eget hus (om än i fantasin).

 
 
3V6A3867

 

Häromdagen gjorde jag (och Tooka som ni kan se) något så himla kul – vi byggde ett eget hus!

Eller ja, inte på riktigt, men i fantasin. Det var i samarbete med Movehome (som ingår i Trivselhus) som jag testade deras verktyg ByggOnline (här); ett slag program där man kan välja modell på hus, panel, färger, interiör, köksmodell och allt annat och sen få ett pris på hela paketet direkt på skärmen.

Vansinnigt beroendeframkallande, som Sims ungefär, fast dessutom SÅ smart om man nu är i husbyggartankar eftersom man även får en riktigt bra indikation på vad det där man hade tänkt sig i huvudet faktiskt skulle kunna tänkas kosta. Som ni vet var vi ju inne på att bygga eget en gång i tiden och då tyckte jag det absolut svåraste var att få en hum om vad det faktiskt skulle kunna tänkas gå på.

 
 

3V6A3864

3V6A3927

 
 

Jag byggde ett ljusgrått, putsat hus i Jönköping, med badkar och vita fönster och ett stort trädäck att sola på om man nu skulle vilja.

(Det finns en del olika grundmodeller att välja på och så ändrar du bara planlösning, färger och sådär själv efterhand i programmet).

 
 

3V6A3917

 
 

Och kök!

Testa själv vetja, man kan sitta hur länge som helst! ByggOnline hittar du HÄR (och vill du veta mer om själva Movehome och hur de arbetar så hittar du den infon här). Allting går att göra om och spara hur många gånger som helst, och som sagt – går ni i husbyggartankar är detta ett fantastiskt roligt sätt att göra den där fantasin till något mer att ”ta på”, något mer verkligt.

Nu blir det ju inget nybygge för oss den här gången. Men vem vet? Vi har ju förhoppningsvis mycket tid kvar i livet att byta boende på.

 
 

Rekommenderade inlägg