Att ha middagen redo.

INLÄGG I SAMARBETE MED LINAS MATKASSE

 

 

Och så har jag fått chans att testa en ny kasse från Linas Matkasse; och den här gången valde jag inspirationskassen som har recept från lite olika delar av världen och som garanterat gör att man får laga något man inte brukar svänga ihop. Det är så himla smidigt med Linas Matkasse; kassen kommer hemlevererad varannan vecka (de veckor man vill ha leverans, det går att pausa och aktivera lite hur man vill) och är alltid fullproppad med goda saker. Och vill ni nu också testa så får ni med en Salladskasse utan extra kostnad – då får ni ingredienser till tre fräscha sallader eller grönsaksrätter att ha som förrätt till exempel (eller som alternativ till kolhydrater om man nu vill äta mindre sånt). Mer om det nedan!

Här kommer receptet till den Chicken Fajita med mexikansk majskolv, salsa roja och avokadosallad jag gjorde i filmen:

DU BEHÖVER:

Avokado
Fryst koriander
Gul lök
Kyckling minutfilé
Lime
Majskolvar
Romansallad
Silverlök
Tomater
Tortillabröd

Samt Kycklingbuljong, Olja, Paprikapulver, Salt, Sambal Oelek, Smör, Spiskummin, Svartpeppar och Vitlök.

 

3V6A7899

 

GÖR SÅHÄR:

För salsan; tärna 3 tomater och finhacka 1 gul lök. Fräs tomat, lök och 3 vitlöksklyftor i lite olja. Tillsätt 1 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong, 1-2,5 tsk Sambal Oelek och 2 krm spiskummin. Låt sjuda 10-12 minuter på medelvärme. Tillsätt 4 msk fryst koriander och mixa slät med stavmixer.
Kryddsmör: lägg 1,5 msk smör (rumstempererat), 1 msk fryst koriander, 0,5 tsk sambal, finrivet skal från 1 lime samt 1 krm salt i en skål och mosa ihop med en gaffel.
Avokado-sallad: Tärna 1 avokado samt en tomat och finhacka 1 silverlök. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den lime du använt skalet från, 1 krm salt och 1 krm spiskummin.
Kycklingen: stek ca 600 gram minutfilé i lite olja. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 0,5 tsk salt samt 2 krm svartpeppar. Stek kycklingen genomstekt.
Majsen: stek eller grilla 2 stycken majskolvar tills de fått fin rostad färg.

Skär tunna skivor av kycklingen. Servera tillsammans med tortillabröd, romansallad, salsa roja, avokadosallad och mexikanska majskolvar. Hur gott som helst!

Och just nu får du som sagt en salladskasse med utan extra kostnad när du testar en av Linas Matkassar (valfritt vilken). Det finns kassar från 299 kr och mycket att välja på. Koden TACKAEMMA som ger salladskassen är redan ifylld om du följer länken HÄR.

Fritt fram för enklare middagar!

 

5 kommentarer till “Att ha middagen redo.

  1. smidigt med matkasse om man bor en bit från affären också, det där med kryddsmör på brödet var en liten nyhet, det blir gott kan jag tänka mig för ibland känns bröden lite ”torra”. Vilken Låååång nos det kunde skymtas ibland hi hi tycker mina salukisarna har rejäla näsor men denna här tog allt priset 😉 gulle tjejen.
    tjingeling Mia

  2. Emma Du Äger! Härligt att få se och höra Dig Live. Visst är det ett litet Spöke som steppar omkring en stund?
    Varma Kramar från Ninni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg