Att gå från mörk till ljus.

 

molly

 
 

Att jag har gått från mörk till ljus är det ju ingen av er som missat,

men jag kom på att jag har ju inte berättat särskilt mycket om det? Jag fick bara för mig att det vore kul med en förändring (klassiskt, minns ni när Buse var ett och jag skulle färga mig smultronblind och permanenta mig?) och så blev det helt enkelt så. Tyvärr har jag inga riktiga före- och efterbilder, för på bilderna ovan hade vi redan ljusat mig ett steg på förebilden, jag var ju mörkare än så, och jag är faktiskt liiiite ljusare nu i topparna än jag är på efterbilden.

Men iallafall.

 
 

3V6A4024 (1)

 
 

Här är mellansteget kan man säga.

Det är Molly på GoodHair här i Ystad som fixat mig – det gick inte att lösa med livspusslet att ta sig in till Malmö och min Böddi, men Molly har gjort ett freakin fantastiskt jobb måste jag säga. Jag har gått från mörkt brun till en ljus, ljus ombre UTAN att bränna av halva håret och det i sig är en bedrift. Jag har så EXTREMT mycket röda pigment i mig själv så att döda dom och undvika gult/orange har tagit i runda slängar 40 timmar totalt skulle jag tro.

Det är alltså inget man får gjort på en sittning, och håret måste vara i en bra kvalitet för att klara av det. Nu har hon nog haft tre hinkar Fiberplex (som Olaplex typ) men vi har bara behövt klippa av kanske 1 cm av torrt/skadat hår och det är egentligen helt sjukt efter en sån förvandling.

 
 

IMG_5627

 
 

Och så gick jag alltså från helmörk till det ljusaste jag någonsin varit,

och det är vansinnigt roligt att göra en så stor förändring en gång i livet även om jag fortfarande hajar till när jag ser mig själv i spegeln. Dock är ju min botten ännu lika mörk som innan så när jag sätter upp håret uppfattas jag som brunett igen, men det ska bli kul att se vad jag och håret ska ta oss för nu i sommar –

det är sommarhår helt enkelt, och ett ordentligt sådant. Sen kanske jag blir brunett igen eller rödhårig eller varsomhelst, men just nu är det jag och det nästan blonda och jag älskar’t.

Heja förändring!

 

9 kommentarer till “Att gå från mörk till ljus.

  1. Såå supersnyggt det är!
    Kram ”ensomfärgademörktföintesålängesenochtyåångrarsignu”

  2. Jag hade kamomillspray i håret en sommar och det blev ordentligt mycket ljusare av det! Citron ska ju också funka men kanske inte när man har andra medel i, eller att nyansen av ljust kan bli fel?
    Måste fråga om du alltid har undvikit det röda eller kanske vill omfamna det någon gång framöver?

    1. Citron sliter ju utav bara helvete på håret (alla såna produkter man sprayar i för att bleka med hjälp av solen är inte alls bra) så det undviker jag, och sol tar fram en gyllene (gul) blond, så jag försöker snarare skydda håret så mycket det bara går nu från solljus 🙂 Jag har aldrig undvikit det röda, har ju haft det i 36 år, det är ju först nu när jag skulle bli blond som vi fick arbeta hårt för att strypa det röda för att slå igenom. Annars har jag ju varit brunett med röda pigment hela livet. Plus extremt rödhårig några gånger.

  3. Har de lagt en bottenfärg i håret eller skippat det helt? Var och gjorde en ombre i höstas som inte blev så dramatisk förändring direkt, denna gång vill jag ha mycket ljusare längder! Vet inte vad som bli snyggast i botten dock.. har mörkblont med nått enstaka grå/vitt hårstrå som ’blingar till’ ibland, funkar säkert att strunta i bottenfärg också (för snyggast utväxt..) men samtidigt känns det som det blir mer ’nyfärgskänsla’ när man färgar allt.. beslutsångesten alltså…haha 😉

  4. En supersnygg färg på en riktig pingla 😘 Visst är det fantastiskt vad de kan göra med hår nu för tiden utan att för den skull slita sönder det. Jag håller som bekant på att spara ut håret (har haft riktigt kort i typ 15 år) vill ha ett sånt där naturligt vackert långt hårsvall som du men det går ju s å s a k t a : )
    Puss på dig ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg