Att tackla sämre väder.

 

3V6A0491 (1)

 
 

Även sämre väder går att tackla här ute –

vill man vara extra ambitiös finns det ett jättebra badhus en halvtimme bort med vattenrutschbanor och babybassänger, vill man vara mindre ambitiös är det bara att plocka fram en bok och läsa högt så har man båda pojkarnas uppmärksamhet. Eller ja, mest Buses uppmärksamhet kanske – Noah kan inte hålla koncentrationen så himla länge men sitter gärna med på bordet och bläddrar intensivt om han ges möjlighet.

 
 

3V6A0494 (1)

 
 

Här är det nog Grodprinsen som läses tror jag.

Idag är just en sån dag; lite mulet, och vi ska passa på att åka och handla, hämta sista badrumslampan och den där ramen samt svänga förbi sopstationen och lämna av lite skräp från renoveringen. En lite-av-varje-lördag med andra ord. Och så blir det väl någon bok i soffan med en baby på bordet och en trollbunden Buse vid sidan om.

Vad ska du hitta på?

 

10 kommentarer till “Att tackla sämre väder.

 1. Jag ska åka till Sicilien med min Patrik jag 🙂 Första resan utan barn och utan kompisar, bara han o jag. Vi är ju ett nytt par, vi har varit ifrån varandra i fyra månader men nu bestämt oss för att försöka igen och det firar vi med en resa 🙂 Tycker en dag inne i lugnet som Drömmen ger verkar helt fantastiskt 🙂

 2. Ja badhuset i Ljungby är helt ok med barnen tycker jag.
  Här ska vi åka en runda och hitta på något tänkte vi, men vi vet inte riktigt vad än….
  Du, du har ju stenkoll på det mesta som luktar haha, jag köpte LA Brukets linnevatten i lavendel ÄLSKAR!! Å mjukmedel i lavendel o det luktar ju sååå gott – så länge tvätten är blöt, sen är det ju inte mkt att hänga i granen. Men vet du något doftljus som luktar lika gott i lavendel? Ingen konstig lavendellukt utan sådär jättegod doft? Det får gärna lukta nystädat här jämnt 😉
  http://www.lotte4.blogspot.se

  1. Ljungby har vi inte testat ännu, men det är kanske bra? Durance har ett lavendelljus som är fab!

 3. Fast… Böcker har blivit lite underskattade, tycker jag… Eller för många kanske det ÄR ambitiöst att ta fram en bok!? Alltså gör man det inte så ofta!? Eller… jag vet inte, men hur som helst så tror jag att vi behöver läsa mycket mer med våra barn. Dels för att ta del av berättelserna och språket. Dels för att läsningen kan innebära värdefull tid tillsammans. Och kanske viktiga samtal om det man läser.

 4. Skönt med den typen av dagar också. När man får lite gjort utan att man slösar bort en solig dag ( så brukar iaf jag känna)

  Här blir det kusinhäng hela dagen, med två 14 månaders blir det mao inte en lugn stund. Så jag ska njuta av kaffet nu innan cirkusen drar igång och se framemot vinet ikväll när de små somnat.
  Ha en fin dag!

 5. Ibland är det bra att få in en ”att göra saker dag” när vädret är sämre. Själv är jag med familjen på semester i Jämtland och här skulle det också bli sämre väder idag. På förmiddagen var det dock sol så vi tog oss ut på myrarna för att plocka hjortron. Härligt att smaska solmogna hjortron direkt från plantan. Hoppas att ni får en riktigt härlig dag.

 6. Åh det regnar här också. Tycker det är … lite svårt att underhålla en ettåring på landet när det spöregnar. Han är för stor (sin lilla storlek till trots) för att vara inomhus en hel dag. Eller vild. Så när det regnade två veckor på rak i början av juli åkte vi helt sonika tillbaka till stan. Skönt att kunna göra det också. Men idag kämpar vi på med loppis trots ösregn.

 7. Vi åkte till stranden på förmiddagen innan åskvädret drog in. Sen lunch o sovpaus. Därefter lämnade vi treåringen hos mormor o morfar för att åka o kolla på barnvagn till bebisen i magen. Nu nattas treåringen o jag ska betala räkningarna! Du har en fin blogg! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg