Att göra egen saft enkelt med DanSukker.

INLÄGG I SAMARBETE MED DANSUKKER

 
 

Och så har jag och Buse gjort egen saft!

Ja, som ni kan se på filmen ovan. Han är så himla fin min kille, och tyckte att det där med att göra saft var hur spännande som helst. Det var första gången för mig men absolut inte svårt så det här kommer vi göra många gånger i sommar! Kul att testa nya smaker och jag funderar redan på vad vi ska hitta på nästa gång.

Nu gjorde vi en saft med jordgubbar och mynta – myntan för att få lite extra sting tänkte jag, och det blev riktigt bra.

Vårt recept? Det kommer här:

4 dl vatten
1,5 liter jordgubbar
1 näve mynta
5 dl strösocker per liter saft (vi fick ut 7 dl saft och jag tog 3 dl socker)

GÖR SÅHÄR:

Koka upp vattnet och lägg sedan i jordgubbarna och myntan och låt det koka i ca 10 minuter. Sila saften genom en silduk (hittade en på ICA) och låt den stå och rinna av sig tills den inte droppar mer, cirka 20 minuter.

Häll upp saften i ett mått och se hur mycket det blev (använd tratt för guds skull, jag hade ingen). Vi fick 7 dl saft och tog då 3 dl strösocker. Häll över saften i en ren kastrull och koka upp på nytt, i med sockret och rör om tills det löst sig – när sockret är löst tar du kastrullen av plattan. Låt det stå lite och sleva upp skummet.

Klart!

Häll upp på varma, rena flaskor och förvara i kylen och späd sen efter hur koncentrerad du vill ha den. Mumma, säger vi!

Vill du ha mer inspiration och recept finns det mängder på Dansukkers hemsida HÄR.

 

14 kommentarer till “Att göra egen saft enkelt med DanSukker.

  1. Härligt, ska testa med mynta nästa gång!
    Jag blir så nyfiken också när du gör sådana videor – vem filmar? Mannen?

  2. Tack för tipset! Ska absolut testas tillsammans med barnen. Måste ju bara få säga det som så många andra har sagt..du låter inte alls som man hade tänkt sig! 😉 inte ett spår av skånska ju 🙂

      1. Visste efter att ha följt dig i en hel evighet – ja. Fattar det ändå inte – check! 😂

  3. DU PRATAR JU INTE SKÅNSKA!!!! Hehe har inte kommit över chocken än, haha! 😉
    Ser supersmarrigt ut och måste definitivt göras. Jag gjorde rabarbersaft härom veckan, och kan rekommenderas, utöver till öh saft, till drinkar 😀

  4. Vicken rar liten storebrors-hjälpreda du har 🙂 Älskar inte saft men väl ditt kakel! Ett glas vatten eller gigantisk mugg kaffe o sitta o beundra kaklet. Inte fel.

    Slank in på din blogg för cirkus 1,5 år sen eller nåt, per rekommendation av dottern som sa att jag MÅSTE liksom bara göra det o vem är väl jag att inte lyda min älskade telning, och ja, hon hade ju rätt, där fastnade jag. Hon är klok min dotter. Så himla trevlig läsning.

  5. Ja han är fin din Buse och klok som en liten farbror ❤️ Har varit på väg länge att göra egen saft, tänkte ”låna” lite rabarber av grannarna deras växer som ogräs, och nu blev jag riktigt taggad.
    Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg