Att vara 85% färdig!

 

3V6A0423

 
 

Och nu är badrummet till 85% klart!

Så helt fantastisk känsla att ni anar inte. Den här gången har mina hantverkare verkligen överträffat sig själva och jag är så himla lycklig över hur allt fallit på plats. Nu är spegelpanelen uppe, alla handfat på plats och fungerande – och det enda som är kvar är lampor, strömbrytare, två element och så det viktigaste: färgen.

Väggarna ovanför spegelpanelen väntar på pricken över i:et, och just nu håller jag och Kalklitir på att försöka ta fram den precis rätta färgen för det här rummet.

L ä n g t a r.

 
 

br1

 
 

Som ni kan se består badrummet av två delar;

det första stora rummet som har kommoden vi gjorde av ett gammalt skåp, badkaret (från Fritsla Tyglager) och den vackra duschen från Badex. Längst bort kommer den ”lilla” delen – där fanns det från början en duschkabin när vi köpte Drömmen och den stod rakt på trägolvet och allt var så murket att det inte var klokt.

 
 

br2

 
 

Nu finns där inne en toalett, ett litet handfat från Marrakech Design som jag gjort i koppar med hjälp av kopparblad (finns hur jag gjorde under DIY i kategorierna) samt ett gigantiskt gammalt stallfönster som går från golv till tak och släpper in massor av ljus. Brädan handfatet står på är från huset, vi har försökt återvinna så mycket som möjligt.

Fönstret här inne ska målas vitt också, det blå är den gamla färgen.

 
 

3V6A0415

 
 

Från den lilla delen in mot duschen.

 
 

3V6A0379

 
 

Som ni vet är kaklet medvetet trasigt och det kommer bli så himla fint när färgen kommer till så det träder fram mer.

 
 

3V6A0424

 
 

Och speglar från Olsson&Jensen!

Och det var en liten rundvandring i hur det ser ut nu, innan färg och lampor. Förhoppningsvis kan jag måla nu i dagarna och så kommer elektrikern och skruvar upp allt – och sen är det inte 85% färdigt längre utan 100%.

Nu är Drömmen komplett.

 

Rekommenderade inlägg

32 kommentarer till “Att vara 85% färdig!

 1. Galet snyggt!!! … Jag hade hoppat små små jämfota hopp och applåderat av förtjusning om det var mitt. Magiskt fint 🙂
  Den där skålen med lock med vad som ser ut att vara två fåglar på i fönstret vid badkaret, vart har du hittat den??
  Kram, Emma

 2. Åhhh nu har jag letat på DIY men hittar inte ngt om handfatet..bara om kökslampan som du sprayade.
  Om du har tid och ork får du gärna skriva hur du gjorde och var du fann de vackra bladen. På bilden ser det lite antikt ut, blir det den effekten eller har du gjort ngt extra 🙂
  Kram Åsa

 3. Super fint.
  Ha det fortsatt trevligt i sommarstugan. Ser ut som vädret håller sej fint
  /Ann-Sophie

 4. Men herregud kvinna, så fint!
  Fick rysningar i ansiktet av första bilden, haha! Jag tror jag smiter dit någon gång och bor badrummet.

 5. Superfint, så mycket fina detaljer och genomtänkt! En fråga, hur duschar man utan att blöta ner fönstret och väggen och få vatten över allt?

 6. Det vackraste badrum jag någonsin sett !!!!!!!!!!!!!!! Vilken lycka att spendera tid där. Kramis

 7. Det är så snyggt så man döööör… Jag ska helt oskämmigt sno idén med det trasiga kaklet när det blir min tur att renovera badrum!! Heja duktiga hantverkare! Stor kram

 8. Underbart fint:) Tycker du är jätteduktig på att hitta och få till en alldeles egen unik och personlig stil:)) Riktigt fint.

 9. Fantastiskt! Får jag ställa en fråga, off topic… Jag har äntligen kommit till Ystad, med min lilla snart 2-åring. Har du några tips på vad vi ska ta oss för här? Både sånt som lillis skulle gilla och sånt som mamman skulle gilla…

  1. Beror lite på väder men spontant är ju stranden givet. Stranden, badhuset, Ystad Djurpark.

 10. Så himla himla fint och mysigt! Uppfriskande med nya idéer som inte följer normen. 🙂 Stallfönstret är min favorit! Men jag måste fråga… hur blir det med privacyn på toaletten med så stora fönster..? Draperi eller är ni kanske mer oblyga än jag… 😁

  1. Ha ha det känns lite lustigt, men det finns liksom ingen insyn om man inte står i trädgården utanför 🙂 dock ska det dit en träjalusi är det tänkt.

 11. Hei:)
  Speilene på badet ditt er nyyyydelige.
  Vet du hvor jeg kan kjøpe dem?
  Finner ikke akkurat disse på nettet.
  Liza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *