Att ha en något vildvuxen gräsmatta.

 

3V6A6010

 
 

Det är en ganska stor tomt runt Drömmen;

den sträcker sig lika långt fram mot vägen på framsidan som den sträcker sig mot skogen på baksidan, och trots att den vältes förra året när vi grävde ner avlopp så har den hämtat sig helt till i år tack vare att mamma och Sockervadds-Göran sådde gräs över hela grävområdet som nu har tagit sig med besked.

Huset hade vatten innan men inget avlopp, så det var ett stort jobb att få ner rör och allt med grävmaskin (vi har inte kommunalt avlopp där ute, utan det blev att göra eget) och när man ska göra om så pass med eget avlopp och förvandla ett rum som inte varit våtutrymme innan till ett badrum så krävs det ju även tillstånd från kommunen med ritning och mätningar och provgrävningar och gud vet allt – och jag trodde faktiskt att det skulle vara en pärs, men måste ge en stor eloge till kommunen som var e x t r e m t smidiga att ha med att göra. Det tog inte alls lång tid att få alla handlingar och godkännande klara.

(Sen är ju jag också ganska… hrm… proaktiv? Det låter bättre än intensiv. Satt inte direkt och väntade utan åkte dit och träffade de som behövde träffas, ringde alla som behövde ringas och följde upp dagligen för att kolla så det var på gång, så de var väl troligen så trötta på mig att det var därför det gick så smidigt).

 
 

3V6A5984

 

3V6A5996 (1)

 
 

Nu syns inte att spår av grävmaskinernas framfart, inga kullar av sand eller kala fläckar – gräsmattan ser ut precis som innan (lika vildvuxen) och det är alltid en av de första sakerna som ska göras när vi kommer; klippa gräset. Tack och lov har grannen en såndär liten gräsklippare man sitter på och kör runt med (till Buses stora lycka) så han brukar titta förbi när vi kommer och hjälpa till att ta det värsta. Så himla fint.

Jag har varit inne på att lägga grus i en såndär Emil i Lönneberga-cirkel framför Drömmen ni vet; en sån med en flaggstång i mitten och där det leder upp en väg till en stor, rund plats framför huset – men vi får se. Det är ju också ett ganska stort projekt och efter att enbart ha haft stora projekt där ett tag vore det skönt med lite paus också. Kanske nästa år? Det vore så vackert. En Emil i Lönneberga-cirkel, en flaggstång och lite rosor som klättrar längs husväggen. Åh.

Så ja;

vill man ha att göra så finns det. Men nu först lite mindre projekt; som att måla dörrar och fönster. Och kanske slå till på de där rosorna i år iallafall.

 
 

7 kommentarer till “Att ha en något vildvuxen gräsmatta.

  1. Klart du ska ha rosor! Du måste beställa från min bror, helst åka dit för inspiration men finns även webbshop!!! Butiken ligger i en 1700-tals herrgård på Fredriksdals Friluftsmuseum i Helsingborg.
    http://floralinnea.se in och kolla vilken av de ca 800 rosorna som passar er! Kram

    1. Åh grymt! Synd att Helsingborg inte är på vägen :/ Vågar inte chansa på att de hinner komma innan torsdag.

  2. Det här med gräsmatta, visste inte att jag kunde bli så överväldigad av det. Vi har också en helt enorm (!!) tomt vid vårt nya (gamla) torp. Det tar liksom…. 6 h att klippa gräset!? Så 2/3 får bli av det vildare slaget. Är också sugen på att köpa rosor till vårt faluröda fasad! Har hört om någon ros-expert i råå? Kanske värt att åka dit ändå. Vill så gärna ha gamla sorter till vårt gamla hus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg