Att segla de sju haven och mer.

 

3V6A6808 (2)

 
 

Som ni vet så hjälpte Sockervadds-Göran Buse att bygga sig en segelbåt.

Buse hade redan börjat när dom kom; hade burit bräder och lagt ut och fixat sig svettig men fick ju liksom inte ihop det på samma sätt utan hammare och spik. Han hade suttit där bakom huset i någon timme, dividerande med sig själv, och redan byggt upp en fantasivärld om haven och sin båt och hur den skulle se ut och vad han skulle göra, och han hade lagt brädor som tak och golv och var röd av Falu Rödfärg på knäna.

Och när Göran kom så var han snart där bakom huset han också, med en hammare, och spikade och sågade och lyssnade på hur Buse ville att det skulle vara.

Så vansinnigt fint.

 
 

3V6A6812 (3)

 

3V6A6824 (1)

 

3V6A6822 (1)

 
 

Han fick ett örngott som flagga, Göran byggde en ratt och ett stadigt golv, dom pratade om vart seglet skulle sitta och sen bar Mormor och Sockervadds-Göran ut båten under äppelträdet och stagade upp den så den stod stadigt.

Och sen, sen fanns det inte mycket som kunde få in Buse i huset igen.

 
 

3V6A6828 (5)

 
 

Seglet hänger och väntar.

 
 

3V6A6876 (1)

 
 

Så satt han sen i kvällssolen på taket till sin lilla båt och byggde upp världar i fantasin om de sju haven, om klippor och om storm. Den där fantasivärlden minns jag så väl själv från när jag var barn; hur jag satt i buskarna på baksidan av vårt hus i Helsingborg och byggde upp en bondgård med pinnar och där stenar och kottar var djuren och hur det aldrig blev tråkigt eller enformigt trots att det man lekte med var så enkelt. Jag hoppas att han får behålla sin fantasi länge, länge även om den kanske omformas under åren och används till annat än segelbåtsdrömmande och farliga hav.

Idag?

Idag ska jag till Malmö och frottera mig i civilisationen, ska bara först ta hand om vab av liten Noah (som haft feber) tills mannen kommer hem och löser av.

Det blir en bra måndag det också.

 

7 kommentarer till “Att segla de sju haven och mer.

  1. Åh, vilken fin båt. Den kommer att vara ute på de sju haven mycket i sommar. Härligt med barn och deras fantasi. Kom bara ihåg att film och skriva ner hans små berättelser. De blir minnen för livet. 💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg