Att måla en badrumsdörr.

 

3V6A6602 (1)

 
 

Såhär såg badrumsdörrarna ut i Drömmen.

Eller ja, egentligen alla dörrar (och fönsterfoder) men foderna tog vi tag i första sommaren och alla andra dörrar än de två in till badrummet har vi hakat av, burit ut och målat karmarna vita på.

En slags aprikos nyans som liksom inte harmoniserar riktigt med det som är tänkt för badrummet, så jag har längtat efter att få måla om dom till en nyans som är lite mjukare och passar in mer. Killarna hade fixat vackra lister rymt dom redan, så det var bara karmen och dörren kvar att ta tag i.

 
 

3V6A6599 (3)

 
 

Den här gången tänkte jag testa Milk Paint!

Det var en läsare som tipsade om dessa redan förr-förra sommaren men då hade jag inget projekt som passade in, så det har legat i bakhuvudet. Men nu var det alltså dags! Jag tycker att färgerna är så vackra och hade hittat en perfekt kombination; jag ville ha Laylas Mint men köpte även en Shutter Grey för att tona ner det mintiga lite så det inte blev för pastelligt.

Färgen kom i pulver och blandades med 1 del färg + 1 del vatten, och jag tog ca 3 delar av Laylas och en del Shutter Grey i färg. Dock köpte jag alltså för lite, en påse var en dörr (2 strykningar) men färgen blev precis som jag ville ha den.

 
 

3V6A6964 (1)

 
 

Och såhär ser det ut nu!

Jag hade i bonding agent också eftersom dörren var målad med nån oljig färg sen innan, och så la jag Clear Wax från Annie Sloan ovanpå och resultatet blev mjukt och gråmintigt och en nyans som kommer bli ännu bättre när stucen kommer upp på väggarna. Karmarna målade jag med vanlig vit lackfärg.

Så nu är iallafall en dörr fixad, nummer två tar vi sen.

Älsk på snabba förändringar!

 

7 kommentarer till “Att måla en badrumsdörr.

  1. Har använt Milk Paint flera ggr nu själv och kan bara hålla med – kanonbra finish på det om det är det matta lite äldre stilen man är ute efter. Kan även rekommendera deras vaxar. Snyggt gjort Emma, som vanligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg