Att ha gett nytt liv åt en lampa.

 

3V6A0517

 
 

Minns ni den här?

Det är den gamla lampan som hängt i badrummet i Lanthandeln i ett år ungefär – jag visste inte riktigt VAR jag ville ha den när jag köpte den, bara att den nån gång skulle bli så himla användbar NÅNSTANS. Så tills dess fick den hänga i badrummet i Ystad, helt enkelt. Den var ju fin där med.

Men så slog det mig förra veckan att den skulle ju vara perfekt till badrummet i Drömmen istället, så nu fick den följa med hit och igår gav vi oss på att försöka komma på en lösning för att få den i rätt höjd. Det är ju 4,5 meter i tak här i Drömmen och drygt 2 meter lägre i Lanthandeln, så kedjan som kom med hade vi såklart kapat redan och glömt bort var vi lagt överflödet – så det var bara att komma på en ny lösning.

 
 

3V6A0522

 
 

Och tada!

Jag kom på att vi hade ju en rulle vackert gammalt tjockt rep stående i kontoret som funnits i gömmorna på vinden när vi köpte Drömmen, och nu kom det till användning.

 
 

3V6A0520

 
 

Blev nästan bättre med rep än med kedja, konstaterade vi.

 
 

3V6A0532

 
 

Och så kom elektrikern hit igår när jag höll på att maskera badrummet inför målning, och så satte han upp den och nu hänger den alldeles förträffligt på sin plats där inne och får det fokus den förtjänar (nej det är ingen våtrumslampa men då den hänger så långt ifrån alla vattenkällor var det helt okej att ha den här ändå). Och nu när färgen är uppe på väggarna poppar den ut ännu mer – åh färgen, alltså! Ska försöka fota den idag så får ni se imorgon.

Ett stycke lampa på plats, alltså. Bara en kvar som ska upp.

 

4 kommentarer till “Att ha gett nytt liv åt en lampa.

 1. Ni skulle kunna ha ett eget tv-program.. ”Renovera med Emma” eller nått! 🙂 jag skulle kolla å bli inspirerad iallafall! Önskar er en riktigt härlig fortsättning på sommaren.

 2. Hilloooo! Älskar när det gått ett tag och jag har en massa härliga inlägg att ta igen här, som alltid är lika vackra och fantastiska.
  Ljuvlig krona, som ett smycke där, och med en originell replösning som bara en viss Emma kan komma på. Sådär perfekt, men ändå operfekt.
  Och jag håller med Lena, vill också se ett typ ”Sommar med Emma” 🙂

  Kram och njut av sommaren
  Catta

 3. Du som är kunnig inom förvandlingar o färg, tror du det funkar att spraymåla en bubblig glasplafond? Det är en fin modell men liksom gult glas. Spraya vit? Silvrig?
  Ska sitta i sovrum så det krävs inte starkt ljus från den.

  1. Hm det är mer värmen jag tänker på men det finns nog sprayfärg som tål högre temperaturer. Fråga i färgaffären!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg