Att dofta annat.

 

cleanreserve

 
 

Jag köpte en ny parfym i förrgår!

Det kan ju tänkas vara inte så uppseendeväckande, men ni som följt mig ett tag vet ju att från att ha varit riktigt fanatisk i parfymer så har jag sen jag blev gravid med Buse (alltså i över fem år) knappt kunnat ha någon parfym alls. Jag vet inte varför, men något hände där som gjorde att jag skydde just artificiella kroppsdofter som pesten.

Så under de senaste fem åren har jag enbart kunna ha Maison Margielas Replica-parfymer, Cleans warm cotton och så nu senast i ordningen då; Clean Reserve amber saffron. Dock får man väl säga att jag fortfarande inte kan ha det hemma, men om jag ska iväg på möten eller lämna huset så har jag nu alltså äntligen börjat närma mig dofter igen. Och där Maison Margiela och Cleans Warm Cotton fortfarande är ganska lätta och förlåtande dofter, så är just den här sista en riktig käftsmäll.

 
 

3V6A3986

 
 

Jag stod på Åhléns parfymavdelning och tänkte att jag skulle unna mig en ny doft minsann (två på fem år får ju anses vara ganska modest) för jag hade konstaterat att jag faktiskt saknar den där tjusningen jag en gång i tiden hade för min ”doftgarderob” som jag på den tiden kallade den. Nu kommer jag nog aldrig ha en doftgarderob igen, men en ny parfym var det iallafall dags för. Och den här var så jäkla snygg i förpackningen (ny tror jag, och dessutom ”hållbar” i många aspekter har jag läst på) och det där med saffran är så väldigt mycket vad jag innan skulle valt, så jag sniffade på den och det är – som jag skrev – verkligen en håll käften-parfym; varm, kryddig och inte särskilt ödmjuk.

Så det får väl bli dagens tips om ni ska sniffa på något nästa gång och kan tänka er något lite mörkare. Testa den. Här var det iallafall full pott.

Och ja, jag har lovat också att visa mina favoriter i badrumshyllan och så men jag tänkte; vill ni att jag gör det i text eller vill ni att jag gör det på video? Tittar man ens på videos där bloggaren sitter och babblar? Ni bestämmer. Nu ska jag ut och slita upp Kung Fidolin-leveranserna som kommit när jag varit borta (alltså spänningen!) och sen blir det BVC-besök idag och kanske en liten tur till den lokala blomsterbutiken som håller påsköppet.

Och vi, vi hörs snart igen.

 

11 kommentarer till “Att dofta annat.

  1. Jag tittar inte på videos, tycker det är superdrygt och blir lite irriterad när det är video ist för text på bloggar och tidningssajter haha 🙂 Men många andra verkar gilla det.

  2. Det här kommer inte direkt som en nyhet för mig, men någon gång kanske jag måste dela med mig av min tanke. Du har en alldeles fantastisk förmåga att formulera dig. Vänligt, inbjudande, intressant och med ett fantastiskt driv framåt. Älskar det! Och allt annat i denna blogg.

    Med detta sagt, tummen upp för video då och då!

  3. ÅH! Jag har också blivit doftgalen – alltså vill INTE ha dofter – sedan första barnet! (Han är nio nu…)
    Jag hittade Clean för några år sedan – hurra! En mkt parfymintresserad och kunnig kollega analyserade mig och mina ”doftproblem” och så rekommenderade hon den, haha! Jag bara måste sniffa på denna du köpt, kanske kan jag tycka om den? 😉
    Kram från ett sol-mulet Örebro!

  4. Jag tycker också det är spännande med dofter och vad de kan göra för ”upplevelsen” av en människa! 🙂
    Men samtidigt måste vi också ägna en tanke åt alla dem som inte mår så bra av starka dofter…

  5. Jag har alltid ÄLSKAT dofter och parfymer, men har inte heller kunnat ha det sedan 2013 när jag blev gravid. Kan nu uppskatta weledas mer ”naturliga” dofter i form av parfymerade kroppslotioner – en lång väg kvar med andra ord!

  6. Clean gillar jag också ,har Warm Cotton..Sjäv använder jag inte så ofta parfym längre ,för jobbar inom vårdbranchen,har en massa andra parfymer som är gama också som jag försöker få sut på….
    Önskar dig och din famij en trevig påsk!

  7. Intressant att läsa att vi verkar vara en hel del som ändrat det här med dofter och parfymer efter att vi fått barn! Precis samma här. Innan barnen älskade jag tunga och intensiva dofter, helst ovanliga parfymer som inte var och varannan människa bar. Efter kidsen har det blivit helt annorlunda och jag har knappt haft några dofter alls men nu börjar jag ’komma tillbaka’ igen 🙂 Undrar om det finns någon biologisk förklaring? Typ nåt nedärvt från våra förfäder i detta? Fascinerande är det hur som helst!
    Kram!

  8. Jag gillar hur du fångar saker på bild, stillbild. Dina texter är också så ofta härliga och inlevande. Jag är en sån som väldigt sällan klickar play när det dyker upp videor, vare sig det är på bloggar eller som någon ovan nämnde på nyhetstidningar (där är det riktigt störigt). Ofta funkar det inte med ljud heller, just nu sitter jag i motsatt hörn som mannen i tv-soffan, kan inte dra igång video på paddan då.
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg